Skip to forum
Rok 2011 - Wasze po...

Notifications
Clear all

Rok 2011 - Wasze pokerowe plany, oczekiwania i marzenia

62 Posts
50 Users
0 Reactions
7,058 Views
galer

Witam.

Kończy się już powoli rok 2010 i wszyscy z niecierpliwością oczekujemy początku nowego, lepszego 2011 roku.
Jak wiadomo ten okres lubimy wykorzystywać na wszelakie podsumowania, plany i stawianie sobie nowych wyzwań.

Piszcie co udało Wam się POKEROWO osiągnąć w roku 2010, czego się nie udało i jaki jest Wasz cel na następny rok.
Może być cokolwiek. Od pokonania NL2 do puszczenia Helmutha z torbami w akompaniamencie jego bluzgów i wrzasków :f_cool:

Ja zacznę:

--------------------------------------------------------------------------------

Rok 2010 nie był dla mnie pokerowo udany. Nie przeskoczyłem wielu limitów, nie wygrałem wielkich sum w turniejach. Z tym wiąże się moje postanowienie i plany na następny rok.

Chciałbym w roku 2011 wziąć się w garść. Zacząć uczyć się w końcu gry. Przez co najmniej pół roku będę mieć jeszcze na to czas i chcę go w końcu wykorzystać. Czuje, że jestem na dobrej drodze, bo nareszcie zacząłem oglądać filmiki, wrzucać ręce do oceny i grać, grać, grać...
Wierzę, że się uda! _thumbsup:

Reply
61 replies

o/

Jako że poker to dla mnie już nie tylko hobby i dobra zabawa, plany na '11 są dość ambitne. Generalnie dobrze byłoby przebić się do nl1k (dość optymistyczny wariant). nl400 ma stać się main stawką, zobaczymy co i jak.
Przede wszystkim nie dopuścić do zaniedbywania hand evaluation - zarówno swoich układów po sesji, jak i w dziale ocen rąk. Przydałoby się ustawić jakiś reżim na oglądanie filmików - jeden w tygodniu + wnikliwa analiz/wprowadzanie aspektów w nim omówionych.

to tyle w skrócie :)

Reply
jabbac

1) realnie: stać się graczem regularnie wygrywającym

2) pieniężnie: zgarnąć kwotę czterocyfrową

3) marzenie: zagrać na jakimś większym turnieju live: EPT, UKIPT czy coś takiego

Reply
czak2

Plany ?? Jest tylko jeden plan napierda*** ile sie tylko da :D

2010- Grałem nl 100 aktualnie nl25 wiec wiadomo niezbyt ciekawie :rage:

2011-Utrzymać to co w grudniu tego roku czyli:
-rzetelna gra
-nie przejmowanie się wariancją podobno w końcu musi się wyrównać a wtedy bd bogaty _cool:
-Idziemy na jakość nie na ilość we wszystkim od gry do oceny rozdań i oglądania filmików
-Wypłacać RB co miesiąc i wydać na koks i dziwki

A co do limitów czy czegoś podobnego nie mam planów będzie co bedzie plan jest dalej jak najwięcej się uczyć i wychodzić przynajmniej na zero z gry tyle mnie zadowala _thumbsup:

Reply
kapelusznik

- Shipnąć turniej
- UCZYĆ SIĘ!
- Nie pożyczać pieniędzy
- Kupić kota
- Mieć prawdziwy banrkoll
- Znaleźć lepszą pracę

Reply
KudlatyPL

A ja chce mieć pod koniec przyszłego roku problem...

Jak zalegalizować 100k PLN

Reply

Kapelusznik rozumiem ze kot to podstawowy pokerowy cel : P

Reply

Napisane przez kapelusznik
- Shipnąć turniej
- UCZYĆ SIĘ!
- Nie pożyczać pieniędzy
- Kupić kota
- Mieć prawdziwy banrkoll
- Znaleźć lepszą pracę

Jak cos to mam persy na sprzedaz.

A co do mnie to musze matme ogarnac. :rage: :(

Reply
szok38

Rok był dobry. Utrzymałem nie tylko siebie z Poka zaczynając od 200$ 1 stycznia .
Od 4 miechów jest katastrofa pod wieloma względami.Chcę się wiąć w garść od Nowego Roku.

Reply

Plany:
1. Zdobyć Bankroll
2. Nie marnować czasu na jeb**e freerolle
3. Jak powyższe cele się nie spełniom to rzucić w cholere pokera

Marzenia:
Życze sobie żeby zbankrutowały te jeb**e RiggedStarsy. Piepszony room gdzie nowi
gracze mają +15 do flipów, gdzie microlimity cash NL są przepełnione Ruskimi ABC TAG-ami, gdzie equality AA jest mniejsze niż powinno być, gdzie co drugi nuts na flopie jest łamany na riverze runner runnerem, gdzie po odpadnięciu po 4 godz gry MTT wygrywamy 1.5 wpisowego. Żeby was h*j strzelił jeb**e RiggedStars. Amen

Reply
kapelusznik

Napisane przez MefSork
Kapelusznik rozumiem ze kot to podstawowy pokerowy cel : P

bo to będzie kot do wygranych w pokera :ayfkm:

EndWgw, ile jak co? PW dude :)

Reply
Perwers

Witam,

Mój plan na rok 2011 jest bardzo prosty. Zakłada on bowiem całkowicie zakończenie przygody pokerowej. Były naprawdę przyjemne momenty, trochę dodatkowej gotówki. Oczywiście wszystko do momentu, gdy zacząłem jedynie tracić. Po prostu nie potrafię grać w pokera. Podejrzewam, że nie będzie mi trudno się z założenia wywiązać.

Pozdrawiam :f_p:

Reply
Huricano

1. Ogarnąć dokładnie tabelkę ORC i approxa.
Tak żebym przykładowo siedząc na buttonie z A9s instant wiedział czy mogę dać 3bet vs podbice z UTG+2 villaina z PFR 10, albo będąc na BB z 88 i stawiając czoła raise z MP2 villaina z PFR 12 wiedział czy grać call czy 3bet. :D

2. Przeczytać i wykuć wszystkie artykuły z fixa na pamięć.

3. Sukcesywnie zwiększać liczbę stołów do 9 (FL FR) i jeszcze się nudzić podczas gry.

4. Wyliczać w kilka sekund outy i pot odds

5. Przeczytać wszystkie istniejące 6k+ ocen rąk z brązu i srebra FL FR

...w sumie na razie na tyle, do lutego jest co robić :f_cool:

Reply
przemek20011

Założenia na 2011r
- zrobić cash out podobny jak tegoroczny 20-30 k zł
- wygrać finał/top3 online FTP w styczniu 2011r
- wygrać/top3 hesop
-wygrać jakąś satelitke do EPT/WPT
-więdzej filmów/artyk.
-więcej grać na kontach przypisanych do ps

Reply
Kaczmarol

W 2010 roku sporo się nauczyłem mimo wszystko. Zacząłem grać online i w sumie obecnie mam 200$ co jest jakimś tam sukcesem. Fakt w sierpniu plan był żeby na koniec roku mieć 1000$ ale jak wszyscy wiemy plany niekoniecznie się spełniają.

W planach na 2011 rok mam zadomowienie się na NL25/NL50 zależy jak będzie szło. Spore nadzieje wiążę z turniejami live przydałoby się w końcu któryś urwać. Do tego uczyc sie i uczyć i miec chęci do tej nauki.

Reply
Miloszpoker2

Chciałbym po prostu regularnie wygrywać i przebijać się przez stawki w MTT i SNG. Rzetelnie się uczyć i nie marnować czasu na pierdoły. Poprawić swój mindset tak aby poker znów sprawiał mi przyjemność.

Jednym słowem: wziąść się w garść!

Reply
Urbi23

Ja to bym chciał wbić na NLmilion i wygrać wszystkie turnieje :f_grin:

Reply
hellYeahEnT

Ja mam malo ambitne 150k pln (z czego 100k odlozyc 50 przepie%dolic :D )

Reply
kondziuu

grać po 500sitów/na miesiąc i mieć przy tym ROI conajmniej 18%.
Może nie jest to bardzo ambitny cel, ale mi wystarczy:PP

Reply

Założenia/cele na rok 2011

- rzetelna nauka,
- jak najlepsza gra (radzenie sobie z tiltem),
- rozwijanie się,
- budowanie roll,
- shipnięcie jakiegoś MTT może być nawet te za 1.1$ byle coś wygrać a nie tylko marne grosze
- złoty status :D

Jeśli to zrobię to wyniki będą przychodzić ;)

Reply