Siema mam problem z downloadem z torrentow mam net 80 mb ,a download zaledwie 20mb w czym może tkwić problem?,że jest tak duża różnica?Zadne "magiczne" ustawienia w kliencie utorenta których naoglądałem się na YT nie pomagają
a jestes pewny ze masz net 80 (Mbit?) ? na speedtestach i http download tyle osiagasz?
wiesz, na umowach masz 'internet do 80', moze w rzeczywistosci masz 20mbit i torrent to pierwsza okazja przy ktorej udalo Ci sie wysycic lacze
jeszcze inna opcja jesli faktycznie mowisz o necie 80 MB/s (ponad 0.5 gbit), wtedy dochodza mozliwe problemy z dyskiem i kartami sieciowymi ktora nie nadarzaja ♦
Podeślę Ci później jakiegoś torrenta który powinien iść z taką prędkością to sobie sprawdzisz.
Tak jestem pewny ,że mam 80mb. Dysk jest nowy jeden to seagate sata3 7200rpm ,a drugi to ssd . Jestem bezpośrednio podłączony do Funboxa z Neostrady
teraz peak, weekend + wieczor + neostrada = padaka
w nocy i nad ranem jeszcze sprawdz
a i jak sciagasz z torrentow to na prywanych trackerach z 50+ seedboxami na torrent prawie zawsze Ci wymaksuje lacze
zreszta tak szczerze mowiac to czy masz 20-30 czy 250 to nie ma wielkiego znaczenia. Poczekasz na serial dluzej o zrobienie kawy. Juz tak przy 6mbit nie da sie ogladac rzeczy szybciej niz sciagasz ;d problem jak ci sie zachce jakiejs gry na teraz i musisz scaigac godzine zamiast 20 minut, oh well.
a nie łączysz się czasem przez WIFI ? to może być problem mniejszych transferów
ja przy necie 60Mb/s na laptopie mialem 20-30Mb
Jaką prędkość pobierania pokazuje Ci speedtest? Router masz połączony kablem z komputerem czy bezprzewodowo?