Skip to forum
Notifications
Clear all

Windows 7 problem po formacie. Sciaganie/instalowanie programow.

17 Posts
7 Users
1 Reactions
861 Views
Johnii141

Czesc.
Moze ktos bedzie w stanie mi pomoc.

Zrobilem wczoraj format, wszystko przebieglo dobrze. Wszystkie sterowniki zainstalowalem z plyty DVD, zalaczonej do plyty glownej.

Nie moge sciagnac tylko niektorych plikow, np. softu pokerstars i partypoker :deadhappy:. Holdem manager mi sie sciagnal bez problemu, tak samo jak np. Flopzilla. Filmy z internetu tez sie normalnie sciagaja.

Mialem tez problem z instalacja Skype'a, jednak po jakims czasie sie udalo ale caly czas mi wywala blad, ze program przestal dzialac.

Windows jest zaktualizowany. Skanowalem kompa avastem, antimalware i adwcleanerem.

Reply
16 replies
thomaPL

zainstalowales AV?
moze masz jakas blokade "rodzicielska" w programie antywirusowym i nie sciaga Ci plikow "hazardowych"?
poza tym skoro to swieza 7 to zrob sobie Win 10...

Reply
Johnii141

Na poczatku zainstalowalem kaspersky'ego, ktorego odinstalowalem bo myslalem, ze to przez niego. Zainstalowalem avasta i nic sie nie zmienilo. Zaraz chyba znowu puszcze format i tyle :(

Reply
Moderator
Elzo2012

Zawsze miałem wrażenie, że programy antywirusowe "blokują" głównie moje działania.
Ja antywirusa instaluję na końcu albo wcale (zależy do czego używam danego kompa), żeby właśnie uniknąć takich zagwostek.
No chyba, że ktoś ściąga jakieś "egzotyczne" instalacje to wtedy rzeczywiście lepiej zacząć od AV.

Reply
4greg4

Może to nie mieć związku ze sterownikami, ale ... Jeżeli masz jakiegoś starszego kompa to i sterowniki z płyty też już będą stare. Ja zawsze po formacie instaluję sterowniki ze strony producenta do poszczególnych komponentów kompa.

Reply
Shippendales

Kapica się mści zza grobu:f_p:

Reply
rusher88

Siema,

akurat mam podobnie praktycznie za każdym razem, kiedy instaluję Win7 od zera, to...

a) zainstaluj najnowsze sterowniki do wszystkiego
b) upewnij się 10x razy, że Windows nie spieprzył jakiejś aktualizacji
c) upewnij się 10x razy że Windows jest zaktualizowany, bo czasami kilka razy pod rząd potrafił nie ściągnąć waznej aktualizacji, a upierał się, że jest aktualny

Reply
Johnii141

dzieki za odpowiedzi

Napisane przez Elzo2012
Zawsze miałem wrażenie, że programy antywirusowe "blokują" głównie moje działania.
Ja antywirusa instaluję na końcu albo wcale (zależy do czego używam danego kompa), żeby właśnie uniknąć takich zagwostek.
No chyba, że ktoś ściąga jakieś "egzotyczne" instalacje to wtedy rzeczywiście lepiej zacząć od AV.

Zrobilem format jeszcze raz i probowalem sciagnac przed instalacja antywirusa. Nie pomoglo :(

Napisane przez 4greg4
Może to nie mieć związku ze sterownikami, ale ... Jeżeli masz jakiegoś starszego kompa to i sterowniki z płyty też już będą stare. Ja zawsze po formacie instaluję sterowniki ze strony producenta do poszczególnych komponentów kompa.

Tym razem pobralem sterowniki ze strony internetowej. Nie pomoglo :( Napisane przez rusher88
Siema,

akurat mam podobnie praktycznie za każdym razem, kiedy instaluję Win7 od zera, to...

a) zainstaluj najnowsze sterowniki do wszystkiego
b) upewnij się 10x razy, że Windows nie spieprzył jakiejś aktualizacji
c) upewnij się 10x razy że Windows jest zaktualizowany, bo czasami kilka razy pod rząd potrafił nie ściągnąć waznej aktualizacji, a upierał się, że jest aktualny

a) zrobione
b) niby zrobilem dostepne aktualizacje
c) bede sprawdzal.

Caly czas mam problem ze sciagnieciem party poker. Napisalem do supportu moze pomoga.
Drugim programem jest skype, ktory niechce sie zainstalowac.

Probowalem skorzystac z internetu zapasowego ale tez nie pomoglo. No i skonczyly sie pomysly :(

A mial byc grind :deadhappy:

Reply
innocent2102

Masz router w domu?

Dodatkowo Wpisz w google zmiana adresów serwerów DNS i zmień u siebie.

Reply
Shippendales

tak ogólnie to ostatnio jest masa problemów z tymi windowsami innymi niż 10, a w szczególności z 7. U mnie np Windows 7 Update po formacie zjadał 7GB ramu mimo, że żadnego updejta nie instalował, musiałem przeszukiwać wujka Gogla cały dzień i ściągać jakieś łaty - później cały dzień męczyłem się z innymi updejtami, bo nagle zaczął się zawieszać na instalacji Internet explorera, który to był niestety 170 w kolejce - ogólnie straszna lipa, nie zdziwiłbym się gdyby Microsoft specjalnie nas wk*****ł tylko po to, byśmy stracili cierpliwość i sie przesiedli na tą cholerną 10-tkę.

Reply
Johnii141

Napisane przez innocent2102
Masz router w domu?

Dodatkowo Wpisz w google zmiana adresów serwerów DNS i zmień u siebie.

Mam router. Sprobuje i dam znac czy sie udalo.

Reply
Johnii141

Napisane przez Shippendales
tak ogólnie to ostatnio jest masa problemów z tymi windowsami innymi niż 10, a w szczególności z 7. U mnie np Windows 7 Update po formacie zjadał 7GB ramu mimo, że żadnego updejta nie instalował, musiałem przeszukiwać wujka Gogla cały dzień i ściągać jakieś łaty - później cały dzień męczyłem się z innymi updejtami, bo nagle zaczął się zawieszać na instalacji Internet explorera, który to był niestety 170 w kolejce - ogólnie straszna lipa, nie zdziwiłbym się gdyby Microsoft specjalnie nas wk*****ł tylko po to, byśmy stracili cierpliwość i sie przesiedli na tą cholerną 10-tkę.

Juz kiedys probowalem 10-tki ale pamietam, ze mialem problemy z holdem manager'em. Jak wszystko zawiedzie to na koncu zrobie update, moze pomoze :)

Reply
innocent2102

To jeszcze poczytaj w necie o tym, jak odblokować porty w routerze.

Reply
4greg4

A jak się objawia właściwie ten problem z tym partypoker ? Klikasz na download i nic się nie dzieje .. czy jak ?

Reply
Johnii141

Sciagnalem plik "partypokersetup". Odpalam i zaczyna sie pobierac docelowy plik instalacyjny. Tylko pasek progresu zatrzymuje sie na jakiejs wartosci i nie idzie dalej.
Najwiecej mi sie sciagnelo 48%. Teraz stoi na 2% i ani drgnie.

Jak probowalem sciagnac starsy to mialem tak samo. Dojezdzalo do jakiejs wartosci, a pozniej predkosc spadala do 1kb/s i pozostale 40mb mialo sie sciagnac w ciagu 10h :why:

Reply
Johnii141
Johnii141

Problem sie rozwiazal.
Potwierdzilo sie to co bylo napisane w tym watku. Chodzilo o aktualizacje windowsa. Po formacie nalezy caly czas pozostawiac system w trybie wyszukiwania aktualizacji nawet gdy system nas informuje, ze jest aktualny. Dzisiaj rano pojawilo mi sie ok. 1200 aktualizacji i po ich zainstalowaniu party sie sciagnelo oraz zainstalowalo.
Dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Reply