Skip to forum
Lemon ponownie wyzy...

Notifications
Clear all

Lemon ponownie wyzywa polskich graczy w Bratysławie.

29 Posts
7 Users
65 Reactions
1,275 Views
Coach
LemOn36

Od kiedy usłyszałem o tym około miesiąc temu, moim życiowym marzeniem jest zostać Mistrzem Polski w Pokera na Mistrzostwach Polski w Pokera. Dzięki KKPoker moje marzenie nadal jest żywe! Możecie zobaczyć moje zmagania kwalifikacyjne tutaj.

Przygotowania
Oczywiście nie chcę zostać w tyle i wyglądać jak intruz. Jestem Czech, i naprawdę zaczynam rozumieć naszych Polskich braci dopiero po tym, jak podzielimy butelkę czy dwie Żubrówki. Dlatego zanim się pojawię, postanowiłem poćwiczyć kilka ładnych pokerowych zwrotów po polsku, żeby się dostosować. Zobaczcie, jak mi poszło:

Daj mi znać, jak mi poszło w mojej pierwszej próbie! Przepraszam za ewentualne błędy w formułowaniu, możesz winić ChatGPT. Możecie śledzić mój angielski blog/vlog tutaj: Vlog from PPC

Reply
28 replies
FulHaus

Jest dobrze.

Reply
DzikiHenry

probsy!

Reply
KKPokerPL

Aby szybciej nauczyć się polskiego (i przekleństw po polsku), wskazane jest również znalezienie polskiej żony/dziewczyny. :f_biggrin:

Do zobaczenia na PPC mr. Lemon :f_drink:

Reply
Moderator
baadnewz01

Proponuje jeszcze "graj tak dalej" :f_thumbsup:

Reply
Coach
LemOn36

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Zdecydowanie będę szukać miłej Polki, która nauczy mnie waszego języka porządnie. Oczywiście, powinniśmy być wdzięczni dla osób, które grają 72o, ale pamiętajmy - to już koniec! Żadnych innych szans, żeby zostać mistrzem Polski! Dużo jest w grze, napięcie będzie wysokie. P.S. proszę dajcie mi znać, odpowiadając tutaj, czy będziecie na PPC!

Reply
DzikiHenry

Lepiej obiecaj ze bedzie wiecej kontentu z ppc na twoim yt :)

Reply
Coach
LemOn36

Po 5 godzinach i Johnie Wicku 3 jestem w Bratysławie! 60 euro na dodatkowym wydarzeniu – idę tam

Reply
Janosikgdy

Powodzenia! Czekam na foto relacje:f_drink:.

Reply
Coach
LemOn36

Typowe moje szczęście, wchodzę do turnieju turbo za 60 euro, a przy moim stole siedzi legenda Krzysztof Tadeusz Mielnik, który ma najlepszy wynik w historii WSOP spośród wszystkich polskich graczy!

P.s. I'll see if I can take photos, staff said no so far :D

Reply
Coach
LemOn36
Coach
LemOn36
Coach
LemOn36

Och, kurwa mać, główna atrakcja jest tak popularna, że kolejka wyniosła nawet 1 godzinę! Wybrałem zły dzień, żeby się pospać. Zamiast tego, będę grać jutro i pojawię się szybciej 😀

YouTube short z przygotowaniami do głównej atrakcji PPC z cameo Blad3k

P.S. Eric de Solo sprawił, że napisałem kurwa mać zamiast 'Cholera'! Proszę, nie banujcie mnie, moderatorzy.

Reply
Coach
LemOn36
Coach
LemOn36

Jest pula nagród w wysokości 540 tysięcy euro, świetna wiadomość! Zła wiadomość to, że zostałem wyeliminowany po ułożeniu się karty na rzece z czwórką, po 6 godzinach gry, ups! Film wkrótce! Możesz zobaczyć zdjęcia z wywiadami z PokerStrategists Blad3k i djalbert182

Reply
leeloo80

Widać ładnie nauczyłeś się polskiego przy tych żubrówkach. :f_biggrin: Jest spory postęp. _thumbsup:
Świetne. Dobra ręka 27o. Dobra ręka. :f_drink:

Reply
Coach
LemOn36

Możesz zobaczyć mój bieg poniżej! Dobra ręka, Dobra ręka, oof. Jeśli coś widać, okazuje się, że do uchwycenia wszystkiego dobrze w tych warunkach oświetleniowych potrzebny jest aparat za około 1000 euro :D

Nie martw się, nadchodzą wywiady. Mam wiele filmów do przejrzenia. Chcę przygotować polskie napisy, abyście mogli zrozumieć osoby z Polskiej społeczności, z którymi przeprowadziłem wywiady.

Reply
Coach
LemOn36

Ano, naprawdę dałem z siebie wszystko, żeby zadać pytania po polsku! Dajcie znać, jak bardzo to było złe!

Reply
KKPokerPL

Dziękujemy Mr Lemon za wywiady i reportaże i cieszymy się, że wydarzenie zakończyło się sukcesem i rekordowa pula. :f_drink:
Do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach organizowanych razem z KK Poker :f_thumbsup:

Reply
Coach
LemOn36

0:07 Introduction, home town
4:45 Getting into poker
7:02 Blackjack competitions
10:56 Phil Ivey's lawsuits
15:14 Full Tilt Poker
17:12 Getting Chris Moorman's book rights
22:02 Convincing Dan Addelman
24:20 Publishing a poker book - the process
27:54 Working with Jonathan Little
29:05 Translating Poker Jargon
33:28 Editing and Publishing Poker books
40:36 Are Polish/ Eastern Europeans better at poker?
44:20 Wiktor Malinowski / Limitless
45:35 Poker Legislation Struggles in Poland
53:36 What can be done to Lobby for Poker
59:44 JNandez, next books

Reply