Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Witam

2 Posts
2 Users
0 Reactions
314 Views
demontaczki

Parę postów się już napisało ale zapomniałem przywitać się;p
Więc witam wszystkich bardzo serdecznie

Zarejestrowałem się już jakiś miesiąc temu ale nie wiedziałem gdzie wpłacić kapitał aż wybrałem ftp

Gram NL2 FR, grinduje zawsze 4 stoły przynajmniej na razie, bo przy takiej ilości mam jeszcze czas żeby pochodzić na necie. Jak grałem 4 stoły i byłem skupiony tylko na stołach to za bardzo szukałem akcji przez co za dużo rąk rozgrywałem. Wiem mógłbym także podwyższyć ilość granych stołów ale na razie wolę nie.

W 2 dni grania ugrałem już prawie 100ftp ^^
Czwartkowa sesja była dziwna
All in leciał za all inem i zwykle były 2 do tyłu jeden w przód a rzucam je z rękami QQ+ i AK (co podobno na NL2 ma EV+) ale udało się wyjść +1$ ~9.5bb/100
W piątek sesja była jakąś spokojniejsza mniej frustrująca i też 1$+ 4.5bb/100
Dzisiaj obecnie - ale będzie dobrze:)
// W obecnej chwili udał@o się wyciągnąć 10.2bb/100 tak jak myślałem :P

I mam 2 pytania

Na ftp jest przycisk z pot podbiciem preflop przy standardowym pierwszym podbiciu zawsze go używam więc pytam się czy lepiej jest podbijać standardową reguła 4bb+ 1bb za każdego limpera czy juz sobie ten 1 cent odpuszczać?

Oraz drugie pytanie
Mam zamiar dzisiaj konfigurować elephanta
O ile dobrze zrozumiałem będę musiał posługiwać się softem ftp w języku angielskim
Mam 21 dni pełnej wersji ale potem wersja jest podobno jakaś okrojona
I własnie chciałbym wiedzieć czym różni się pełna wersja od ten okrojonej?
Bo te 1000 SP zbyt szybko nie ugram;p

Ręce do oceny postaram się zacząć wstawiać w najbliższym czasie i pomyślę o blogu;p chociaż mógłbym już go założyć i wkleić jedynie lekko zmodyfikowanego tego posta;p

// I jeszcze jedna rzecz
Jakie programy poza elephantem będą mi pomocne? Oraz z których statystyk hud powinienem korzystać

1 reply
babel92

Witaj :)

Fajnie, że grasz BSS FR, bo to mój ulubiony rodzaj pokera :D No i też gram na FTP, więc w ogóle wszystko się pokrywa ;)

Na początek 4 stoły są w porządku. Też tyle na początku grałem i bez większych kłopotów pokonywałem kolejne limity (jeśli chcesz możesz zajrzeć do mojego bloga - link znajdziesz w sygnaturce) i w sumie w rok wszedłem z nl2 na nl100, także naprawdę opłaca się przykładać do gry _wink:

Co do podbijania to przy grze na 4 stołach polecam standardowe 4bb+1bb za limpera. Niby to tylko 1 cent, ale jeśli policzysz wszystkie podbicia np. w miesiącu może się okazać, że zarobiłbyś kilkanaście $ więcej, gdybyś podobijał o tego 1centa więcej :)

Jeśli chodzi o Elephanta to niestety nie wiem jak wygląda jego wersja po 21 dniach. Polecam zadać pytanie w dziale "pytania początkujących" - na pewno od kogoś uzyskasz odpowiedź.

A co do statystyk to polecam na początek VPIP, PFR, AF, WTSD i liczbę rąk - nic więcej nie będzie Ci potrzebne.

No i polecam założyć blog! Mi założenie bloga bardzo pomogło w grze, dodawało motywacji etc. Myślę, że gdyby nie blog nie pokonałbym kolejnych limitów w takim tempie. Także jeszcze raz polecam i czekam, aż zaczniesz pisać _thumbsup:

Pozdrawiam :)