Skip to forum
Notifications
Clear all

Random number generator

8 Posts
7 Users
44 Reactions
1,888 Views
LAPA2000

Hej, czy ktoś może polecić program do generowania losowych liczb? Nie mogę znaleźć takiego który spełniałby następujące wymagania:

- możliwość ustawienia autolosowania co x sekund
- edytowanie wyświetlania losowanej liczby (wielkość i rodzaj czcionki, inny kolor w zależności od wylosowanej wartości)

Reply
7 replies
BSCpl

Lapa weź się do roboty.

na prościej i bezpieczniej dla początkującego bezdze to zrobić WPF, Unikaj windows forms to starość
Przeczytaj jakiś tutorial z Windows Presentation Foundation
przeczytaj tutorial o Windows.Threading

Ja a akurat w C# programuje

Daj znać jak ci pójdzie najwyżej ci pomoge

Reply
screamdustry

Hej, szukam programu do nagrywania ekranu, czy ktos pomoglby w zatrudnieniu profesjonalnej ekipy filmowej i w zakupie kamer? Wydaje mi sie, ze to moze byc najprostszy sposob, pozdrawiam.

Reply
aghiri

Takiego programu raczej nie znajdziesz, dość wyszukany. Najszybciej znajdź jakiegoś programistę studenta i Ci to ogarnie pod Ciebie.

Napisane przez screamdustry
Hej, szukam programu do nagrywania ekranu, czy ktos pomoglby w zatrudnieniu profesjonalnej ekipy filmowej i w zakupie kamer? Wydaje mi sie, ze to moze byc najprostszy sposob, pozdrawiam.

Kamery znajdziesz na allegro, wystarczy trochę poszukać, a doradzą na elektrodzie.
A jeśli chodzi o profesjonalną ekipę filmową to kumpel kiedyś pracował dla takiej dziewczyny, której kuzyn znał przyjaciela teściowej gościa który ma namiar na dobrą ekipę filmową.
Mogę dać kontakt. Do kumpla oczywiście, on ma jakąś fixed fee, ale tani nie jest.
jak cos to priv

Reply
sarna23

Dobra beka tu się wywiązała :)

Reply
BSCpl

odezwij się ft tych dziewczyn. Sa w branży filmowej wielu od. Sa kierownikami porodukcji,
Wiece ci dorado co i jak

Reply
EmiyaKiritsugu

Napisane przez aghiri
Takiego programu raczej nie znajdziesz, dość wyszukany. Najszybciej znajdź jakiegoś programistę studenta i Ci to ogarnie pod Ciebie.

Do tego programować nawet nie trzeba. Można to zrobić bardzo łatwo i bez znajomości programowania.

1. https://chrome.google.com/webstore/detail/clickrepeat/fpkcfcccllplodlnmenpgdbjoeghogap instalujemy ten plugin do przeglądarki
2. Wpisujemy w google 'random number between 1 and 100' - wyskoczy strona która będzie naszym 'programem'.
3. Klikamy prawym przyciskiem myszy na przycisk 'generate' i wybieramy 'zbadaj'/'dokonaj inspekcji' - po prawej stronie okna wyskoczy tak zwane drzewo strony z zaznaczonym elementem 'generate', o tak jak na screenie. Klikamy prawym myszy na zaznaczony element i copy-> xpath

4. Teraz przechodzimy do zainstalowanego pluginu, pod 'enter elements xpath' wklejamy to co dostaliśmy, wybieramy częstotliwość, klikamy start i mamy random generatora który odpala się co x sekund.

Reply
RotakesMan

@LAPA2000 Jeśli nie znajdziesz nic ciekawego i masz tylko takie wymagania, to mogę coś takiego sklecić w przerwie obiadowej xD

Reply