Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wybór smartfona.

12 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
977 Wyświetlenia
BrushedWorld

Siema. Myślę, że nadszedł najwyższy czas, aby kupić coś nowego, a że nie za bardzo się znam, zwracam się z prośbą do Was. Na dzień dzisiejszy interesuje mnie HTC One X oraz Samsung Galaxy SIII. W grę wchodzi jeszcze Sony Xperia Mint, jednak wychodzi dopiero we wrześniu, o ile dobrze pamiętam, dlatego wolałbym wybrać coś z dwóch pierwszych pozycji. Oczywiście inne propozycje wchodzą w grę, ale z tego co sam wyczytalem w internetach, nic ciekawszego na tę chwilę nie znajdę. Jestem otwarty na wszelkie opinie, z góry dzięki, pozdro. ;)

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi

http://telepolis.pl/

i temat zamykam

Odpowiedz
Cytat
kajot205

Modele bardzo świeże, nie podejrzewam aby ktoś miał je już z forumowiczów.

Odsyłam do HTC One X vs Samsung Galaxy S III.

Odpowiedz
Cytat

SIII jak dla mnie bezkonkurencyjny! Sam posiadam SII i miałem S plus więc myślę że nowy przedstawiciel tej serii jest jak najbardziej dobrym rozwiązaniem. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Bantu3i5

Według mnie HTC jest lepszą opcją, bo same jak to z HTC bywa to jakoś wykonania stoi na najwyższym poziomie. Sama nakładka Sense w olbrzymim stopniu ułatwia korzystanie z telefonu. Oby dwa telefony mają taką moc, że jak na chwilę obecną nie wiem do czego można by ją wykorzystać. W każdym bądź razie ja bym polecał HTC ;)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Co prawda telefony mam głęboko w du*ie i mógłbym korzystać z telefonu z dwukolorowym wyświetlaczem (to były telefony - nokia 3310 :) ) ale swego czasu pracując w t-mobile miałem służbowego HTC nie pamiętam dokładnie jaki model ale jakiś z lepszych i muszę powiedzieć że był świetnie wykonany, jakość super, mieliśmy też samsunga galaxy S (nie pamietam ktorej generacji) ale jakość wykonania, funkcjonalność itd była o niebo lepsza w HTC.

Nie chce mi się sprawdzać co mają telefony które podałeś ale przypuszczam, że są podobne to brałbym HTC ze względu na jakość już samych plastików (samsung myślałem że mi się rozpadnie w ręce) i genialnego ekranu dotykowego (dużo wyższej jakości niż samsunga).

Odpowiedz
Cytat
wojtaszka

A ja polecam iPhona 4S! Miałem już swego czasu HTC i uważam, że dzieło Appla jest bezkonkurencyjne, chociaż możliwe, że cenowo trochę droższe.

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

też właśnie wybieram telefon - najpierw miał być HTC one X, ale chyba poczekam na samsunga. iphone'a bym wziął gdyby miał większy ekran

Odpowiedz
Cytat
artaveld

Napisane przez PLtotoryl
Co prawda telefony mam głęboko w du*ie i mógłbym korzystać z telefonu z dwukolorowym wyświetlaczem (to były telefony - nokia 3310 :) ) ale swego czasu pracując w t-mobile miałem służbowego HTC nie pamiętam dokładnie jaki model ale jakiś z lepszych i muszę powiedzieć że był świetnie wykonany, jakość super, mieliśmy też samsunga galaxy S (nie pamietam ktorej generacji) ale jakość wykonania, funkcjonalność itd była o niebo lepsza w HTC.

Nie chce mi się sprawdzać co mają telefony które podałeś ale przypuszczam, że są podobne to brałbym HTC ze względu na jakość już samych plastików (samsung myślałem że mi się rozpadnie w ręce) i genialnego ekranu dotykowego (dużo wyższej jakości niż samsunga).

No własnie, nie znasz się, nie interesujesz się, a wypowiadasz się i jeszcze śmiesz komuś doradzać ;) Przecież od zawsze wiadomo, że jeżeli chodzi o ekrany to w tej chwili nie ma konkurencji do super amoledów, które są montowane w smartfonach samsunga. Żeby to sprawdzić wystarczy znależć w youtube jakikolwiek filmik z porównania aparatów samsunga i htc. Co do wykonania, to mój Galaxy S ma już rok, a na ekranie nie posiada ani jednej ryski, obudowa oprócz kilku odprysków lakieru powstałych po upadkach wygląda prawie jak nowiuteńka. Oczywiście, HTC mają ten plastik lepszej jakości ale takim kosztem, że taki telefon jednak waży sporo więcej. I tu już ważne są upodobania użytkownika, jeżeli ktoś lubi nosić cegłe, czuć telefon w dłoni i w kieszeni to wybiera HTC, jak ktoś woli dużo lżejsze i smuklejsze telefony to wybiera Samsunga, easy.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Przecież zaznaczyłem że nie jestem jakimś psychofanem telefonów i oceniłem jakość wykonania tych które miałem w dłoni i moje odczucia a to chyba bardziej wartościowe niż "mam tego ale tamten pewnie bedzie niefajny".

Nie trzeba być specjalistą żeby stwierdzić który telefon lepiej się użytkuje i który wykonano z lepszych materiałów. :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld

Napisane przez artaveld

Napisane przez PLtotoryl

No własnie, nie znasz się, nie interesujesz się, a wypowiadasz się i jeszcze śmiesz komuś doradzać ;) Przecież od zawsze wiadomo, że jeżeli chodzi o ekrany to w tej chwili nie ma konkurencji do super amoledów, które są montowane w smartfonach samsunga. Żeby to sprawdzić wystarczy znależć w youtube jakikolwiek filmik z porównania aparatów samsunga i htc. Co do wykonania, to mój Galaxy S ma już rok, a na ekranie nie posiada ani jednej ryski, obudowa oprócz kilku odprysków lakieru powstałych po upadkach wygląda prawie jak nowiuteńka. Oczywiście, HTC mają ten plastik lepszej jakości ale takim kosztem, że taki telefon jednak waży sporo więcej. I tu już ważne są upodobania użytkownika, jeżeli ktoś lubi nosić cegłe, czuć telefon w dłoni i w kieszeni to wybiera HTC, jak ktoś woli dużo lżejsze i smuklejsze telefony to wybiera Samsunga, easy.

Decyzję już podjąłem, wybór padł na Samsunga. Mam nadzieję, że będę zadowolony. Co do ekranów to spotkałem się gdzieś z informacją, że Samsung robi wyświetlacze dla Apple - nie bijcie, tak tylko coś mi świta. :D
Nigdy nie jarałem się iphonem, więc nie brałem go pod uwagę. Ciekawą opcją wydawała się Xperia Mint, ale doszedłem do wniosku, że Samsung ma wszystko czego potrzebuję, a podejrzewam, że w momencie wypuszczenia Xperii znowu wyszłoby coś nowego i tak w kółko, także stawiam na Galaxy, dzięki za wypowiedzi, peace!

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Zapewne każda firma produkuje swoje smartfony w azji więc nic dziwnego, że jakaś duża fabryka może produkować dla różnych producentów (tak jak jest z żywnością, że jedna firma robi jakiś produkt i pakuje w opakowania różnych producentów).

Ogólnie dla mnie firma apple to śmiech. Przyszła moda z USA i ludzie się podniecają, kupują laptopy za 5000 które dostana za połowę tej kasy np od sony i jeszcze połowa programów (szczególnie polskich) nie jest do tego badziewia przystosowana bo robiona tylko pod windowsa :).
Czytałem, że Iphony robione są chyba w Tajlandii a koszt jednego to kilka dolarów :).

Za to marketing to Apple ma chyba najlepszy na świecie :).

Odpowiedz
Cytat