Cześć,
mam trochę dziwny problem, i nie wiem czy jest to normalne. Zmieniałem komputer tydzień temu. Na starym który miał 5 lat grając w pokera strasznie mnie denerwowało że multitableując ciągle komp zamula. Po zmianie myślałem że wszystko będzie ok. Mam 8GB ramu, intel i5, spoko kartę graficzną a pomimo tego przy ok 15 tables komp zaczyna zamulać i jest to trochę wkurzające. Czy jest to normalne przy 15 stołach? czy mam jakiś problem z programami albo coś z komputerem?
Hey, zobacz uzycie procesora oraz temperature, mysle ze przydalo by sie zamienic chlodzenie procesora
Witaj,
Jak duża jest Twoja baza? Czy posiadasz dysk SSD? Masz włączoną opcję tworzenia notatek?
Pozdrawiam
mi na przykład na 16 na pokerstars zapierdala aż miło - ale wystarczy że odpale 4 na titan pokerze i mnie chuj strzela - cały system lagi łapie - wystarczy tylko, odpalić partypoker i znowu śmiga. baza juz ma około 80gb więc wina nie tylko kompa ale też softu i neta.
heja
to ze zmula prawie nigdy niejest to wina sprzetu problemem jest windows niestety jest to tragiczny system ja uzywam ubuntu i chodzi tam wszystko o niebo lepiej. niestety jest probelm z gramien na pokeromach przez wine(windows emulator) tak wiec zeb zagrac w pokera musze i tak uzywac windowsa i odrazu widac roznice(na gorsze) w dzialniu kompa
po pierwsze sciągnij OCCT - wrzuć na 20 minut przy max obciazeniu i zobacz temperatury na rdzeniach, sprawdź też czy nie wywaliło jakiegoś błędu podczas testu
Ja na i5 3570 miałem zbyt wysokie temperatury na max obciazeniu używając zintegrowanej grafiki z procka (okolo 70 stopni) i wtedy zaczynało przycinać kompa (uzywam HM2 + nc z 300+ definicji)
Po dokupieniu grafiki + zmianie chłodzenia na Silentium PC Fortis 2 wszystko zapiernicza aż miło a temperatury na rdzeniach nie przekraczaja 40 stopni
Kolejna sprawa to dysk - ale tu bardziej chodzi o to żeby statystyki sie płynnie i szybko wyswietlały przy dużych bazach (szczególnie gdy używasz note caddy)
jeżeli OCCT pokaże temp w normie szukasz dalej
sprawdz dysk(i) HDTune i CrystalDiskInfo do tego jakiś program do testowania pamięci na przykład MemTest