Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sprzedam komputer stacjonarny

12 Posty
8 Użytkownicy
6 Reakcje
2,906 Wyświetlenia
MTTPS

poza tym co widzicie tutaj dołożyłem jeszcze 1TB ssd z samsunga

Wyjeżdżam z Polski samolotem więc transport tego pudła może być problemem.
Za ile mógłbym ten komputer sprzedać? Nie chcę sprzedawać go na siłę. Pracuje mi się na nim bardzo dobrze ale jeśli byłbym w stanie wyciągnąć część zainwestowanych w niego pieniędzy to rozważę sprzedaż i kupno czegoś innego w nowej lokalizacji

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
RogerMorales

Hm, rowniez mi chodzi po glowie emigracja na jesien (choc przez corone pewnie gowno z tego wyjdzie) i rowniez mam podobnego kompa, ale czemu jego transport mialby byc problemem? Ja po prostu myslalem, zeby wsadzic go do osobnej walizki i opatulic ubraniami ; >

Odpowiedz
Cytat
MWaler

brak info kiedy kupiony

Odpowiedz
Cytat
MTTPS

Napisane przez MWaler
brak info kiedy kupiony

jest data w lewym dolnym rogu, jak cos to mam tez fakture

Odpowiedz
Cytat
MTTPS

Napisane przez RogerMorales
Hm, rowniez mi chodzi po glowie emigracja na jesien (choc przez corone pewnie gowno z tego wyjdzie) i rowniez mam podobnego kompa, ale czemu jego transport mialby byc problemem? Ja po prostu myslalem, zeby wsadzic go do osobnej walizki i opatulic ubraniami ; >

myślę, że do zrobienia, zastanawiam się nad tym ale chciałbym podróżować i taki komputer stacjonarny na innym kontynencie może być kulą u nogi. Dlatego interesuje mnie cena, jeśli miałbym dostać 800zł to biorę ze sobą razem ze wszystkimi solvami, materiałami do nauki albo zostawiam u rodziców i kupuję dobrego laptopa

Odpowiedz
Cytat
boooka1

Ile za niego chcesz ?

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Ze 2,5k powinno się udać dostać ze względu na dobre dyski. Może uda się za tyle opchnąć :D Problemem jest tylko karta graficzna, która jest po prostu słaba w tym zestawie, więc dobrze jak ktoś na niego trafi :P Bez karty kilka podobnych konfiguracji chodzi od 1,9k do 2,5k. Zawsze warto spróbować wrzucić na allegro czy olx, a nuż się uda :D

Odpowiedz
Cytat
MTTPS

dzięki za info więc za 2.5k zl jestem w stanie go sprzedać. pomyślałem o społeczności pokerowej, dlatego że większość z nas nie potrzebuje dobrej karty graficznej a ceni SSD . Mam na nim sporo solvów z 3bet potów. Nie mogę udostępnić wszystkich swoich materiałów (jestem coachem w cfp ) Więc jeśli jest ktoś chętny za 2,5k razem z tymi materiałami to zapraszam na priv

Odpowiedz
Cytat
Mateusz9316

z połowe ceny powinienes dostac bo lombard daje coś w granicach 50% za uzywki

Odpowiedz
Cytat
Mrosu22

Niestety nie dostaniesz za ten komputer 2,5 tys. Celowałbym bardziej w okolice 1,5 tys.

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Ale lipną specyfikacje z perspektywy czasu złożyłeś. W tej samej cenie z innymi komponentami niewiele byś stracił a nawet zarobił.

Procek w zależności od stopnia zużycia jest wart max 500-600 PLN - intele mocno się zdewaluowały przez ryzeny od amd. Płyta główna podobnie, z płytami pod intela jest ten szkopuł, że praktycznie z każdą nową generacją jest inny socket.

Pamięć RAM - intele lubią wysokie taktowania a masz tylko 2400 z słabym opóźnieniem CL16. 32GB nówki sztuki z taktowaniem 3200-3600 dostaniesz obecnie za 800-900 PLN także 300-400 PLN są realnie warte o ile nie trafi się ktoś komu nie będzie zależeć na taktowaniu a na samej ilości pamięci.

Dysk 870 EVO czyli ciut nowszej generacji kosztuje 350 PLN. Przy solverach dyski dostają w dupe więc połowa ceny znowu wydaje się maxem. 1TB warty z 300 PLN

Karta słaba 400 pln ale przez fakt, ze rynek kart jest totalnie wymieciony przez kopaczy nie wiele straciła na wartości bo w rozsądnych cenach nie ma totalnie nic. Gdybyś miał ciut lepszą 1050 ti to już w ogóle byłbyś na plus.

Reszta warta z 200 PLN. 2,5k to overprize nawet sprzedając na części a trzeba uwzględnić słabo dobraną kompozycje setupu.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Osobiście nie sprzedawałbym tego sprzętu poniżej 2k, wtedy wolałbym go zatrzymać :P
Za 1,5k sam bym kupił, choćby po to żeby mieć dodatkowy dobry sprzęt na wsi do kodzenia, także jak nie znajdziesz za taką cenę chętnego, a będzie Ci zależało na tym, żeby się go pozbyć to się zgłaszam :D

Odpowiedz
Cytat