Dziwny zestaw Ringo, dużo do opisania, do czego sie czepiam
-komp za 8k to już raczej podstawa, że powinien mieć i7
-troche przeraza mnie zasilacz tylko 530W(choć z najwyższej półki) do procesora z odblokowanym mnożnikiem (czyli potocznie takiego, który się podkręca) - przez co zwieksza sie drastycznie poziom pobierania Watów przez procesor ale też jego moc - no i tu też pytanie czy chcesz sie w takie rzeczy bawić, bo jeśli nie to ten procek, który właśnie w pierwszej kolejności do tego służy nie ma żadnego sensu.
-Karta graficzna z obecnego TOP warta 3/8 całego zestawu (która sama pewnie zje nawet do 250-300W) - czyli karta do kompa typowo gamerskiego -, tutaj najbardziej sie martwie, że zasilacz za słaby.
-Przy reszcie to tam raczej nie da się pomylić, przynajmniej płyte głowną kompatybilna wsadzili.
Podsumowując, profesjonalistami bym ich nie nazwał , no chyba, że sam żle przedstawiles swoje wymagania.
w mojej opinii - bardzo taki nieufny zestaw , niby kombajn - a nie, ja bym do takiego kompa myslal przynajmniej o 600W zasilaczu nawet 650, żeby nagle wszystko nie padło z przeciażenia i nie wiadomo co sie popalilo.
Wedykt :Nie brałbym