Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Resizer ALPHA

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
899 Wyświetlenia
smellslikecheapspiryt

Cześć

Natchniony przez starsy, stworzyłem mały program pomagający mi w zarządzaniu stolikami. Używając starsowej opcji Tile przy 4 stolikach na ekranie 16:9 tracimy sporo miejsca, gdy w praktyce do kontrolowania akcji wystarczyłaby widoczna górna część stolika. Wtedy na przyciski w dolnej można nałożyć kolejny. Do takiego ustawienia potrzebny jest jednak określony rozmiar każdego ze stolików.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby robić to ręcznie, ale dopasowując 15 stołów na 3 monitorach tracimy sporo czasu i atencji + oczywiście estetyka. Poza tym, wrzuca wszystkie "Seat Availabe" w punkt 0x0, lewy górny róg ekranu.

Materia jest łatwa, a możliwości dlatego chciałbym rozwijać ten prołdżekt.

1. Czego Wam zawsze brakowało w tego typu programach?
2. Jakie problemy napotykaliście przy zarządzaniu stołami?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Psychopata

mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia/video jak to wygląda?

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Wrzucę dzisiaj wieczorkiem jakieś video

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Mam problem z wrzuceniem materiału.

Zrobie jutro jakieś prowizoryczne screen shoty i wkleje

Odpowiedz
Cytat
evog

Napisane przez smellslikecheapspiryt
1. Czego Wam zawsze brakowało w tego typu programach?
2. Jakie problemy napotykaliście przy zarządzaniu stołami?

1. Mi akurat niczego, korzystam z placemint. Ale wydaje mi się że wiele osób nie potrafi sobie poradzić z obsługą placemint i szuka czegoś łatwiejszego w obsłudze.
2. Za mały monitor _tongue:

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

evoq: dzięki _drink: każda opinia jest bardzo pomocna :) !

Najpierw chciałbym stworzyć program oferujący gotowe rozwiązania dla danych rozdzielczości: włączasz, wybierasz, gotowe. Docelowo coś w stylu bufora dla stolików: początkowo wszystkie stoły są ułożone w stacku, gdzie podejmujemy pierwszą decyzję. Jeśli foldujemy dany stół zostaje w stacku, jeśli podbijamy lub sprawdzimy stół zostaje przeniesiony do któregoś ze slotów na reszcie ekranu. Po SD stół wraca do stacka.

Takie rozwiązanie łączy zalety grania tile'em oraz stackiem:
- ustawienie stołów w stacku, eliminuje ruchy myszki oraz gałek ocznych -> autofoldowanie jest dużo szybsze, zmęczenie dużo mniejsze
- nie tracimy akcji na innych stolikach, timing tellsów + "świadomości", czyli historii akcji na stole. (Podejmując decyzję na riv, musimy pamiętać że ktoś donkował flopa c'nie? Gdy nagle wyskakuje nam jakiś river z dna stacka, mamy zaledwie chwilę żeby sobie o tym przypomnieć)

Pierwsza decyzja jest zwykle podejmowana "automatycznie", np. gdy dostajemy K3o na UTG lub AQ na BTN i utrata timing tellsów nie jest zbyt dotkliwa.

Screeny (uwaga duże zdjecia, setup to dwa monitory HD Ready, prawy lekko wyżej niż lewy):

Spoiler

- grupowanie komunikatów o dostępnych miejscach w lewym górnym rogu (i przycinanie ich)

- grupowanie stolików:
Tak wyglądają stoliki otwarte przez starsy:

- po edycji:

lub

Odpowiedz
Cytat