Napisane przez parrotx
Do HM2 najważniejszy jest dysk, pózniej ram, a na końcu procesor. Zakładam, że w przypadku note caddy będzie podobnie, więc na początek sugerowałbym zakup dysku SSD i dokupienie 4GB ramu - ja sam tak zrobiłem, ale o efektach jeszcze nic nie mogę napisać, bo dopiero dziś mi ma przyjść dysk, a ramu jeszcze nie kupiłem. Jeśli nie będzie dużej poprawy, to zawsze można zmienic płytę główną i procka, ale wydaje mi się, że to może nie być konieczne.
Chce już to wymienić całkiem, nie opłaca się rozbudowywać PC, który teraz mam bo będzie to raczej kasa wyrzucona w błoto totalnie.
HM2 okej na tym co mam daje rade + Table Ninja+ jakaś tam muzyka czy coś innego w tle. Problem zaczyna się przy NoteCaddy
Tutaj opis zachowania programu z uwzględnieniem procka:
http://assaultware.blogspot.com/2012/11/how-do-cores-affect-processing-speed.html
Tutaj cytat ze strony Note Caddy:
"The biggest difference in performance will be seen if you upgrade your hard disk to a SSD. if you wish to purchase one then the only important thing to note is : 4k random read make sure you get a decent amount of memory too 8+ gb 16 recommended"
Niby 16GB rekomendowane, szkoda, tylko, że nie znam nikogo kto z tego korzysta by napisał parę słów o tym jak w praktyce to chodzi.
Napisane przez pypciu86
Ja mam ssd (kingston 120gb) ,16gb ramu ,intel i5 4rdzen ,tylko pod hm2 skladalem sprzet i jest roznica bardzo duza wporownaniu ze starym sprzetem 4gb ,procek 2rdzeni,zwykly HDD 
Chodz nawet teraz przy jednej sesji jak mam 5000hand rozegrane to juz tez zaczyna sie hm2 mulic nie mozna czasem notki zrobic ,ale to juz wina chyba HM2 potrafi wtedy 9/10gb ramu zezrec..
Jesli chodzi o ssd samsung to czytalem dobre opinie na necie ,chodz jak ja skladalem sprzet to koles mowil ze samsunga mial troche zwrotow ,i dlatego SSD mam KINGSTONA i jak narazie nie mam z nim problemu wogole
Fajnie jak jakis uzytkownik ssd (samsung) by sie wypowiedzial ...pzdr
Właśnie planuje to podobnie w miarę sensownie poskładać przy przystępnej cenie. Dysk zawsze można wymienić, problem widzę jeśli chodzi o 128GB, może być mało na Windows + instali. Szkoda tylko, że są tak cholernie drogie.
Napisane przez cARALooH
Jezeli masz slaby sredni/zasilacz/ a chcesz mnie placic za prad to kup jakis 500W lub wiecej o sprawnosci 80+
Dokup ram. I nic wiecej Ci nie trzeba,
Co do dysku proponuje OCZ revo drive jest szybszy niz dyski na sata.
Kupowanie i5 i tej calej reszty to pieniadze wyrzucone w bloto
Chodzi Ci o to żeby do obecnego dokupić ram?
Mam coś takiego:
Phenom II x4 955 Quad Core Box BE
4GB ram DDR3 1333Mhz
MSI GF615M-P33 V2 S.AM3
HDD Seagate 1TB 32MB CACHE
VGA GeForce GT 520 1GB DDR3
Obudowa Tracer Inspire
I to jest niestety dużo za mało jeśli chodzi o wydajność i sprawne działanie.
W tym zestawie, który mi zaproponowano jest 16GB ram.
Dysk chodzi Ci o to, że SDD dzielą się na SDD SATA i SDD OCZ revo?
Nie jestem zbytnio w temacie więc mogę zadawać głupie pytania ;d