Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PC + HEM - Problem!

1 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
372 Wyświetlenia
sajmonxx

Problem pojawił się dzisiaj rano po włączeniu laptopa. Wczoraj nie instalowałem żadnych programów, nie robiłem updateów, itp.

Laptop: Acer Aspire 5739G
System: Windows 7 (wersja oryginalna)

PROBLEM:

Laptop uruchamia się normalnie, - tak jak prze awarią pokazują się kolejne ekrany - "Trwa uruchamianie systemu Windows", potem niebieski ekran "Zapraszamy") - no i po tym pokazuje się kolejny ekran tym razem czarny z widocznym tylko kursorem myszy. Dysk na przemian pracuje jak szalony i zwalnia i tak w kółko w cyklach co +/- 20-30sek. Kursor reaguje na ruch myszy. Naciśnięcie Ctrl + Alt + Del wywołuje standardowy, niebieski ekran z kilkoma dostępnymi funkcjami:

1) Zablokuj ten komputer
2) Przełącz użytkownika
3) Wyloguj
4) Zmień hasło
5) Uruchom Menadżera zadań

Po kliknięciu Przełącz użytkownika lub Wyloguj laptop chwilę "myśli" pokazuje się niebieski ekran i możliwe jest kliknięcie Admin i przejście do Windowsa, który działa poprawnie.

Nie wiem czy ma to związek z wyżej opisanym problemem, ale również w dniu dzisiejszym padł HEM a raczej PostgreSQL!

Komunikat jest następujący:

"The following error occured when trying to open the database: Failed to establish a connection to "127.0.0.1".

Z góry dzięki za pomoc!

EDIT:

Zostawiłem laptopa na etapie czarnego ekranu i po 2,5min system uruchomił się sam!

WTF?

Patrząc na to wszytko raz jeszcze problem opisałbym następująco: Wczoraj uruchomienie laptopa zajmowało 1-1,5min teraz trwa to o 2,5min dłużej czyli 3,5-4min.

Odpowiedz
Cytat