Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,105 Posty
241 Użytkownicy
117 Reakcje
145.1 K Wyświetlenia
Artur90

Wstępnie:
http://prntscr.com/87wrig
http://prntscr.com/87wrns
Wyszło lekko ponad budżet.

Zamierzasz w przyszłości montować jakaś mocną kartę graficzną?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Artur90

Pokerchatka

Budżet?

przyszłości chciałbym podłączyć do niego monitor 2k

Rozumiem, że chodzi o monitor 4K?

max 1500zł. Chodzi mi o monitor o rozdziałce 2560x1440

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Czesc.
Moglby ktos polecic komponenty komputera stacjonarnego?
Posiadam dysk SSD 128 gb Samsung Pro, wiec ten komponent mozna pominac.
Windows'a tez posiadam.

Z tego co czytalem to sporo zalezy od tego czy chcialbym w nim miec karte dedykowana i uzywac tego komputera do gier. Chetnie zobaczylbym dwie opcje z karta dedykowana i bez bo nie ukrywam, ze jak wyjdzie Mafia 3 to bym sobie pogral :D.
Jesli chodzi o cene to wiadomo, jak najtaniej :D ale chcialbym sie zamknac w 2k pln.

Komputer potrzebny glownie do grindu na kilku softach + HM2, notecaddy i programy wspomagajace. Obecnie mam lapka z procesorem i3-2350 i zuzycie w okolicach 100% nie pozwala na gre. + 6gb ramu pamieci.

Dodam jeszcze, ze obecnie korzystam z monitora 24" (Dell U2412M). Podlaczylbym do niego jeszcze jeden mniejszy ale w przyszlosci bede chcial go zamienic na wiekszy 27"-30".

Jeszcze mam pytanie o jedna opcje. Chodzi o wymiane procesora w obecnym laptopie.
Co o tym myslisz? Jakie moge problemy napotkac? Moglbys cos polecic?

Z gory dziekuje :)

Odpowiedz
Cytat
tms311

Witam,
Proszę o polecenie zestawu w budżecie 2500-3000zł.
Będę grał głównie w pokera ok. 10 stołów jednocześnie oraz w cs go, sporadycznie inne gry.
Do tego odpalony PT4 i muzyka, ewentualnie inne dodatkowe programy i/lub twitch w tle.
Wolałbym zlecić złożenie zestawu.

Odpowiedz
Cytat
SimonShow

Witam
Proszę o pomoc w złożeniu stacjonarki
Ile chcesz przeznaczyć na komputer?
ok.2000zł
:diamond: Czy komputer ma być z systemem?
Nie
:diamond: Wielkość monitora?
Docelowo chcę podłączyć 2 monitory o rozdzielczości 1920x1080 oraz 2560x1440
:diamond: Do czego będzie wykorzystywany?
Komputer będzie wykorzystywany tylko i wyłącznie do pokera ( 2-3 softy, HM2). Zależy mi na tym, żeby wszystko płynnie śmigało.

Z góry dziękuje za pomoc ;)

Odpowiedz
Cytat
Artur90

Pokerchatka
Zerknij na zestaw który złożyłem użytkownikowi przed Tobą. Kartę graficzną dokupiłbyś za jakiś czas.

Johnii141 & tms311
Przejrzyjcie kilka ostatnich stron tego wątku tam znajdziecie nadal aktualne zestawy. Poza tym zawsze możecie wkleić link/screen do wybranych komponentów w celu sprawdzenia i naniesienia ewentualnych poprawek.

Odpowiedz
Cytat
SimonShow

http://prntscr.com/7ksn8v do tego dysk SSD PLEXTOR 256GB, czy taki zestaw będzie ok?

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Napisane przez Artur90

Johnii141 & tms311
Przejrzyjcie kilka ostatnich stron tego wątku tam znajdziecie nadal aktualne zestawy. Poza tym zawsze możecie wkleić link/screen do wybranych komponentów w celu sprawdzenia i naniesienia ewentualnych poprawek.

Wedlug tych zestawow, ktore sa powyzej uwazasz, ze procesor i5 w zupelnosci wystarcza do pokera? Co jesli chcialbym i7, po prostu wybrac jakis procek, ktory bedzie pasowal do plyty glownej i tyle?
Jesli mozesz to jeszcze odnies sie do tego co myslisz o wymianie procesora w laptopie z i3 na i7.

Dzieki, pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Artur90

SimonShow
Zestaw ok.
Dorzuć jeszcze obudowę np:
http://www.morele.net/obudowa-zalman-t4-usb-3-0-czarna-zm-t4-619114/
i SSD:
Budżetowy: Crucial MX200/Transcend SSD 370 (TS256GSSD370)/Crucial MX100/Crucial BX100
Średnia półka: Plextor M6S/Crucial M550/Crucial MX200
Maksymalna wydajność oraz niezawodność: Samsung 850 Pro/Plextor M6 Pro

Johnii141

Wedlug tych zestawow, ktore sa powyzej uwazasz, ze procesor i5 w zupelnosci wystarcza do pokera?

Wszystko zależy od programów jakich używasz, ale ogólnie i5 powinien być ok.

Co jesli chcialbym i7, po prostu wybrac jakis procek, ktory bedzie pasowal do plyty glownej i tyle?

Znajdziesz zestawy oparte na i5 jak i na i7/Xeonie.

Jesli mozesz to jeszcze odnies sie do tego co myslisz o wymianie procesora w laptopie z i3 na i7.

Laptop to nie stacjonarka, nie można ot tak sobie wymienić CPU (szczególnie z procesora dwurdzeniowego na czterordzeniowy). Najpierw musisz się dowiedzieć czy taka wymiana jest w ogóle możliwa w Twoim laptopie.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Czesc.
Mam pytanie do osob, ktore posiadaja komputery z procesorem i5.
Czy jestescie zadowoleni z zakupu? Z jakich dokladnie programow korzystacie podczas gry i jak Wam to wszystko smiga?

Z gory dziekuje, pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Cześć
Ja mam kompa z i5.Korzystam z HM2,TST,PartyCaption,jakaś muza odpalona z przeglądarki bądź z aimpa .Nie mam żadnych problemów wszystko dobrze śmiga.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Czesc.
Prawdopodobnie zdecyduje sie na cos takiego:

Spoiler

Co myslicie o takim zestawie? Da sie cos wymienic na lepsza jakosc w podobnej cenie?
Dysk juz mam jak cos :P

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Nie lepiej kupić dwie kości po 4GB ? U mnie jak padła jedna to chociaż na drugiej mi komp działał :D

Odpowiedz
Cytat
patolog44

cuś do 800zł da się skleić?

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Czesc.
Jeszcze jedno pytanie a pro pos tego zestawu co wkleilem wyzej.
Czy nie przesadzilem z sila zasilacza? Czy nie wystarczy slabszy do tego zestawu?
I jeszcze jedno gdybym w przyszlosci chcial do tego kompa dokupic grafike to jaki zasilacz bedzie niezbedny?

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Artur90

Procesor z zablokowanym mnożnikiem a płyta umożliwiająca OC (podkręcanie). Więc albo zmień procesor na ten z końcówką "K" którego będziesz mógł podkręcić, albo płytę.

Czy nie przesadzilem z sila zasilacza? Czy nie wystarczy slabszy do tego zestawu?

Do tego konkretnie zestawu wystarczyłby markowy ~350W, ale patrz niżej.

I jeszcze jedno gdybym w przyszlosci chcial do tego kompa dokupic grafike to jaki zasilacz bedzie niezbedny?

Jaką kartę graficzną?

Odpowiedz
Cytat
Johnii141

Czesc.
Dzieki za odpowiedz. Co do drugiego pytania to nie mam pojecia.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Artur90

Nie chodzi mi o konkretny model tylko ogólnie czy karta będzie z wyższej półki czy za 400zł? Na tej podstawie dobiorę zasilacz.
Płyta do procesora i7-4790:
http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-b85-dualddr3-1600-sata3-hdmi-gblan-matx-ga-b85m-d3h-582757/
Ram:
http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

Odpowiedz
Cytat
patolog44

hej Artur...widzę,że jesteś obcykany w temacie...mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie?

Odpowiedz
Cytat
Artur90

Ciężko trochę... Masz jakieś podzespoły ze starego kompa (obudowę, dysk, zasilacz)?

Odpowiedz
Cytat