Skip to forum
Notifications
Clear all

100,000$ w 60 dni! Da się? Da się!| A Real Life of a Poker Player

1,461 Posts
297 Users
52 Reactions
183.3 K Views
hahaUnaab

Hiya, zakładam ten wymysł kogoś kto ewidentnie nie lubił kartek papieru i kaligrafii, by usystematyzować grę. Gram to co w temacie czyli NL50 SH RUSH. Wielu z Was widziałem na stołach więc pozwolę Wam mieć nad sobą przewagę wrzucając tu czasem jakieś rozdanie. Poza tym czasem będą rapsy, czasem inna muzyka, która akurat wpadnie mi w ucho.

W grudniu pożyczyłem od kumpla 50USD i dokładnie 7.12 zacząłem grać NL5 RUSH, do końca roku zbudowałem bankroll umożliwiający grę na NL25 grająć głównie NL5 a pod koniec i NL10. Zaraz po rozpoczęciu nowego roku zaatakowałem NL25, które skutecznie się przedemną broniło. Żalił się nie będę, bo nie ma sensu, ważne że udało sie tam utrzymać, a później - mam nadzieję - je przejść. Dwa czy trzy dni temu zacząłem shoty na NL50 i zobaczymy co dalej. Na pewno nie boję się zejść na NL25, jeżeli sytuacja będzie tego wymagała.

Cele jakie mam na najbliższe dni, tygodnie, miesiące rozpiszę niedługo.. prawdopodobnie w następnym poście :)

Tytuł bloga zaczerpnięty z tego co akurat leciało u mnie w głośnikach:

Spoiler

Pozdrawiam :spade:

Reply
1,460 replies
hahaUnaab

Full Tilt Poker $50.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1138900
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $17.50 - VPIP: 33, PFR: 25, 3B: 33, AF: 2.0, Hands: 12
Hero (BTN): $52.85
SB: $55.65 - VPIP: 18, PFR: 13, 3B: 9, AF: 5.2, Hands: 307
BB: $60.75 - VPIP: 17, PFR: 17, 3B: 6, AF: Infinity, Hands: 103
UTG: $53.70 - VPIP: 22, PFR: 20, 3B: 12, AF: 3.8, Hands: 180
MP: $50.00 - VPIP: 17, PFR: 14, 3B: 9, AF: 3.7, Hands: 196

Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with A :heart: J :spade:
1 fold, MP raises to $1.50, 1 fold, Hero raises to $4.50, 2 folds, MP calls $3

3bet ze wzgledu na to, ze nie wiedzialem jak reaguje na nie (wtedy nie mialem na niego tylu rak), sądze, że będzie sporo foldował OOP, dodatkowo ja raczej wasko 3betuje ~4-5%.

Flop: ($9.75) 9 :spade: 4 :diamond: 5 :heart: (2 players)
MP checks, Hero checks

dostaje call, jego range okreslam na ATs-AQs, KQs, 99-JJ, czasem slowplayowane AA/KK, ale nie wiem tego więc nie biorę ich pod uwagę, sądzę że nie wyrzucam tutaj wiele na tym flopie, bo flop calluje każdy pockety i AQ/AJ też. Gram więc x.

Turn: ($9.75) J :heart: (2 players)
MP checks, Hero bets $6.00, MP calls $6

spada mój out, on gra drugi raz x, więc gram bet for value od jego 2OC's, TT, nie wierze już ma za bardzo w JJ, powinien je betować na turnie do tego mam blockera i drugiego na stole.

River: ($21.75) 6 :diamond: (2 players)
MP checks, Hero bets $12.00, MP raises to $39.50, Hero ?

dostaje call, przez ten check na flopie i turnie nie sądze by miał tam mocny układ, wydaje mi się, że jest to często AQ, TT więc betuję po thin value, oczywiście mogłem źle ocenić jego range callowania 3beta i ma go sporo szerszy i np KJ/QJ też w nim jest, więc mam dużo value w becie na river. Betuje nisko bo i value nie mam tam wiele, dostaje szybki jam z jego strony i zastanawiam się co on tak gra? Z value range'u przychodzą mi na myśl tylko jakoś tricky rozegrane asy, jedna kombinacja tricky rozegranych JJ i... no właśnie co? Co on tak gra i co robicie na ten jego push?

Reply

Dam se kropkę.

Reply
pokerowy85

tez dam krope. Tez gram rasza ciut nizej coprawda. Swoja odp napisze jak bede w domu.

Reply
Miloszpoker2

jest pfk jest okejka :) :f_thumbsup:

Reply
hahaUnaab

Oczywiście, że jest PFKa :)

Zauważyłem właśnie, że na FTP nie ma już żadnego mid-year bonusu z Iron Mana, więc tak na dobrą sprawę wygrywam już tylko medale za utrzymywany status? Nie podoba mi się to.

W lutym będę chciał zrobić diament, nie powinno być z tym większego problemu na NL50 - przynajmniej tak myślę. W pierwszym tygodniu lutego ogarnę wszystkie sprawy z uczelnią i będę miał wreszcie spokój i czas, żeby pograć. Za cel ustalę sobię prawdopodobnie rozegranie 100k rąk. Ewentualnie zmodyfikuje ilość jeżeli będzie to zbyt mało na diament.

Spoiler

Reply
hahaUnaab

Jak obiecałem podaje moje plany na przyszły miesiąc:
# rozegrać 125k rąk i tym samym wyrobić diament
# przeczytać jedną pokerową książkę(jeszcze wybiorę jakąś)
# obejrzeć przynajmniej 2 filmiki pokerowe w tygodniu(nie przechodzą na następny tydzień)
# zaznaczać codziennie conajmniej 3 pokerowe łapki do oceny
# organizowac sobie plan dnia i gry
# nie rozpraszać się w trakcie gry
# nie patrzec w kasjera ani na wyniki sesji
# podczas gry zapisywać sobie uwagi na temat swojej gry w zeszyciku
# zaznaczac rece podczas sesji w celu pozniejszego robienia notatek na graczy

Jak coś mi się przypomni to dopiszę.

Pozdrawiam:)

Reply

Kropa.

wykresy + dodatni winrate i jestes w superblogach w 2 miechy :D

Reply
hahaUnaab

@Supernite: wykres pokażę końcem lutego lub na początku marca, po zakończeniu grindu.
Co do SuperBlogów to póki co ani mi się równać z osobami, które tam są, ale dzięki :)
A winrate musi być dodatni!

Reply
hahaUnaab

Zagrałem wczoraj najgorsza sesję w styczniu, ale nic się nie stało. Dalej jest roll na NL50 :D Dopracowuję plan na luty, póki co zastanawiam się czy średnio ~4500 rąk dziennie jest dla mnie do zrobienia, ale myślę że jeżeli zdam poprawkę 2 i 3 lutego to dam radę. Potrzebuję jakichś kropli do oczu, bo przy dłuższych sesjach bolą mnie oczy od patrzenia na monitor.

Muszę więcej pracować nad grą, a mniej grać, bo co by nie powiedzieć to poker męczy psychicznie dużo bardziej niż sesja :D

Wrzucę niedługo szczegółowy plan gry na luty. :)

Reply
hahaUnaab

Plan się trochę zmienił, bo nieoczekiwanie zepsuła mi się winda i nie mam płyty (przy logowaniu chce zapisywać coś do pamięci ROM, co nie może skończyć się inaczej jak bluescreenem) i tak w kółko. Dlatego pamiętajcie, że Was komputer jest Wasz, a nie do użytku domowego :)

Nie wiem kiedy go przeinstaluje, ale dzisiaj zdałem poprawkę, a jutro egzamin ostatni, więc jak zdam to jeszcze party hard w środę, przeinstalować winde w czwartek + pozałatwiać sprawy i w piątek mogę zaczynać serious grind. Wyznaczę sobie pewnie do zrobienia okolo 100k rąk, a diament wyrobię w marcu jeżeli się nie uda wcześniej. :)

Znalazłem swojego personal coacha w postaci koleżanki, która będzie pilnowała bym trzymał się planu. :)

Kolejny wpis niedługo.

Pozdrawiam.:)

Reply
hahaUnaab

Witam ponownie.

Już powolutku mija pierwsza sesja w życiu, zostały tylko wpisy do odebrania i zrobienie prezentacji nt. pokera na zaliczenie wfu. :)

Plan na tydzień 07.02 - 13.02: (oczywiście powiązane chociaż w jakimś stopniu z pokerem)
- zrobić plan na następny tydzień;
- rozegrać 35k rąk - 5k/day;
- obejrzeć min 3 filmy pokerowe;
- codziennie 5 min mindful breathing;
- codziennie 5 min alphabet games;
- codziennie oceniać 10rak na forum NL20-50;
- nie patrzeć w kasjera ani na programy trackujące;
- codziennie ogarniać biurko przed grą;
- w poniedziałek robić analizę własnej gry w HMie i wybranie X rąk, co do których rozegrania pewien nie jestem;

Poza tym szukam kogoś do wspólnych session review właśnie około raz w tygodniu, żeby omówić te X rąk :) Bardzo mile widziani gracze NL50+.

Pozdrawiam.

Reply
Bono1987

GL. kropa

Reply
hahaUnaab

Wczoraj ocenilem 10 rak, dzisiaj juz z 12, takze dalej w tym tempie dostane prace jako judge :D:D

Dzisiaj planuje rozegrac 5k rąk, ni będzie łatwo, ale dam radę, bo kto ma dać jak nie ja :D

Reply
hahaUnaab

Witam,

zauważyłem, że szybciej oceniam te ręce niż są one wrzucane w dziale NL20-50 :D

Wczoraj rozegralem niestety tylko 4k rąk, a winą za to obarczam moje złe rozplanowanie dnia, zdrzemnąłem się od 23:00-23:30 jednakże wyłączyłem tylko budzik, PC i poszedłem spać dalej. Nie wiem jak zmniejszyć ilość snu, bo zbyt dużą część dnia tracę przez takie akcje.

Mam dzisiaj pewną propozycję dla graczy NL10-25SH.

Mianowicie chciałbym sprawdzić się jako coach i jest to niejako mój cel na ten rok, żeby zacząć coachować, więc oferuję kilka godzin darmowych treningów graczom z tych stawek, ile osób wybiorę to ustalę w zależności od zainteresowania, więc prosiłbym zainteresowane osoby o wpisanie się w tym temacie wraz z kilkoma informacjami o sobie, tym co gracie i czemu chcecie wziąć udział w takim treningu.

W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać tutaj.

Pozdrawiam:)

Reply

khorneliusz aka bohatertragiczny :ayfkm:
sh 10
Czemu chce wziac udzial w treningu? wymienie :
- free _ugly:
- znam Cie i wiem co soba prezentujesz
- uczestniczylem w sesjach z Toba i wiem jak one wygladaja
- mysle, ze sporo sie moge od Ciebie nauczyc

edit do posta ponizej
kontakt #shpoland na ircu ;)

Reply
hahaUnaab

Ok, jeszcze odnośnie formy jaką trening będzie miał to najprawdopodobniej sweat session czyli Ty grasz ja patrze i atakuje pytaniami. Dodatkowo prosilbym o zostawianie kontaktu do siebie w postaci loginu skype/nr gg.

Reply
AbsurdMasakr

Ja się chętnie wpiszę na listę xD
gram: kończę nl10 i zaraz biorę się za atak nl25 na P*
chcę wziąć udział bo to dobra forma treningu :P
gg: 2884415

Reply
pokerowy85

to i ja sie wpisze ;)
poki co musialem wrocic na nl5 bo dostalem lomot na nl10 RUSH. Ale juz niebawem wbijam ponownie
moje gg 3349718

Reply
Benson75

Zgłaszam się na coaching
Gram na P* Nl 10 sh
Kontakt ze mną gg 1113178 ( siedzę często na niewidocznym)

Chciałbym wziąć udział w coachingu gdyż dla mnie to jest nowe doświadczenie chciałbym podczas sesji wymienić się poglądami co do rozgrywania danych rąk.Także chciałbym aby ktoś z boku wychwycił moje błędy i jak najszybciej przejść ten limit : )

Pozdrawiam.
Benson

Reply