Pierwszy tydzień trochę słaby bo mało grałem. Dodatkowo traktowałem tą grę mało profesjonalnie. Od Jutra juz wracam do profesjonalnego podejścia. Teraz może wyjaśnię czym wg mnie jest profesjonalne podejście do gry.
1) Zdrowy Tryb życia.
- Sport - Rano siłownia, rower, basen lub jakikolwiek inny wysilek fizyczny przez przynajmniej 20min.
- Dieta - Tutaj moze nie prowadze jakiejś szczególnej diety, ale staram sie nie jeść zbyt obfitego posiłku tuz przed sesja. W czasie sesji staram się jeść jakieś delikatne posiłki głownie owoce i warzywa. Dodatkowo nie jadam śmieci i nie pije alko poprzedniego dnia ( czasami zdarzy się max 2 piwka ).
- Regularny sen - Chyba najważniejsza kwestia dla mnie. Jeśli sie nie wyśpie to juz na 100% nie zagram swojej A - Game, a czesto nawet odpuszczam sesje z tego powodu. Gdy jestem niewyspany to częściej tiltuje ( tak naprawdę to tylko wtedy tiltuje)
2) Podejście do sesji
- Rutyna startowa - na początku wydawało mi się to śmieszne. Afirmacje, przygotowanie biurka do gry, 15min spacer po parku przed sesja - jak gdzieś przeczytałem że to wszystko może poprawić moja koncentracje uznałem, że tylko czubki mogą w coś takiego wierzyć. Teraz często stosuje to wszystko i jakość mojej gry jest zdecydowanie wyższa niż gdybym z marszu usiadł i zaczął grać.
- Odcięcie od zakłóceń - Kolejny ważny aspekt dzięki któremu możemy dłużej utrzymać nasze A-Game. Niby to jest proste i łatwe, ale czasami ciężko jest wyłączyć telefon, nie sprawdzać wyników meczy na flashscore, nie przeglądać tego całego spamy na fejsie tym bardziej jak już gramy 6 godzin i jesteśmy trochę znudzeni gra. Myśle ze bardzo często to kosztuje nas sporo $, gramy jak automat przestajemy myśleć kreatywnie lub robimy missclicki bo nasz umysl jest skupiony czy Arsenal za chwile znowu straci punkty niż to czy nasza linia ma w ogóle jakiś sens.
3) Praca nad grą oraz wyznaczanie celów.
- Analiza - Jakiś czas temu stwierdziłem ze mam skilla na dużo wyższe stawki niż obecnie gram. Po co analizować rozdania jak na tych stawkach gracze są mega słabi. Minęło pół roku może więcej wszedłem wyżej i nagle się okazało że mam coraz więcej rozdań w których nie mam 100% pewności jak mam się zachować na preflopie nie mówiąc już i postflopie. Wszystko co kiedyś miałem ogarnięte gdzieś wyleciało. Nie dość że nie ruszyłem się przez ten czas od przodu to tak naprawdę cofnąłem się w rozwoju!!! Moim zdaniem jeśli mamy ambicje kiedyś grac wyżej to regularna analiza powinna być dla nas najważniejsza.
- Cele pokerowe - Bez nich nie mam po co grać. Zawsze trzeba mierzyć wysoko. Nigdy nie zaakceptuje przeciętności. Zawsze będę chciał być lepszy i lepszy. Determinacja to chyba najważniejsza cecha w tej branży bez tego nigdy nic wielkiego nie osiągniemy. Ja jestem zdeterminowany i wiem ze prędzej czy później osiągnę swój cel.
Najważniejsza w tym wszystkim co napisałem wyżej jest regularność. Bez niej nic nie ma sensu. Nic nie da nam 5h siłowni raz na jakiś czas tak samo nic nam nie da 1 cały dzień analizy i nauki tej gry raz na miesiąc. Trzeba to wszystko przerobić w nawyk tylko wtedy można osiągnąć sam szczyt.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 259 sng + 2304 cash
Typ gier: Cash + SNG
Zysk/strata: +37,91$
Aktualny bankroll: 110,16$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1