Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

win xp zamiast win 7

4 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
1,620 Wyświetlenia
phelippePL

Cześć, mam dosyć ważną sprawę. Na starym dosyć sprzęcie posiadam Windows 7, chcę całkowicie zamienić ten system na Windowsa XP. Nie interesuje mnie nic co mam aktualnie na tym systemie, wszystko może się całkowicie usunąć. Wiecie jak najłatwiej wgrać tego XP na 7emce czy mogę to zrobić bezpośrednio z komputera z jakiejś instalki czy tylko płyta? Najchętniej wysłucham krok po kroku :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
maklakiewicz

W zależności co to za sprzęt czeka Cię mniej lub więcej problemów choćby ze sterownikami.
W teorii powinno wystarczyć boot z dosa, czyszczenie partycji Diskpartem i instalacja XP z płyty.
Jak już musisz to może pokombinuj żeby zainstalować je jednocześnie do czasu aż będziesz pewien że XP chodzi bez problemów.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

"Krok po kroku" to pojęcie dosyć względne - informacji na ten temat masz od groma na googlach.
Pierwszy z brzegu : http://soisk.pl/instalacja-systemu-windows-xp/
W każdym razie musisz posiadać jakiś nośnik z Windows XP (płyta CD, lub obraz iso który można nagrać na płyte CD lub pendrive). Może pojawić się problem z kluczem, chociaż swego czasu było chyba tak że posiadając oryginalny Windows 7 można było zainstalować Windows XP.

BTW. Zakładając że na obecnym sprzęcie Windows 7 działa ok, to czemu chcesz instalować Windows XP ?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Win XP już od bodajże 1.5 roku nie jest wspierany. Mało który soft odpali ci się na tym systemie

Odpowiedz
Cytat