Skip to forum
Challenge 1000$ fro...

Notifications
Clear all

Challenge 1000$ from freerolls

36 Posts
9 Users
61 Reactions
1,461 Views
leeloo80

Witam.

Zaczynam challenge w którym celem jest wygranie 1000$ z darmowych turniejów. Blog dla własnej motywacji. Będę grał rekreacyjnie bez zbędnego marnowania większej ilości czasu. Poker roomy to KKpoker, GGpoker, PokerStars. Przede wszystkim turniej z przyjaznym field. Do challenge wliczam także ewentualnie turnieje z wpisowym do których dostanę się z turnieju darmowego.

BRM Start: 0$
BRM Challenge Goal: 1000$

Reply
35 replies
Gomez224

Powodzenia ale pewno lepiej dla Ciebie byłoby zacząć chociażby od tych 50$.

Reply
DzikiHenry

to chyba w d3 byl ten tekst : 'mam nadzieje ze lubisz bol' :)

Reply
leeloo80

Dziś z darmowych turniejów 7$ oraz wejściówka 109$ do Sunday Million.

Spoiler

BRM: 7$ + wejście 109$ do Sunday Million.

Reply
DzikiHenry

wow! szybko idzie :D

Reply
leeloo80

Dziś z darmowych turniejów 32,64$.
BRM: 39,64$ + wejście 109$ do Sunday Million.

Spoiler

Reply
leeloo80

Hej. Z tego darmowego dla mnie turnieju Sunday Million +112,50$. W turnieju grało mi się bardzo fajnie. Ogólnie cieszy, bo za darmo wygrana ale z drugiej strony wielki niedosyt ponieważ w tym turnieju przez pewien czas byłem big stack z bardzo dużym wówczas stack ponad 400k! Bez problemu z tego można było dostać się do ITM nawet bez gry gdybym wówczas poszedł spać na 2 godziny, to osiągnąłbym z tego stacka więcej. :f_biggrin:

Stolikiem przez pewien czas zarządzałem. Było miło. Oczywiście musiało przenieść na inny stolik a tam całkiem inna bajka. No niestety zachciało mi się i tam rządzić całym stolikiem. Przesadziłem i zlekceważyłem graczy. To był mój największy błąd w odróżnieniu gdy od początku wszystko analizowałem. Na lajcie grałem sobie kartami z zakresu z TOP21. Widziałem, że wskaźniki u mnie zaczynają być niepoprawne w tym przesadzona agresja, za duży 3bet i ATS, WTSD a W$SD pikował w dół. Większość moich wskaźników była już na zielono co z początkowego założenia u mnie oznaczało, że trzeba takiego gracza poskromić.

Ja niestety sam to widziałem, że moje wskaźniki gry zaczynają być mocno nieprawidłowe ale myślę sobie co mi mogą zrobić. :f_cool: Gracze z początku byli także grzeczni i pokornie zgadzali się na moje zarządzanie stolikiem ale to do czasu. W końcu nie wytrzymali i zaczął się jakby grupowy atak na mnie. To jest nie do opisania co tam się działo. Nie doceniłem jednak poziomu graczy. Na stoliku tym miałem także zwycięzców serii turniejów majors w tym zwycięscy WCOOP i także finalisty Sunday Million. Szkoda, że system przerzucił mnie na ten stolik, bo od tego momentu zabolały moje agresywne zapędy. Mimo to turniej wspominam bardzo fanie. Atmosfera grania rewelacyjna.

Spoiler

Week: 2
BRM from freerolls: 152,14$

Reply
Gomez224

Ładny wynik tak czy siak :)

Reply
ksajrus

Cześć podoba mi się motto które jest napisane pod każdym twoim wpisem w tym blogu:

"Jeżeli jako pokerzysta odczuwasz tylko żądzę pieniądza i jesteś nim zaślepiony, to pokerzysta z ciebie ja z koziej d. trąbka! - moje."

Myślę że jest to bardzo prawdziwe zdanie.

Czytałem też kiedyś artykuł odnośnie różnicy miedzy graczami w pokera i graczami na giełdzie głównie inwestorami czy coś podobnego, że pokerzyści częściej ryzykują niż oszczędzają lub bardziej pokerzyści są narażeni na straty ale jednoczcie zadaj sobie z tego sprawę.

Reply
KKPokerPL

Witam.
Polecam 5K Crown i 25K Rocket Freerolle na KK - dosc latwo sie dostac do ITM.
Powodzenia :f_drink:

Reply
leeloo80

Napisane przez KKPokerPL
Witam.
Polecam 5K Crown i 25K Rocket Freerolle na KK - dosc latwo sie dostac do ITM.
Powodzenia :f_drink:
Witam. Tak bardzo fajne freerolle. Mam je upatrzone i spodziewam się w nich zaskoczyć. _drink:

Reply
leeloo80

Czołem. Ostatnio 2 winerki. Niestety przepadły mi fajne lojalnościowe darmowe turnieje na PS z bardzo dobrym field. Akurat jakiś problem z połączeniem i nie mogę w ogóle grać na PS.

Spoiler

Przy okazji może ktoś ma podobnie z problematycznym połączeniem na PS? Jak coś dajcie znać.
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4884439#post4884439

Wynik: 1/55 winerka 35,70$ i 5/65 winerka 6,37$.

Razem: +42,07$
Week: 3
Bankroll from freerolls: 194,21$

Spoiler

Reply
ksajrus

Fajnie Ci idzie na tych freerolach.
Mam pytanie: długo już grasz w pokera, i ile czasu poświęcasz w ciągu tygodnia na grę.
I czy twoja gra nie kolizję z wywiązywaniu się z codziennych obowiązków.
Chciałbym kiedyś do takiego poziomu jaką ty prezentujesz.
Myślę że mam na to papiery żeby kiedyś grać tak jak ty, że jestem nieoszlifowanym diamentem:tongue:

Reply
leeloo80

@ksajrus
Gram jedynie tylko rekreacyjnie dla relaksu średnio klika turniejów w tygodniu. Mam także swoje ulubione turnieje lojalnościowe w których widzę potencjał. Grają w nich fajne pozytywne osoby i gra się dobrze jak na turnieje darmowe w których co do ogólne zasady dla turniejach z duży field z reguły panuje pewien chaos. Tu na szczęście tego nie ma. Gram tylko turnieje z dobrym field, konkursowe i okazjonalne oraz lojalnościowe. Czasochłonne turnieje darmowe z bardzo dużym field i wolnymi blindami wobec niskiej puli nie mają sensu. W pokera grałem przez około 10 lat od 2008 roku. Co do nauki to dawno już nie aktualizowałem wiedzy ponieważ opcję gry na pieniądze wyłączyłem dosyć dawno ze względu na dawny epizod hazardowy związany z maszynami hazardowymi i kasynem. Postanowiłem, że pokera na pieniądze z tego także bardzo znacząco ograniczam, choć dawniej akurat był dla mnie zyskowny i nie był powodem hazardu. Niestety zaleczony dawny epizod hazardowy związany z kasynem podświadomie potrafi także w grze w pokera na pieniądze przeszkadzać i uaktywniać nadmierną agresję, która czasami powoduje nieracjonalne podejmowanie decyzji. Gra rekreacyjna natomiast jest dla mnie pewną formą relaksu ponieważ lubię analityczne myślenie i nadal interesuję się psychologią pokera. Nie planuję jednak gier stałych na pieniądze i dalszego pogłębiania wiedzy w temacie pokera ponieważ nie byłoby to zgodne z postanowień wobec mojej duszy. Przez to także tylko jedynie challenge z turniejów darmowych.
Widać masz pozytywną energię i pozytywne zasoby skromności, co z pewnością przedłoży się Tobie na dalsze znaczące sukcesy czego Ci życzę.

Reply
leeloo80

Hej. Ostatnio dodatkowo założyłem przez linka ps konto na WPT. Za rejestrację otrzymałem darmowy bilet 5$. Z tego wygrałem satelitę do 22$ i z niej do 220$. Przy okazji miałem ciekawy moment, bo w satelicie za 22$ grało 8 osób. Udało mi się wygrać ze wszystkimi w trakcie trwania późnej rejestracji. Zawsze zastanawiałem się co się wówczas dzieje. Oczywiście turniej wtedy trwa do końca późnej rejestracji; natomiast blindy cały czas wzrastają, mimo że nikt nie gra. Po zakończeniu późnej rejestracji dopiero wówczas przyznawana jest wygrana. W ostatniej minucie zarejestrowało się jeszcze akurat 3 graczy. Mieli wówczas tylko kilka blindów. Nie wiem czy to im się opłacało (chyba tak) ale wtedy wystarczyło mi grać prawie zawsze open push z any2 i ostatecznie wygrałem bilet za 220$. Fajnie, bo drugi raz z niczego zagram sobie turniej z wysokim wpisowym. Ten bilet jest jednak tylko do kolejnej satelity za 1060$ lub do bezpośrednio turnieju o pakiet WPT za 12,4k$. Raczej zdecyduję się zagrać z niego bezpośredni turniej. W dalszym ciągu jednak czekam na rozwiązanie problemu z połączeniem na PS. Nadal nie mogę tam grać akurat w momencie jak są fajne darmowe turnieje w tym darmowy miesięczny turniej 5k$. Dodatkowo przepadają mi także ciekawe darmowe okazjonalne i klubowe turnieje.

Spoiler

Reply
leeloo80

Zdecydowałem się jednak zagrać satelitę aby zminimalizować ewentualnie field w ostatnim turnieju o pakiet. Nie spodziewałem się. Co ciekawe, miałem pełen relaks w grze i prawie żadnych nerwów.
Gate is still open. :f_cool:

Reply
leeloo80

Hej. Niestety nie udało wygrać się pakietu WPT. Dość mocno zabolało, bo było blisko ale czas leczy rany i już jest OK. Dodatkowo trafiłem na bardzo kulawe rozdanie. Gracz LAG zagrał preflop bet x2,4bb. Inny Villain sprawdził i ja bez pozycji sprawdziłem mając 99. Na flopie karty 888. Zagrałem 50% puli przez co niestety związałem się z pulą, bo blindy były dość wysokie a startowo miałem ok 20 bb. Liczyłem, że tu wszyscy spasują. Niestety 1 gracz pozostał. Do tego jeszcze dopadł mnie akurat spazz, bo przez dłuższy czas miałem same śmieciowe karty i stwierdziłem, że to rozdanie jest idealne dla mnie. Na turnie pojawia się 9. Na stoliczku mamy więc karty 8889. Na river wskakuje 7. Na river zagrał AI. Byłem ciekawy co ma. Czułem, że jest coś nie tak z tym rozdaniem. Villain oczywiście pokazał T8s i podświadomie środkowy palec. Nastąpił Koniec bajki i kolejna nauczka. Później nie chciało mi się w ogóle grać i dodatkowo także BRM bez zmian.

Week: 5
Bankroll from freerolls: 194,21$

Reply
KKPokerPL

Czułem, że jest coś nie tak z tym rozdaniem. Villain oczywiście pokazał T8s i podświadomie środkowy palec. Nastąpił Koniec bajki i kolejna nauczka.

Moim zdaniem zagrałeś dobrze majac fulla i 2gi Nuts. Jeśli w takich momentach zawsze wierzysz, że twój przeciwnik ma Nuts, wtedy lepiej juz zakończyć swoją pokerową karierę.:f_drink:

Reply
leeloo80

Hej. W tym tygodniu +30$ z darmowego klubowego turnieju.

Spoiler

Profit: +30$
Week: 6
Bankroll from freerolls: 224.21$

Reply
leeloo80

Hej. Wracam ponownie do wyzwania. Przez ponad miesiąc byłem niedostępny w tym także na kompie. Byłem na wakacjach w Beskiedzie Niskim. Świetna miejscówka jak ktoś chce odpocząć od codziennego zgiełku i lubi tematy w klimacie agroturystyki. Góry te są mniej uczęszczane niż Bieszczady. Postanowiłem także wówczas w ogóle nie korzystać z internetu w tym z mediów społecznościowych. Dla mnie rewelacja i co jakiś czas fajnie tak zrobić. Wtedy bardziej odkrywa się siebie i swoje wnętrze. Można zastanowić się nad zmianami i dusza to lubi.

Profit: +9,68$
Week: 12
Bankroll from freerolls: 233.89$

Spoiler

Reply