Skip to forum
Notifications
Clear all

Życie po śmierci

169 Posts
39 Users
234 Reactions
18.5 K Views
kamzak

Pokerowo umarłem. Grałem kiedyś MTT do 55$ z directa czasami SM jak satka siadła. Fajnie było, ale przez liczne cashouty znalazłem się na samym dnie jeśli chodzi o bankroll wiec porzuciłem grę for living. To tyle na wstępie jeśli chodzi o moje poprzednie przygody z tą grą. Teraz grę traktuje bardziej jako hobby z nadzieja ze wrócę kiedyś do gry na stawkach na których swobodnie będę mógł się utrzymywać.

Zaczynam teraz od samego dołu więc ktoś kto dopiero zaczyna przygodę z pokerem będzie mógł zobaczyć ze przy odrobinie chęci i regularności można przeskoczyć najniższe stawki. Startuje z rollem na PS 52,25$ i na 888 z 20$. Na P* bede grał SNG od 0,1$ do 0,5$ 45-360os a na 888 cashowki NL2 ( głównie wtedy gdy nie będę miał czasu na sesje sng). Mógłbym dojebać tytuł w stylu z 50$ do 5k$ do końca roku ale nie chce się kompromitować :D Więc na początek plan jest żeby zrobić 500$ na P*.

Reply
168 replies
adidadi

GL!

Reply
Redwinee

Powodzenia, będę śledził :f_drink:

Reply
seopaweu

Widywałem Cię na 45-tkach za 1$ non-turbo. Mam Cię na czerwono ;)

Reply
kamzak

Napisane przez seopaweu
Widywałem Cię na 45-tkach za 1$ non-turbo. Mam Cię na czerwono ;)

Jaki nick? i co oznacza ten kolor u Ciebie. Te 45tki za 1$ zazwyczaj dokładałem tylko jak nie miałem już czym zapełnić ekranu. Nawet je polubiłem i chyba powalczę nie długo na tych 3,5$, bo poziom podobny jest.

Jeśli chodzi o budowanie rolla to idzie nawet spoko. Z wyniku jestem zadowolony ale z gry już nie bardzo. Strasznie pewnie się czuje, podczas sesji przeglądam pierdoły na necie albo oglądam mecze. Przez 2 dni zagrałem 12h. Na cashu po 1,2k rozdaniach +9$ na sng tylko 128 gierek ale z profitem 26$. Jutro chyba pogram trochę wyżej tzn sng od 0,5$ do 1$ i już potraktuje to mega poważnie. 7-8h gry w skupieniu bez TV i przeglądania forum. Czwartek Piątek mini sesje na cashu. Weekend pracuje i pewnie % wieczorem. Poniedziałek wrzucę jakieś podsumowanie do MBC i coś więcej napisze.

Tak mniej wiecej wyglada moja sesja sng. Przez chwile grałem nawet 24 stoliki w ten sposob.
http://scr.hu/2o8z/rl8mq

Reply
Grihikt

Będę śledził POSTĘPY. GL ;)

Reply
kamzak

https://www.boomplayer.com/23636500_68566FC264 Bubble 45tki
https://www.boomplayer.com/23637299_7D109A8A38 FT 180tki

Tak na szybko wrzucę dzisiaj 2 ciekawe rozdania. Bankroll startowy na P* już podwojony więc chyba nie bede grał sng za 0,1$ czy 0,25$.

Reply
kamzak

Pierwszy tydzień trochę słaby bo mało grałem. Dodatkowo traktowałem tą grę mało profesjonalnie. Od Jutra juz wracam do profesjonalnego podejścia. Teraz może wyjaśnię czym wg mnie jest profesjonalne podejście do gry.

1) Zdrowy Tryb życia.

- Sport - Rano siłownia, rower, basen lub jakikolwiek inny wysilek fizyczny przez przynajmniej 20min.

- Dieta - Tutaj moze nie prowadze jakiejś szczególnej diety, ale staram sie nie jeść zbyt obfitego posiłku tuz przed sesja. W czasie sesji staram się jeść jakieś delikatne posiłki głownie owoce i warzywa. Dodatkowo nie jadam śmieci i nie pije alko poprzedniego dnia ( czasami zdarzy się max 2 piwka ).

- Regularny sen - Chyba najważniejsza kwestia dla mnie. Jeśli sie nie wyśpie to juz na 100% nie zagram swojej A - Game, a czesto nawet odpuszczam sesje z tego powodu. Gdy jestem niewyspany to częściej tiltuje ( tak naprawdę to tylko wtedy tiltuje)

2) Podejście do sesji

- Rutyna startowa - na początku wydawało mi się to śmieszne. Afirmacje, przygotowanie biurka do gry, 15min spacer po parku przed sesja - jak gdzieś przeczytałem że to wszystko może poprawić moja koncentracje uznałem, że tylko czubki mogą w coś takiego wierzyć. Teraz często stosuje to wszystko i jakość mojej gry jest zdecydowanie wyższa niż gdybym z marszu usiadł i zaczął grać.

- Odcięcie od zakłóceń - Kolejny ważny aspekt dzięki któremu możemy dłużej utrzymać nasze A-Game. Niby to jest proste i łatwe, ale czasami ciężko jest wyłączyć telefon, nie sprawdzać wyników meczy na flashscore, nie przeglądać tego całego spamy na fejsie tym bardziej jak już gramy 6 godzin i jesteśmy trochę znudzeni gra. Myśle ze bardzo często to kosztuje nas sporo $, gramy jak automat przestajemy myśleć kreatywnie lub robimy missclicki bo nasz umysl jest skupiony czy Arsenal za chwile znowu straci punkty niż to czy nasza linia ma w ogóle jakiś sens.

3) Praca nad grą oraz wyznaczanie celów.

- Analiza - Jakiś czas temu stwierdziłem ze mam skilla na dużo wyższe stawki niż obecnie gram. Po co analizować rozdania jak na tych stawkach gracze są mega słabi. Minęło pół roku może więcej wszedłem wyżej i nagle się okazało że mam coraz więcej rozdań w których nie mam 100% pewności jak mam się zachować na preflopie nie mówiąc już i postflopie. Wszystko co kiedyś miałem ogarnięte gdzieś wyleciało. Nie dość że nie ruszyłem się przez ten czas od przodu to tak naprawdę cofnąłem się w rozwoju!!! Moim zdaniem jeśli mamy ambicje kiedyś grac wyżej to regularna analiza powinna być dla nas najważniejsza.

- Cele pokerowe - Bez nich nie mam po co grać. Zawsze trzeba mierzyć wysoko. Nigdy nie zaakceptuje przeciętności. Zawsze będę chciał być lepszy i lepszy. Determinacja to chyba najważniejsza cecha w tej branży bez tego nigdy nic wielkiego nie osiągniemy. Ja jestem zdeterminowany i wiem ze prędzej czy później osiągnę swój cel.

Najważniejsza w tym wszystkim co napisałem wyżej jest regularność. Bez niej nic nie ma sensu. Nic nie da nam 5h siłowni raz na jakiś czas tak samo nic nam nie da 1 cały dzień analizy i nauki tej gry raz na miesiąc. Trzeba to wszystko przerobić w nawyk tylko wtedy można osiągnąć sam szczyt.

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 259 sng + 2304 cash
Typ gier: Cash + SNG
Zysk/strata: +37,91$
Aktualny bankroll: 110,16$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Reply
adidadi

Napisane przez kamzak
- Analiza - Jakiś czas temu stwierdziłem ze mam skilla na dużo wyższe stawki niż obecnie gram. Po co analizować rozdania jak na tych stawkach gracze są mega słabi. Minęło pół roku może więcej wszedłem wyżej i nagle się okazało że mam coraz więcej rozdań w których nie mam 100% pewności jak mam się zachować na preflopie nie mówiąc już i postflopie. Wszystko co kiedyś miałem ogarnięte gdzieś wyleciało. Nie dość że nie ruszyłem się przez ten czas od przodu to tak naprawdę cofnąłem się w rozwoju!!! Moim zdaniem jeśli mamy ambicje kiedyś grac wyżej to regularna analiza powinna być dla nas najważniejsza.

W jaki sposób zmuszasz się do analizy? Ja już od dłuższego czasu chcę zacząć analizować swoje rozdania, ale jak przychodzi co do czego to wolę pograć...

Reply
czaczar

Napisane przez kamzak

Tak mniej wiecej wyglada moja sesja sng. Przez chwile grałem nawet 24 stoliki w ten sposob.
http://scr.hu/2o8z/rl8mq/blockquote >

Ja na PS jak grałem dużą ilość sitów na raz (coś koło 20), to ustawiałem jedno okienko na drugie,żeby się nachodziły i myślę , że ta opcja ma wiele plusów między innymi : nie machasz myszką i oczami po całym ekranie,nie widzisz bad betów i można na spokojnie to ogarnąć bez sit outów lub grać nawet więcej sng z TableNinja .

Reply
kamzak

Adidadi Nie zmuszam się. Po prostu lubię to robić. Wbij sobie do głowy ze grając bez analizy stoisz w miejscu. Nic się nie rozwijasz. Czyli tak naprawdę nic nie osiągniesz więcej niż teraz masz. Przyznaje się bez bicia że nie analizuje duzo, ale w miarę regularnie. Boje się ze kiedyś przyjdzie moment ze uzbieram już trochę $ na wyższe stawki i okaże się ze jestem za słaby. Jeśli chodzi o mnie to po każdej sesji przeglądam rozdania które oznaczyłem podczas gry. Czasami jak mam lepszy dzień lub gdy mam mało rozdań oznaczonych to odpalam jakiś turniej w którym doszedłem do HU i przeglądam rozdania od semiFT. Największym motywatorem dla mnie jest pewnie to ze chce być najlepszy na swoich stawkach i każde rozdanie chce rozgrywać najlepiej jak się da. Patrząc po wynikach na sharku moich przeciwników to chyba jestem blisko :)

Czaczar Takim sposobem mógłbym grac pewnie grubo ponad 20 nawet często o tym myślałem, ale problem polega na tym ze sng turbo z wpisowym 0,5$ - 1$ jest za mało przez co musze dokładać 45tki gdzie blindy sa po 10min. Te gry stanowią jakieś 30%-35% wszystkich gier jakie gram podczas sesji na 16 stolikach, a tutaj jest sporo postflopa HU trwają często po 30min lub lepiej i gra się je na głębokich stackach. Kolejny minusem jest brak mozliwości robienia notatek lub odznaczania sobie rozdań do analizy. Dodatkowo ja lubię patrzeć na to co gracze mi pokazują na all inach szybko mogę stwierdzić na jakim poziomie jest dany gracz. Dynamikę danego stołu np na semiFT czy FT ciężko byłoby mi ocenić. Jak nie będę miał jakiś grubych wydatków to może nie długo będę grał 45tki za 3,5$ i tam już będę chciał się skupić na grze i zmniejszę ilość stołów do 12.

W tygodniu była majówka, dużo znajomych miało wolne więc trochę odpuściłem grę. Zagrałem 2 sesje sng ( łącznie 12,3h ) z profitem 45$. W rollu jest już 155$, pogram jeszcze tydzień na tych stawkach i może uda się zrobić 250$ wtedy skocze wyżej :)

Moje cele na ten miesiąc:

1) Zagram 13 sesji sng po ok 7h. Powinno wyjść ok 1300sng czyli ok 90h w maju.

2) Regularnie analizuje grę. Głównie 45tki, bo obecnie mam tam roi ok 20-22% a spokojnie da się tutaj robić 25-30%.
- Przeanalizuje wszystkie rozdania oznaczone podczas sesji.
- Przeanalizuje min 2 turnieje w tygodniu.
- Stworze 5 folderów z podziałem na kategorie rozdań ( np ICM 45, ICM90+, 3b pule, Postflop, i coś jeszcze wymyśle). Później łatwiej będzie mi pracować nad
konkretnym tematem.

3) Będę prowadzić dziennik pokerowy (Bede tam zapisywać ilość godzin gry, poziom skupienia, ilość zrobionych analiz, czy w danym dniu cwiczyłem itp )

4) Roll powyżej 225$ zaczynam dokładać 45tki za 3,5$ regularne blindy, a jako priorytet będę grał 90tki turbo za 1$ i 180tki HT za 1$, a jak będzie miejsce na pulpicie to dorzucę jeszcze 45tki za 1$.

Jeśli chodzi o pokera to chyba będzie tyle. Jak coś mi się przypomni to dopisze.

Reply
Miloszpoker2

gl

Reply
kamzak

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 170 sng + 463 cash
Zysk/strata: +44,18$ na SNG + 25,21$ Cash = +69,39$
Aktualny bankroll: 160,02$ ( cashout 20$ był)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Dzisiaj na lekkim kacu jestem wiec mam wolne od pokera. Cały dzień nic nie robię tylko mecze oglądam. Na poczatek Liverpool pozniej Arsenal - United a teraz przyszedl czas na NHL :) Popcorn kupiony można 3 tercje oglądać :) W nastepnym tygodniu 0 alko bo w tym tygodniu za duzo tego poszlo. Plan jest taki ze poniedziałek wtorek środa gram sng czwartek wolne, a od Piątku do Niedzieli praca.

Jakiś czas temu oglądałem walkę Joshua - Kliczko. Zastanawia mnie dlaczego ludzie tak lubią patrzeć jak jeden człowiek robi krzywdę drugiemu. Kiedy było koloseum i walki gladiatorów a teraz mamy boks czy mma gdzie zawodnicy zarabiają ogromne sumy, a ludzie płaca PPV.

Reply
adidadi

Napisane przez kamzak
Adidadi Nie zmuszam się. Po prostu lubię to robić. Wbij sobie do głowy ze grając bez analizy stoisz w miejscu. Nic się nie rozwijasz. Czyli tak naprawdę nic nie osiągniesz więcej niż teraz masz. Przyznaje się bez bicia że nie analizuje duzo, ale w miarę regularnie. Boje się ze kiedyś przyjdzie moment ze uzbieram już trochę $ na wyższe stawki i okaże się ze jestem za słaby. Jeśli chodzi o mnie to po każdej sesji przeglądam rozdania które oznaczyłem podczas gry. Czasami jak mam lepszy dzień lub gdy mam mało rozdań oznaczonych to odpalam jakiś turniej w którym doszedłem do HU i przeglądam rozdania od semiFT. Największym motywatorem dla mnie jest pewnie to ze chce być najlepszy na swoich stawkach i każde rozdanie chce rozgrywać najlepiej jak się da. Patrząc po wynikach na sharku moich przeciwników to chyba jestem blisko :)

Dzięki za odpowiedź. Przeglądasz rozdania czyli co dokładnie robisz? Znasz jakieś filmy albo artykuły, które uczą jak poprawnie analizować swoje rozdania? :P

Reply
kamzak

Ja analizuje głównie sng, bo casha to gram tylko czasami gdy nie mam czasu na dłuższa sesje. Jeśli chodzi o sng to podczas gry oznaczam sobie rozdania w których nie jestem pewny swojego zagrania lub przeglądam wszystkie rozdania z FT czy semiFT. Najczęściej zagrania dotyczą pre flopa wiec używam do tego HRC. Na cashu moja analiza wygląda raczej słabo bo ograniczam się tylko do analizy w equilabie lub daje rozdanie do oceny komuś kto gra cashe i ogarnia temat lepiej ode mnie. Jak wejde na NL25/50 to kupie jakis program do analizy postflopa. Poki co zaczałem grac NL5 i po 500 rozdaniach wpadło 5BI. Gra tam jest tak prosta ze nawet nie mam co analizować ponieważ zawsze na stole mam 1-2 bardzo słabych graczy i gram tylko z nimi, a oni sami oddają mi pieniądze swoimi idiotycznymi blefami lub overplayuja swoja druga pare :)

Reply
mqrcin

Brzmi ciekawie :)
Będę wpadał poczytać.
Powodzenia

Reply
kamzak

https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4425240#post4425240 Troche przekombinowałem tutaj. Jak gram abc to miliony zarabiam na tym limicie, a jak za bardzo zaczynam myśleć to gram w ten sposób. Wczoraj zagrałem 6h casha, ale nie jestem zadowolony ze swojej gry. Musze sie nauczyc dyscypliny. Zbyt często mając silny układ mimo ze wiem ze przeciwnik ma lepiej ja i tak sprawdzam. Jutro może znajdę trochę czasu to uporządkuję swoja wiedzę z casha. Zrobie tabelki z czym otwierać na danych pozycjach ( to raczej pamiętam ale zrobię na wszelki wypadek) i 3b range, 4b range oraz calling range vs otwarcia z roznych pozycji i calling range vs 3b. Dodatkowo jeszcze uporządkuje swoja wiedzę na temat postflopu ( cbet, donkbet, check/raise itp). Mimo ze casha raczej nigdy nie będę grał zawodowo to myślę ze ta wiedzę przyda mi się jak najbardziej w 45tkach non turbo i 180tkach a później w mtt. Push foldy mam już raczej ogarnięte wystarczajaco dobrze ICM'a tez wiec trzeba się wziąć za coś nowego :)

Reply
kamzak

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 162 sng + 4177 cash
Zysk/strata: +39,05$ na SNG + 6,25$ Cash = +45.3$
Aktualny bankroll: ok190$ ( cashout 10$ był)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
kamzak

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 147 sng + 296 cash
Zysk/strata: -36$ na SNG + (-15)$ Cash = -51$
Aktualny bankroll: ok120$ ( cashouty: 20$)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Najgorszy tydzień od założenia tego bloga. Juz bylem blisko żeby wskoczyć na wyższe limity to trafił się downswing. Ogolnie volume tez tragiczne, bo poniedziałem wtorek nie miałem możliwości wyspania się i później nie miałem siły grac. Środa miałem wolne, a czwartek i piątek to katastrofa, wszystko spadało przeciwnikom. Zmieniam trochę swój cel na ten miesiąc. Miałem zagrać 13 sesji sng ale w tym miesiącu miałem duzo krótkich sesji i sporo casha więc lepszym celem bedzie tutaj 90-100h gry w pokera w miesiącu. Obecnie zagrałem blisko 50h. Miałem tez trochę problemow z mindsetem co wpłynęło pewnie na to ze sesje grałem krótkie. Strasznie źle znoszę porażki i za szybko chce przejsc wyzej. Juz byłem blisko shotowania 45tek za 3,5$ i nagle bankroll spadł do poziomu ze ledwo starcza mi na komfortowa grę obecnych stawek. W pewnym momencie poziom frustracji byl tak duzy ze chciałem już porzucić bloga i wystawić stejka lub zapisać się do stajni na szczęście następnego dnia mi już przeszło :) Dzisiaj zacznę ten tydzień spokojnie od grania na 12 stolikach i będę grał głownie 45tki za 1$.

Reply
kamzak

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 184 sng + 902 cash
Zysk/strata: +39,82$ na SNG +9,95$ Cash = 49,77$ + rb 2,75$
Aktualny bankroll: ok160$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Czuje ze złapałem już idealny rytm. Troche jeszcze za mało gram ale od przyszłego tygodnia będę już grac 3-4 sesje w tygodniu. Wszystko co miałem zaplanowane na ten tydzień wszystko zrobiłem. Jedynie czego nie zrealizowałem to volume zabrakło mi jednej sesji, ale to tylko dlatego ze bliska osoba mnie poprosiła o pomoc.
Chyba pierwszy mój tydzień w życiu kiedy czuje, że nie marnuje czasu. Wszystko mam ustawione jak w zegarku. Skutecznie wypracowałem sobie pewne nawyki. Każdego dnia wieczorem robię plan co będę robił następnego dnia. Często wyznaczam sobie na to pewne ramy czasowe i określam zadania priorytetowe. Zadania mniej istotne wykonuje wtedy kiedy zostanie mi trochę wolnego czasu. W kazdej dziedzinie czyli: Poker, Sport, Rozwój osobisty - mam wyznaczone konkretne cele i staram się dążyć do nich małymi kroczkami. W ogolę nie myślę o tym jak duzo mi jeszcze brakuje. Może kiedyś wrzucę swój plik z excela gdzie notuje wszystkie postępy w dziedzinach o których wspomniałem wcześniej.

Jeśli chodzi o pokera to ostatnio zagrałem sesje na 10-12 stolikach i to jest zupełnie inna gra niż ta moja na 16-18 stolikach. Myśle ze w 45tkach non turbo moje roi byłoby wyższe o te kilka % gdybym nie klikał zwykłego abc tylko próbował się bardziej dostosować do przeciwników. Dlatego tez zastanawiam sie nad wystawieniem stackingu na gierki z trochę wyższym wpisowym. Godzinówka wyjdzie mi mniej więcej taka sama ale komfort psychiczny będzie lepszy i będę grał na 12 stolikach używając mózgu a nie tak jak teraz klikam na 16-18 stolikach i czuje sie jak na produkcji.

Reply