Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

okulary do pracy przy komputerze

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,425 Wyświetlenia
darogiovanni

Czy ktoś używa okularów do komputera, jakie polecacie?
Ja zastanawiam się nad okularami gunnara, czy ktoś może się wypowiedzieć na ich temat?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
OzzyM

Wybitnie dobre dla turniejowca :) Polecam, nie wyobrażam sobie grania sesji bez tych okularków, oczy dużo mniej się męczą.

Odpowiedz
Cytat

+1 jestem bardzo bardzo zadowolony z gunnarów

Odpowiedz
Cytat
piecykowy

Używam gunnarów ok. rok czasu i powiem Ci, że do komputera są ok, oczy tak nie bolą jak bez nich, ale jak już je zdejmiesz to oczy ciężko pracują. Mam wrażenie, że odkąd używam gunnarów popsuł mi się delikatnie wzrok (wcześniej miałem wręcz idealny, tylko że głowa i oczy często bolały przy dłuższych sesjach, gunnary to wykluczyły). A więc jak dla mnie gunnary mają swoje plusy i minusy :)

Odpowiedz
Cytat
darogiovanni

dzięki za odp:)

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Z tego co kojarzę Rocky(Raccoon) zaczął ostatnio używać gunnarów i stwierdził, że program f.lux ma bardzo podobną funkcję/skuteczność. Nie prowadziliśmy na ten temat zażartych dyskusji przy legitymującym się świetnym rocznikiem winie i nie mieliśmy na podorędziu panelu ekspertów ale rozpoczęcie researchu od darmowego softu wydaje się mieć stosunkowo niewielki opportunity cost. O i nigdy nie miałem na nosie gunnarów ale f.luxa używam i chwalę sobie.

Pozdro łanz miliard!

Odpowiedz
Cytat
KubaICP

kazde oksy psują wzrok, ja uzywam tylko f.lux a i jestem zadowolony.
Co godzine +\- porpostu wystawiam głowe za okno i patrze gdzies daaaleko w oddali na krzaki itp przed chwile i mrugam sobie.

Odpowiedz
Cytat
Nomedes

f.lux >> okulary

plus milyjon :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Co do okularów, to moja rada. Nie Gunnary, a wizyta u okulisty + zakup okularów do pracy przed ekranami. Ja ostatnio tak zrobiłem i jestem zadowolony. Też mnie oczy bolały (praca przy komputerze) i myślałem o Gunnarach. Ale przy okazji skorzystałem z wizyty w medycynie pracy u okulisty i dostałem korekcyjne -0,25 (z tego co wiem Gunnary są +0,2) z filtrami do pracy przed ekranami. Koszt podobny, a źle dobrane okulary tylko mogą szkodzić.

Odpowiedz
Cytat
Spontann

Napisane przez johnybravo80
Co do okularów, to moja rada. Nie Gunnary, a wizyta u okulisty + zakup okularów do pracy przed ekranami. Ja ostatnio tak zrobiłem i jestem zadowolony. Też mnie oczy bolały (praca przy komputerze) i myślałem o Gunnarach. Ale przy okazji skorzystałem z wizyty w medycynie pracy u okulisty i dostałem korekcyjne -0,25 (z tego co wiem Gunnary są +0,2) z filtrami do pracy przed ekranami. Koszt podobny, a źle dobrane okulary tylko mogą szkodzić.

Mialem podobny dylemat. Chcialem zamawiac gunnary głownie przez bolące, czasami łzawiące oczy, bóle glowy podczas pracy przy komputerze ale zdecydowalem sie na wizyte u okulisty a pozniej u optyka . Coprawda kupilem zerówki ale bardzo mi pomogły te okulary i bez nich nie siadam do komputera. Zapłaciłem z najtanszymi oprawkami ~300zł ale doszedlem do wniosku ze okulary wole przymierzyć przed zakupem i mieć pewność ze nie bedą szkodzić.

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

Pytanie kieruję do posiadaczy gunnar'ów. Który model polecacie dla turniejowca? ;)

Może ten model:

http://shop.gunnars.com/paralex/d/1040_c_200

Kupował ktoś gunnary z zagranicznego sklepu? Podlegają one ocleniu?

Odpowiedz
Cytat
xSniFF

Napisane przez FCbEAN1899
Pytanie kieruję do posiadaczy gunnar'ów. Który model polecacie dla turniejowca? ;)

Może ten model:

http://shop.gunnars.com/paralex/d/1040_c_200

Kupował ktoś gunnary z zagranicznego sklepu? Podlegają one ocleniu?

Te beda bardziej pod fixed limit lub ht . Do turniejow bym bardziej polecal rpg .

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

he he herbata Ci stygnie

Odpowiedz
Cytat