Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Sprzedam komputer

43 Posts
23 Users
0 Reactions
7,159 Views
TimotheeS

Hej! ;)

Tjall77 - na Twoim miejscu też za dobry sprzęt chciałbym wyciągnąć jak najwięcej :D

Fakt faktem - opierasz się z tego co rozumiem na obecnych cenach wszystkiego co wchodzi w skład Twojej 'maszyny', ale należy wziąć pod uwagę, że ciężko będzie trafić (choć życzę Ci tego ;) ) kogoś, kto za używany komputer i to dwuletni, będzie chciał zapłacić ~3K.
Oczywiście to nie znaczy że nie znajdziesz nabywcy, bo możliwe, że tak. Ale może być i tak, że wystawisz go za te ~3K a po jakimś czasie i tak będziesz musiał zejść z ceny i to jeszcze więcej (czas upływa więc i komputer będzie coraz starszy....).

Oczywiście życzę Ci byś go sprzedał jak najdrożej :D

Pozdro!

dlatego składałem go z takich komponentów, a nie innych. x1000 wolałbym mieć płytę asusa niż gigabyte. od gigabyte wolę już asrocka, który mam w innym kompie lat już chyba 6 i nic się nie spieprzyło w nim.

pamięci pamięciom nie równe. zasilacze też. najwięcej na wartości straciła karta graficzna.

Graphics Engine GeForce 8800 GTS
Bus Standard PCI Express x16 2.0
Memory Type GDDR3
Memory Size(MB) 512
Memory Interface 256bit
Core Clock Speed(MHz) 678
Memory Clock Speed(MHz) 1944
Memory Bandwidth(GB/sec) 62.1
Texture Fill Rate(billion/sec) 41.6

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=63390
Chipset nvidia GeForce GT240
Pamięć 512 MB GDDR5
Wejścia/wyjścia HDMI 1xDVI
Szyna pamięci 128 bit
Taktowanie pamięci 1580 MHz
Taktowanie rdzenia 550 MHz

nie wiem która karta wg ciebie będzie śmigać szybciej i lepiej

i jeszcze raz: chcę go wycenić. Bez monitora :D zorientować się za ile mogę go pchnąć.

cena 3K za całość monitorem byłaby super urządzająca, ale też chciałbym dowiedzieć się za ile mogę sprzedać pudło bez monitora.

monitor...w sumie mi nie byłby potrzebny. rozszerzony pulpit w sumie fajna sprawa. puki co bardziej mi zależy na sprzedaży pudła

TheNaturat

IMO te 3k pln są wzięte z kosmosu, pół roku temu podobną maszynę pchnąłem za 1000 zł (E6750, bez tunera i pojedynczy dysk), co i tak było niezłą ceną. W tym momencie myślę że realna cena bez monitora to 1200-1300 zł, jak wyciągniesz 1,5k to będzie już bardzo dobrze. Niestety rynek komputerów używanych jest przesycony, co wymusza takie ceny :(

Morsik034

Ja podobną jednostke do Twojej sprzedałem za 1500 zł i długo sie meczylem by sprzedać ... a wystawiłem za 2500 zł :f_biggrin:, dodam ze to bylo jakiś czas temu ...

za 3k ? zapomnij ... wystaw za 2k z monitorem, ładnie opisz, daj odnośniki do najdroższych sklepów i może znajdziesz barana który kupi :D

barcacrew

hej najlepiej to polukaj sobie po np. allegro i zobacz ceny sprzętów od 3k to sie kupi już kompy z 4 lub 6 rdzeniami i grafika z giga pamięcią na dobrej płycie głównej 4 GB ramu i to z 2-3 letnia gwarancją. twój bez gwarancji 2 letni jak policzyłem nowe komponenty bez obudowy i zasilacza to wyszło 2100 to ja nie wiem za co chcesz 3 tysie. 1500 spoko

pozdrawiam

Kirys

Wartość przedmiotu zależy od kupującego...:-D
Prosty przykład ( nowe, z gwarancją ) i zapewniam, że wydajność duuuuuużo wyższa.

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/ 555 zł
Płyta główna: Asus M4A785TD-V EVO /AMD 785G, DDR3/ 335 zł
Pamięć RAM: A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Extreme Edition 430 zł
Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179 zł
Karta graficzna: PowerColor Radeon HD5850 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP 1030 zł
Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223C SATA (black) 99 zł
Obudowa: SilentiumPC Gladius 600 Pure Black (bez zasilacza) 215 zł
Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W 239 zł

To tylko przykład, ale masz obraz ile może być warty Twój sprzęt.
Wiek, brak gwarancji, Soft? ( system chociaż ) powodują, że 1K zł. to cena realna, ale i tak musisz szukać amatora. Monitor 22" za 700 zł. bez problemu do kupienia. Więc ile za 3 letni używany?

Smutna prawda. Podobnie jest z AGD, samochodami...dobrze, że ziemia i nieruchomości nie tanieją z czasem. :-D

Intel Core i3 530 2.93 GHz BOX - 448,00
MSI H55M-P31 - 338,00
Kingston DDR3 2x1024MB 1333MHz CL9 BOX - 226,00
2 x WD Caviar GP WD5000AADS (500GB, 32MB, SATA/300) - 380,00
Gainward GeForce GT 240 HDMI 512MB DDR3 PCI-E BOX - 292,00
LG 22" LCD W2243S-PF - 497,00
Creative Sound Blaster Audigy SE OEM - 86,00
Lite-On iHAS124-19 czarny OEM - 90,00

Wartość produktów: 2357,00 zł

Dodatkowo trzeba doliczyć 60 za RAID PCI

Obudowa:

Do takiego zestawu gdzie komputer około 1900zł, zwykła budowa z zasilaczem 400W spokojnie wystarczy

Tracer Coral srebrno-czarna 400W - 153,00

Jeśli chodzi o myszkę i klawiaturę to jest to rzecz indywidualna.

Z moimi preferencjami zmieściłbym się w 2600zł bez tunera TV.

Osobiście z tego zestawu wyrzuciłbym kartę muzyczną, ponieważ wątpię aby była dużo lepsza od tej wbudowanej.

babel92

Napisane przez tjall77
ja natomiast nie wierzę, że podkusiłoby mnie coś bym zaczął grać w ten shit. pierwsza część była nudna i nie spodziwam się żadnych rewelacji w kolejnej części.

Nie no looz, ja też nie grałem _p: Chodziło mi tylko o zripostowanie wypowiedzi:

Napisane przez tjall77
jako bawidełko do gier jest rewelacyjny. jak mówiłem, wszystkie nowe gry wręcz "zapierdalają".

AC II zabije tą kartę na najniższych ustawieniach :f_mad:

rumbacz

Assasin?
mam 8800 gt i on smiga bez problemu a co do kompa to max tysiąc niestety dostaniesz.
zreszta tych gf 8800 juz chyba nawet nie sprzedają

tjall77, a skąd jesteś ?
Mam zamiar sprzedać swojego laptopa i kupić komputer, gdybyś chciał się wymienić to można by było coś pomyśleć ;P

edit: już znalazłem w twoim profilu ^^
trochę daleko więc raczej odpada

Ja nie dawno kupowałem komputer, jednostka + monitor i wyniosło mnie to koło 3k pln i był dużo lepszy od tego którego podałeś.

Też sądzę, że dostaniesz za niego max. 1,5k.

jadit

Witam. Sam rozglądam sie teraz za jakims pudłem, mam laptopa ale chcialbym pograć w kilka nowych tytułów a wiadome jak to jest grać na laptopie :facepalm: Myśle że na tym Twoim sprzęcie by to wszystko poszło, dlatego chętnie bym odkupił ten sprzęcik od Ciebie. Podaj jakąś ROZSĄDNĄ cene nie tak jak pisaleś gdzies wyzej 3k :facepalm:

zawsze możemy pogadać. nigdzie nie napisałem że 3k jest ceną ostateczną i że taką bym oczekiwał.

post założyłem w żadnym razie nie po to by się chwalić co sobie złożyłem czy sobie kupiłem. interesowała mnie realna cena tego sprzętu.

kNoq001

1000-1500 zł, obecnie ceny sprzetu strasznie polecialy do gory wiec rozsadna osoba nie bedzie kupowala teraz sprzetu (to jest szansa dla Ciebie, sprzedac jakiemus zielonemu w tych sprawach po troche wyzszej cenie)

osobiscie wystawilbym na allegro od 1zł z cena minimalna 2k

pickars

Imo wiecej niz 1500 pln nie wyciagniesz

imo się grubo mylisz, ale ja nie o tym.

dochodzę do wniosku że bardziej opłacalne będzie sprzedanie kompa część po części. pamiętam jak sprzedawałem ram, bo chciałem dokupić sobie tyle samo, ale szybciej. na allegro sprzedałem go w cenie nowego ramu + 3 browary gratis, no ale to allegro

ok, wystawiłem wszystko co w nim mam

może się kupiec znajdzie. jak nie na ps.com, to gdzieś indziej

Urbi23

Hej tjall,

Tak długo, jak temat dotyczył kwoty jaką możesz wyciągnąć za kompa było ok. W momencie gdy pojawia się oferta, muszę interweniować, gdyż łamiesz regulamin targowiska

Zachęcam oczywiście do dalszej dyskusji :)

Pozdrawiam

urbi....nie jesteśmy w dziale targowisko.....

Urbi23

Więc tym bardziej nie możesz umieszczać tu oferty, bo zły dział :P

Pozdrawiam