Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nowe słuchawki

13 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
2,454 Wyświetlenia
LAPA2000

Hej, chciałbym zakupić nowe słuchawki do gry. Czy znajdzie się ktoś na tym forum kto pomógłby mi wybrać odpowiedni model w zakresie cenowym 500-800 zł? Najważniejsza jest dla mnie jakość dźwięku. Preferowałbym słuchawki bezprzewodowe, o ile nie powoduje to spadku jakości dźwięku. Mikrofon opcjonalny, wbudowany, niewidoczny. Jak coś jeszcze będzie potrzeba to chętnie doprecyzuje. Dzięki za pomoc :)

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi

Z reguły słuchawki bezprzewodowe moją trochę gorszy dźwięk niż przewodowe. Z tego względu ja zdecydowałem się na przewodowe słuchawki Beyerdynamic http://sluchawki.sklep-outlet.pl/outlet-beyerdynamic-dt-770.html - grają super. Czysty dźwięk, głęboki bass - tak jak lubię :) Są dość wygodne nawet podczas dłuższego grania lub słuchania muzy.

Odpowiedz
Cytat
Artur90
LAPA2000

Hej, dzięki za pomoc panowie. Zrezygnowałem z bezprzewodowych. Wybrałem sobie Sennheisery HD 598 SE, których oczywiście nigdzie w europie znaleźć nie można na razie :D

Odpowiedz
Cytat
zbok

Tu masz spoko test, wszystkie dostępne w PL ;)

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000

Hehe, no pod względem artystycznym bardzo fajny filmik, ale szukałem bardziej merytorycznego porównania. W każdym razie w okolicach 800 zł nie znalazłem żadnych otwartych słuchawek, które dorównywałyby parametrom technicznym tym Sennheiserom, no może ewentualnie beatsy :P. A moje wcześniejsze PC 360 sprawowaly sie bardzo dobrze. W ogóle to znalazłem informacje, że podczas Black Friday były po 75 funtów :facepalm:. Pozostaje mi więc albo czekać aż się gdzieś pojawią znowu albo wybrać wersję normalną w kolorze kremowy-kupa :/

Odpowiedz
Cytat
zbok

Sennheisery miałem są mega solid, ale moim zdaniem nie są najlepszym możliwym wyborem. Mają troche "skrzypiące" brzmienie.

Beatsy są dynamicznie, ale jak dla mnie przereklamowane.

Poszperaj w JBL bo w takim budżecie napewno upolujesz coś konkretnego.

Masz zintegrowaną kartę dźwiękową?
Jeżeli tak, to w sumie z żadnego modelu (bez ściągania jakiś equalizerow) miodu nie wykręcisz. A i znimi na zintegrowanej cudów nie będzie.
Na "auto" polecam JBL bo mają energiczny i przyjemny vibe (zwłaszcza na "dołach") no i ze względu na dynamikę te beatsy (chociaż raczej jako ostateczność).

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Jeśli mają to być sluchawki do muzyki podczas grania to idź do sklepu zajmującym się audio, posłuchaj tych słuchawek i innych o innym brzmieniu w Twoim budżecie. Wtedy bedziesz mógł wyrobić swoje zdanie. Takiego sprzętu nie kupuje się przez recenzje w internecie bo każdy ma inny sluch i odczucia.Jestem lekkim fanatykiem w tym temacie i wiem co mówię.

Oczywiście znając swoją preferencje dot. sluchanej muzyki możesz już pewne wybrać/odrzucić ale koniec końców i tak odsłuch:)

Edit z tymi beatsami to chyba trolujesz ,nie bierz tego przereklakowanego szitu

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000

hehe, nie no wiadomo, że troluje, w nawiązaniu do filmiku który wrzucił zbok. Rzeczywiście najlepiej byłoby się wybrać do jakiegoś porządnego sklepu i przesłuchać każde, ale do świąt jestem jeszcze w Tajlandii, a tu jednak nie doceniają tak dobrych słuchawek jak u nas i takowego nie znalazłem. Chciałem zamówić, żeby dotarły do świąt. Nawet znalazłem te Sennheisery tutaj w sklepie internetowym, ale cena po przeliczeniu wychodzi jakieś 1150 zł. Słuchawek używam głównie podczas sesji do słuchania muzyki filmowej i instrumentalnej oraz do oglądania filmów, rzadko do gierek.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Od roku używam i myślę, że mogę polecić. Ale specjalistą nie jestem choć bez dobrej jakości audio nie wyobrażam sobie nic :D

Link Text...

Jakość dźwięku bardzo dobra, solidnie wykonane.

Opcja z odpinaniem tego kabelka i możliwości złożenia ich do malutkiego pudełeczka - genialna.

Ale Sennheisery i tak pewnie będą lepsze, choć mogą być trochę droższe.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Ja napewno posłuchałbym senków hd 650 na Twoim miejscu. Używki za 800-900 w normalnym stanie powinieneś trafić. (to nie jest reklama moich,sam mam audio technike :) ) Z tym że nie napędzisz ich integrą więc pewnie bez sensu dla Ciebie :coolface: Zwiększ budżet o baina to Ci doradzimy :coolface:

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Napisane przez 89deny89
Ja napewno posłuchałbym senków hd 650 na Twoim miejscu. Używki za 800-900 w normalnym stanie powinieneś trafić. (to nie jest reklama moich,sam mam audio technike :) ) Z tym że nie napędzisz ich integrą więc pewnie bez sensu dla Ciebie :coolface: Zwiększ budżet o baina to Ci doradzimy :coolface:

sam uzywam hd650 ale bez wzmacniacza nie ma sensu ich kupowac bo lapek/pc ich dobrze nie napędzi wiec to dodatkowe kilka stowek (albo tys xD ) trzeba dolozyc

pamietam ze massdrop z senhaiserem wypuscili kilka miesiecy temu hd650xx ktore niby sa praktycznie takie same jak hd650 tyle ze za 200$, sprzedaly sie wszystkie bardzo szybko wiec moze wypuszcza je drugi raz to wtedy naprawde warto je wziasc

co do sprawdzania w sklepie audio jakie sluchawki jak brzmia warto pamietac ze tam napewno posluchacie na jakims dobrym sprzecie ktory wyciagnie wszystko z tych sluchawek a w domu na pcecie bedzie to zupelnie inaczej brzmiec

na massdropie widze wlasnie AKG sluchawki, prawie 15k kupujacych wiec cos musi w nich byc :D
https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones

Odpowiedz
Cytat
Shippendales

W tej cenie brałbym coś od naszych zachodnich sąsiadów, czyli Beyerdynamic; przykładowo Link Text...
Te akurat są zamknięte, ale jeśli preferujesz otwarte lub półotwarte to też pewnie jakieś znajdziesz, no i w zależności od źródła dobierasz impedancję, te mają 32Ohmy, więc nie powinno być problemów z ich napędzeniem nawet na jakiejś integrze, jak masz jakiś wzmak albo dobrą kartę to warto wziąść model 80 lub 250-Ohmowy.

Odpowiedz
Cytat