Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smartfony

24 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
2,055 Wyświetlenia
maticichy

Mam pytanie do ludzi, którzy są w temacie telefonów.
Otóż zamierzam kupić sobie fajnego smartfona i wpadły mi w oko 2 pozycje:
-samsung galaxy trend
-sony xperia J

Czy można jakoś te telefony porównać? Jaka jest wasza opinia na ich temat?

Z góry dzięki za pomoc :sdrink

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi

porownianie telefonow najlepiej widac na gsmarena.com

zanim kupisz to zobacz i pocztaj o lenovo s750 lub o tanszej wersji a820
super tanie 4-rdzeniowe ^^

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie

Jak definiujesz "fajnego", do czego go będziesz używał? Po podaniu "jotki" wnioskuję, że budżet to ok. 600zł. Ja w tej cenie bym polecał LG L9, aczkolwiek sam zaczynając od takiego pułapu rok temu skończyłem na tym, że kupiłem S3 bo w tej cenie po prostu nie było nic na moje potrzeby, więc napisz o nich więcej może ;) LG jest naprawdę mega fajny, długo nad nim myślałem, ale jednak ma swoje wady, wśród których jest beznadziejne wsparcie producenta dla telefonów, czyli wole aktualizacje (co będzie ważne w zasadzie tylko jeśli nie masz zamiaru bawić się customowymi romami) no i trochę jego "plastikowatość" :D Poza tym telefon jest zacny i w tej cenie w zależności od potrzeb ciężko znaleźć coś lepszego.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Tylko Xperia

Podpisano: fanboy Sony

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Nie wiem jaki masz budżet, ale z całą pewnością mogę polecić nexusa. Sam go posiadam i jestem mega zadowolony. Poczytaj sobie o nim. Jedną z zalet jest to, że ma czystego androida.

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Tylko Xperia

Podpisano: fanboy Sony

Och, te wartościowe posty :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Dzięki za odpowiedzi, na pewno poczytam sobie na temat waszych propozycji.
Chciałby, aby mój smartfon był w miarę szybki, wygodny, bateria żeby w nim trzymała jakoś przyzwoicie. Używany będzie do gry na starsach od czasu do czasu, fajnie jakby dało się zrobić w miarę fajne zdjęcie raz na jakiś czas (nie musi być ono jakiejś super jakości). No i takie podstawy jak surfowanie po necie itp.
Budżet to 600zł max

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Postaw 600 po kursie 2.0 a wtedy będziesz mógł kupić S3;)

Odpowiedz
Cytat
yomastaa

Mam LG L9 i polecam. Do celów które wymieniłeś spokojnie wystarczy.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez MarioAK
Postaw 600 po kursie 2.0 a wtedy będziesz mógł kupić S3;)

:nh

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

@maticichy
Ja mam XPERIĘ Z1.
Dla mnie ideał telefonu.
Polecam!

Nie wiem, jak chodzą niższe modele Sony'ego, bo zawsze mam flagowce.
I nie wiem, czego oczekujesz od telefonu? Na jakich funkcjach Ci zależy?

Odpowiedz
Cytat
Olsza12

też posiadam L9 od jakis 5 miesiecy długoo sie zastanawiem nad kupnem LG (nie byłem przekonany do marki) i jestem bardzo zadowolony z fona myśle ze w takiej cenie nic lepszego nie dostaniesz

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie

Na allegro jak za darmo są też nówki SGS2 poniżej 600zł (~550 bez dostawy już raczej spokojnie są), więc jeśli uprzedzeń do marki czy designu nie masz ani nie "boli" Cię posiadanie "starego" telefonu to wystarczy Ci do wszystkiego. Bateria jest ok, zawsze można dokupić większą która minimalnie pogrubia telefon i już z pewnością wtedy wystarczy. Nie pamiętam ceny, oryginalna pewnie koło stóweczki (razem z dostosowaną do niej klapką na tył). Na włączonym wyświetlaczu będzie schodziła mega szybko jak w każdym androidowym telefonie, ale też zdecydowanie wolniej niż w L9, który wyświetlacz ma duży (i też może Ci on nie pasować, ja na przykład nie wyobrażam sobie mieć nic mniejszego niż te moje 4.8 w S3, powyżej 5 też raczej bym czuł się źle, trzeba po prostu przejść się do salonu i potrzymać telefon w ręce trochę, niektórzy 4.3" uważają za potwornie wielki :D).

Ja w każdym razie polecałbym SGS2 >> L9, po prostu pisząc wcześniej nie spodziewałem się, że "dwójka" stoi już tak tanio na allegro, dopiero teraz sprawdziłem z ciekawości i cena jest mega dobra.

Odpowiedz
Cytat
gofermarcin

Myślałeś może o chińskich smartfonach? Nie mówię tu o podróbkach.

looknij

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Napisane przez gofermarcin
Myślałeś może o chińskich smartfonach? Nie mówię tu o podróbkach.

looknij

Ciekawe gdzie najbliższy serwis;)

Odpowiedz
Cytat
gofermarcin

Jeżeli chodzi o Red Rice to już w Polsce pojawiła się firma sprzedająca ten telefon i gwarantuje serwis.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Z tego co słyszałem, to te chińske telefony miażdżą jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny.

Odpowiedz
Cytat
ryba1988

Sam posiadam Lenovo A820, smiga jak ta lala a np mobilny soft Pokerstars bardzo dobrze plynnie dziala nawet podczas korzystania z internetu mobilnego z drugiej karty sim. Nie wiesza sie a i najnowszy android (wnerwiaja czasem chinskie wstawki niektorych aplikacji ale to wina romu np kalendarz standardowy jest po chinsku, ale sa tego plusy zawsze czegos czlowiek sie nauczy) jest zainstalowany, bateria trzyma przy grze w poksa okolo 8 godzin i troche jej zawsze zostaje bez grania normalne uzytkowanie to 3-4 dni bateria trzyma. W skrocie polecam.

Odpowiedz
Cytat

i tak IPHONE miazdzy;D mialem juz chyba wszystkie telefony,a teraz juz nie zamienie IPHONA na zadnego innego..elo

Odpowiedz
Cytat
hazelasty

Czy ktos z forumowiczow mial stycznosc z Nokia Lumia 625? Dziewczyna ma w planie zakup nowego telefonu i takowy jej sie spodobal.

Odpowiedz
Cytat