Skip to forum
Sukcesy i porażki -...

Notifications
Clear all

Sukcesy i porażki - blog MTT

87 Posts
14 Users
134 Reactions
3,973 Views
WhiteEagle

Siemanko.

Zakładam bloga i startuję w BC licząc na jakiś profit z losowań :profit:

Jest niedziela, ja na małym kacu, wczoraj byłem w Hotpot w Warszawie na Pańskiej, serdecznie polecam :f_thumbsup:, później dłuuuuuuuugi spacer z % w tle i zjazd na bazę

Jeśli chodzi o karty to głównie MTT,

Zapraszam :)

Edit:

Zapisuje się do Bankroll Challenge
Start:80
Cel: 10000

P.S
Żaden z linków do zapisania nie działa, jak mogę to zrobić?

Reply
86 replies
Gomez224

Dobrze wiedzieć, że kolega też z Warszawy :f_drink:

Reply
WhiteEagle

:f_drink: mieszkaniec... od ok 20 lat, a jeśli nie masz z tym problemu to że jestem tzw. słoik to możemy się zgadać i iść np. do montowni pograć na żywo :sfishy: generalnie pełen luz

Reply
pzareba

Jest nas z Warszawy trochę więcej tutaj :)

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Postanowiłem zmienić nazwę bloga na mniej "krzykliwą". Tytuł od razu będzie sugerował, co potencjalny odbiorca znajdzie w środku, a więc nowy tytuł to "Sukcesy i porażki - blog MTT"

Napisane przez pzareba
Jest nas z Warszawy trochę więcej tutaj :)

No i fajnie =) Można zmontować jakąś ekipę i przejąć ligę Legalnego Pokera :) Osobiście nigdy tam nie byłem, ale od jakiegoś czasu planuje tam zagościć

Przy okazji PPC, oglądałem trochę stremy z gry live i muszę powiedzieć że mnie to wciągnęło. Zrodził się szatański pomysł spróbowania swoich sił w następnym evencie, który ma odbyć się chyba w marcu, więc jest trochę czasu na ewentualne przygotowanie :coolface:

#SUKCES +

Wczoraj odpaliłem na Unibecie turniej PKO za 5 euro w ramach wykonania jednej z misji i udało się zająć 4 miejsce z łączną wygraną 37,16 Euro

#PORAŻKA -

Jeszcze nie udało mi się wystartować jak należy z BC, ale dziś to ogarnę.

Reply
Head Admin
spinek

Cześć,

Aby zapisać się do Bankroll Challenge trzeba zrobić to w wątku na angielskojęzycznym forum:
>- https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=523971

A później co dwa tygodnie dodawać update w odpowiednim wątku też na tamtym forum.

Powodzenia!

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Dziękuję za link jednak i on u mnie nie działa:

Czy ktoś z użytkowników zna jakiś magiczny sposób aby zamiast tego pojawiała się właściwa strona ? Chętnie skorzystam z pomocy.

Reply
Kidmann84

Masz zmienione DNS w windowsie na gooogla? Jak nie to zmień powinno pomóc.

Reply
Head Admin
spinek

Tak, najprawdopodobniej trzeba zmienić DNS-y:

-> https://pl.pokerstrategy.pl/forum/thread.php?postid=4701442#post4701442

Reply
WhiteEagle

Hej,

@ Kidmann84
@ spinek

Dziękuję za pomoc :f_drink: wszystko śmiga jak należy. Jutro zapiszę się do BC :)

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Nadeszła pora aby dokończyć temat z BC. Opóźnienie wynikło z tego, że chciałem wykonać wszystkie listopadowe misje na Unibet, co udało mi się zrobić w dniu dzisiejszym.

Od pierwszego posta bankroll trochę podskoczył do góry więc ruszymy z aktualnym stanem, oraz zmieniam cel na bardziej realny :transpire:

Bankroll Challenge

Start: 200$
Cel: 2000$
Gra: MTT PKO

MTT PKO – będzie to główny format. Gram na 100BI czyli aktualne wpisowe nie może przekroczyć 2 dolarów/euro. Obie te waluty liczę w stosunku 1:1 aby nie bawić się w przewalutowania. Kwota wpisowego będzie się zmieniać wraz z publikowaniem raportu i będzie dostosowana do aktualnego poziomu bankrolla. Saldo sprawdzane tylko przy publikacji.

Pozdrawiam :f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Mamy poniedziałek, więc wrzucam podsumowanie około tygodniowych zmagań w ramach bankroll challenge. Rozegrałem 35 MTT. Bez fajerwerków, na uwagę zasługują dwa freerolle na KKPoker w których byłem 4/2523 oraz 1/1452.

Jeśli chodzi o samo KKPoker, to nie jestem zwolennikiem gry na telefonie, zdarzyło się mi kilka razy że nie zauważyłem akcji i zrobiłem call do all ina, także nie fajnie :) Podobno w styczniu ma być wersja na PC, trzymam kciuki :f_thumbsup:

TYDZIEŃ 1
Bankroll startowy: 200$
Aktualny Bankroll: 276,16$
Liczba rozegranych MTT: 35
Profit: 76,16

Wygenerowany profit pozwala mi zwiększyć wysokość wpisowego do 2,76$ :)

Reply
aleasy77

Na freerolle to i tak są dobre wyniki, wiadomo na nich często ludzie dziwne akcje robią i trzeba trochę powalczyć by się utrzymać do tych pierwszych miejsc. Jak ze strukturą turniejów na KKPoker, bardziej dominują w trybie turbo czy normal?

Reply
WhiteEagle

@aleasy77

Na pierwszy rzut oka wydaje się że więcej jest normalnych, natomiast z racji tego że mi ciężko idzie gra na telefonie to aktualnie za bardzo się ich ofertą nie interesuję :) Gram tam tylko freerolle, coś z biletów no i robię te świąteczne zadania. Jak będzie wersja na PC to na pewno się to zmieni i wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej :)

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Z racji tego, że moje tygodniowe pokerowe zmagania dobiegły końca to postanowiłem już dziś wrzucić post z podsumowaniem. Ogólnie mało gry, rozegrałem 18 MTT, ale i tak się działo :sfishy:

We wtorek zbytnio nie miałem czasu na MTT, więc postanowiłem chwilę pograć promocyjne HexaPro Extreme za 1E w których mnożnik 125 pada raz na 1h. Tak się akurat złożyło że tego dnia taki mnożnik wypluło mi 2x, z czego udało mi się 1 wygrać, a w drugim być drugi.

Spoiler

Jeśli chodzi o Hexa, Spiny itp. to nie umiem w nie grać :) Wiadomo że tam jest duża wariacja, która była tym razem po mojej stronie. Gram w te gry tylko i wyłącznie gdy jest jakieś promo lub muszę wykonać z nimi zadanie (np. na Unibet)

W kolejnych dniach raczej nic nadzwyczajnego, dostałem jakieś bilety na WPT na niedzielnego Freerolla - King of Cash Freeroll (13500 GTD), a jeśli chodzi o rozegrane turnieje to najlepszy wynik w tym czasie to ten:

Spoiler

W piątek wykonałem misję i dostałem bilet na flipa 1K, w którym za chyba miejsca 1-6 dostawało się bilet na 100 euro do Festive Championships. Okazało się że byłem 2-gi i taki bilet otrzymałem.

Spoiler

Postanowiłem że wykorzystam go na Festive Championships #1: E25000 9-Max PKO [2-Day Event], który odbywa się 10–11.12. Jeszcze w sobotę m.in. zająłem I miejsce w E80 Freezeout PKO na Unibet, z łączną wygraną 25,19 euro

Spoiler

W niedzielę grałem tylko gry za otrzymane bilety:

King of Cash Freeroll (13500 GTD) – okazało się że wszyscy uczestnicy turnieju zostali nagrodzeni. Grało 235 graczy z czego, osoba z 235 miejsca dostawała bilet na Global Spin w wysokości 5$. Ja zakończyłem turniej na 112 miejscu za co otrzymałem także bilet na Global Spin ale w wysokości 25$. Z biletu dostałem Spina x2, którego udało się wygrać.

Spoiler

Festive Championship #1: E25000 9-Max PKO [2-Day Event] – Plan minimum na ten turniej to było wygrać cokolwiek :) Zdawałem sobie też sprawę że poziom jest zdecydowanie wyższy niż ten na którym aktualnie jestem. W pierwszych 2 rękach skróciłem się o 1/4. Mało miałem dobrych rąk do rozegrania więc przez dłuższy czas byłem shortstackiem. Po ok 1h gry trochę się odbudowałem co pozwoliło mi pozbawić żetonów jednego z graczy i zarobić 25 euro, czyli wykonałem plan minimum :profit:. Potem próbowałem wyrzucić kolejnego, jednak przegrałem flipa, później zrobiłem zły call na river, a na sam koniec przegrałem wrzutkę pre. Bywa i tak, raz ja ich, raz oni mnie :) Ogólny wniosek jest taki że zdecydowanie nie jestem jeszcze gotowy na te stawki, jeszcze...:coolface:

Dziś w nocy kolejny flip 1K na Unibet, może i tym razem dopisze mi szczęście i będę mógł zagrać kolejny turniej z wpisowym 100 euro :)

Reply
WhiteEagle

BANKROLL CHALLENGE

Tydzień 2

Bankroll w zeszłym tygodniu: 276,16$
Aktualny Bankroll: 500,17$
Liczba rozegranych MTT: 18
Profit z ostatniego tygodnia: 224,01$

Reply
WhiteEagle

Cześć,

BANKROLL CHALLENGE

Tydzień 3

Bankroll z zeszłego tygodnia: 500,17$
Aktualny Bankroll: 570,37
Liczba rozegranych MTT: 5
Profit tygodniowy: 70,20$

Tydzień pod wzgledem gry w MTT bardzo słaby, rozegrałem ich tylko 5, zwyczajnie nie miałem czasu. Większość profitu wygenerowana zadaniami pobocznymi, oraz grą innych formatów.
A największa jednorazowa wygrana padła u mnie w HexaPro podczas robienia misji na Unibet.

Spoiler

Reply
WhiteEagle

Bankroll Challenge

Tydzień 4

Bankroll z zeszłego tygodnia: 570,37$
Aktualny Bankroll: 624,19$
Liczba rozegranych MTT: 17
Profit tygodniowy: 53,82$

Reply
aleasy77

Dobrze Ci idzie na tych turniejach, ja postanowiłem sobie dać spokój narazie z nimi.

Reply
WhiteEagle

Hej @aleasy77!

Nie jest do końca tak że całość jest wygenerowana z MTT :) Do profitu doliczam wszystkie bonusy, RB, itp. Na WPT np. jest promocja że za 50 rąk cash dostaje się 10 spinów, na jakiś tam automat. Coś z tych spinów wpadło, jak i z samej gry cash. Wczoraj po wrzucenia podsumowania, zobaczyłem że mam tych spinów 25 z których udało się zrobić 32,50$. Czyli już do przodu na przyszły tydzień :)

Reply