Skip to forum
Notifications
Clear all

UPC Internet

7 Posts
4 Users
0 Reactions
947 Views
marinero36

Siema.

Mam straszne problemy z Internetem UPC we Wrocławiu. O ile u wielu moich znajomych jest okej, to w naszym bloku wiecznie coś nie tak. Co chwila przychodzi jakiś chłop, wymienia modem, kilka dni działa dobrze i znów się pierdoli. Słyszałem też o dziwnych praktykach UPC, a mianowicie że wymieniają modemy na reklamowane przez innych/ nienowe i tak w kółko. Pracował ktoś tam i może to potwierdzić? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Pomimo mieszkania w centrum Wrocławia, działa tu tylko UPC i Netia, która według opinii też jest kiepska.

Dzięki, pozdro

Reply
6 replies
marinero36

up

Reply
sojowyjarz

Nie sądzę, aby tak robili ;) A tych monterów nie podpytywałeś? To jest jakaś firma outsourcingowa i oni dostają za taką instalację 15zł, nie sądzę żeby wykazywał większą lojalność ;)

Reply
bubek90

W centrum Gdańska też tylko Upc i Netia z tym, że od dwóch lat nie miałem dłuższej zawieszki niż kilka sekund.

Reply
emomaniac

Witam

Bardzo dużo zależy od kabli...ja wojowałem z orange na infoliniach kilka lat, aż się wkur..łem i przyszedł technik (oczywiście outsorcing), ale facet był starej daty i "jeszcze pamietał" jak zakładali telefony u nas w bloku, na osiedlu) rozkręcił pierwszą puszkę, z tam (wszystko zjarane, jeden kabel ledwo wisi). Pospawał kable, dziurę wywiercił (jebał z pół godziny, aż mi było go szkoda - bałem się, że spali wiertło warte fchuj ) i nareszcie doczekałem się internetu, za jaki płacę im 15 lat.

Co to ja miałem napisać ?
Aha...kable głupcze plus każda puszka to +1 do prawa murphyego, na pewno gdzie tam po drodze coś "się jebie" i albo nie ma mądrego, żeby znaleźć (mądrzejsii na zachodzie) albo...celowo jebią bo nie mają możliwości technicznych.

Idź po kablu...

dodam jeszcze, że nie jestem pracownikiem ani TP ani SA ani Orange naganiaczem ;jestem revolucjonistą

Reply
sojowyjarz

Bałeś się, że spali wiertło? Tzn. to jest jakaś żargonowa nazwa wiertarki, czy naprawdę wiertło może kosztować 'dużo'?

Reply
emomaniac

Dobry sds nie jest tani ,nie wiem czy to kilkadziesiąt czy więcej PLN. Sam wierciłem dziury w tych ścianach i tylko "lepsze wiertła" wytrzymywały - jeden otwór wytrzymywały.
Taka opowiastka - kobiecie przywieźli meble, trzeba było powiesić szafki w kuchni. "Wynajęła" znajomych chłopaków ; sąsiadów z bloku. Dziury pod te szafki jebali tak: dobrze, że akurat remontowali sąsiedni blok - sprzęt wysokiej klasy pożyczony od nich (kumpel) - jeden stał i jebał, drugi go popychał i jkaoś poszło; takie pancerne ściany nam zafundowali.

Reply