Skip to forum
Notifications
Clear all

Nie widzę folderów

7 Posts
3 Users
0 Reactions
360 Views
Forfiter88

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego jak otworzę dysk "c:" powinien być tam folder "users" a u mnie go po prostu nie ma. Żeby wejść w ten folder muszę ręcznie wpisywać w pasku adresu. Również wyszukiwarka plików mi nie widzi tego folderu ani żadnych innych subfolderów. Jest to o tyle dziwne że większość programów typu hm2 czy pokerroomy mi się tam instalują a ja w żaden sposób nie mogę tego folderu znaleźć/przywrócić. Sprawa dotyczy win7.

Reply
6 replies
Crimson

Hej Forfiter88,

Jeśli masz Windows po polsku, to ten folder nazywa się "Użytkownicy".

Pozdrawiam,
Crimson

Reply
Forfiter88

Crimson :facepalm:

mam windowsa po angielsku i wiem co znaczy users po angielsku. Pytałem dlaczego u mnie nie widać tego folderu.

Reply
sniokers

Jest o ile pamiętam to folder ukryty. W okienku explorera (tak się ten program do przeglądania folderów chyba nazywa) u góry masz opcje. Narzędzia->Opcje folderów-> zakładka Widok. Z listy ustawień zaawansowanych znajdź "Ukryte pliki i foldery" i zaznacz opcję "Pokaz ukryte pliki, foldery i dyski".

Reply
Crimson

Napisane przez Forfiter88
Crimson :facepalm:

mam windowsa po angielsku i wiem co znaczy users po angielsku. Pytałem dlaczego u mnie nie widać tego folderu.

Wybacz, nie chciałem cię urazić. Nie napisałem nigdzie, że nie wiesz co to znaczy 'users', po prostu mogłeś tego nie zauważyć, dlatego zacząłem od najprostszej rzeczy. Co do porady sniokersa: raczej nie pomoże, bo nie jest to ukryty folder.

Możliwe że ten katalog jest widoczny tylko na koncie administratora (w sensie z uprawnieniami administratora). Jesteś zalogowany na tego typu koncie?

Pozdrawiam,
Crimson

Reply
Forfiter88

dzięki sniokers ogarnięte.

Reply
Crimson

Napisane przez Forfiter88
dzięki sniokers ogarnięte.

Hm, dziwne, ja nie mam zaznaczonej opcji "Pokaż ukryte", a mimo to widzę ten folder. :thinking:

W każdym razie Sniokers, ja także dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. :)

Pozdrawiam,
Crimson

Reply