Skip to forum
Notifications
Clear all

Windows 10 games crash

4 Posts
3 Users
0 Reactions
1,209 Views
CptCarrot

Siemka,

Z problemem spotkałem się pierwszy raz parę dni temu tracąc w miły sposób postać na Diablo3 HC.
Mianowicie freezscreen >> unfreez na sekundę >> doładowanie połowy grafiki >> blackscreen >> zawiecha kompa

Od tego czasu gra idzie tą ścieżką już po minucie od odpalenia. Najpierw myślałem, że to coś Blizzard zjebał, ale włączam Civ5 i to samo. Po paru minutach freez itd.

Zacząłem grzebać w googlach, ale niczego nie znalazłem poza tym, że problem istnieje i wszystkie supporty MS klepią jak mantrę "nowe sterowniki grafy".
Tak jakby ludzie od razu tego nie robili.
Dodatkowo zrobiłem full skan wirusów, sprawdzenie builda WIN czy mam najnowszy itp.

Karta graficzna Nvidia geforce gtx 560Ti ; sterowniki wersja 385.28
Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows 10 Pro - Wersja 10.0.15063 Kompilacja 15063
Typ systemu x64-based PC
Procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz, 2800 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 2
Producent płyty głównej Gigabyte Technology Co., Ltd.

Znacie może rozwiązanie problemu ?

Reply
3 replies
Shippendales

Komp mocarzem nie jest, ale powinien sobie chyba sobie z takimi grami radzić. Weź odpal managger zadań (ctrl+alt+del) i przeglądnij zakładkę wydajność na ile % tam wszystko chodzi, zwróć szczególnie uwagę na zużycie RAMu, stawiam iż masz 4gb?

Reply
CptCarrot

ta, mam 4gb ram.
A wszystko chodziło przez lata bez zarzutu.

Z tymże podobne wątki przewijają się na forach od momentu wypuszczenia Win10. I wszystko wskazuje na niekompatybilność sterowników lub coś pokrewnego.

Reply
przemek9422

Może to znak żeby przestać grać w te pierdoły i zająć się czymś pożytecznym :)

Reply