Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Hiho

6 Posts
4 Users
0 Reactions
547 Views
Volorix91

Hiho!

Jest chwila po północy. Właśnie skończyłem grać serie w pokera (zakończoną +150) i nie chce mi się spać a nowej nie załączę (bo mi się nie chce :) ) wiec stwierdzam ze napisze wątek bo jeszcze się nie przedstawiałem :P

Zapewne wystarczy ze napisze ze jestem Michał z Warszawy i mam 19 lat :) Dość długo byłem wkręcony w bukmacherke (tam to dopiero miałem LTDS ^^) i kiedyś przez czysty przypadek jakiś gościu na czacie napisał "Chcesz mieć darmowe 50$ na zakłady bukmacherskie napisz" Mimo że dość rzadko ufam takim propozycjom tym razem postanowiłem zaryzykować :P Pytam się jak to działa on wytłumaczył ze to są bardziej $ na pokera ale na bet365 po jakimś czasie mogę je zamienić na złotówki do bukmacherki. Wiec "zajarany" zarejestrowałem się na pokerstrategy i po rozwiązaniu Quizu (oczywiście z jego pomocą) na następny dzień dostałem 50$ na pokera. Zasiadłem więc do wirtualnego stolika i po kilku rozdaniach okazało się ze moje 50$ zostało rozdzielone na graczy przy tymże stoliku. Wiec niezbyt długo cieszyłem sie swoimi DOLARAMI ;) Jakiś czas później (nie pamiętam dokładnie jak) nauczyłem się strategii SSS. Wpłata 10$ i gra nauczoną strategią przynosiła zyski. Doszedłem kilkakrotnie do bankrolla 150$ LECZ... moja psychika nie pozwalała wspinać się po szczeblach pokerowej kariery ponieważ po 2/3 bad beatach moja świadomość mówiła do mnie: "ODEGRAJ SIĘ JAK NAJSZYBCIEJ". Nie mogłem się oprzeć wiec kilkakrotnie załączałem SNG HU za 23$ i 57.5$ po czym mój bankroll spadał do niskiej kwoty nawet 2$ ;p (do sprawdzenia na pokerprolabs) xD Bodajże 3 razy udalo mi sie zbudować rola w granicach 200$. Po ostatnim razie spadłem do totalnego 0. Nie miałem ani dolara :) Znajomy powiedział ze VPP moge zagrać satelitki w których mogę zdobyć kilka dodatkowych $. W ten sposób udało mi się ugrać 33$ na grę. Wtedy wydrukowałem sobie 4 tabele Push or Fold ze strategii SNG. Postanowiłem grać turnieje 18os. Zacząłem przechodzić kolejne limity grając tylko i wyłącznie tabelką. 1.75$=>3.4$=>6.5$ ( w tym czasie oczywiście nie obyło się bez tilitów wchodziłem na NL HU za 50$ czy 100$ i grałem AI z any2) ale od jakiegoś czasu już w zupełności nie ruszają mnie bad beaty. Tzn ruszają ale nie w ten sposób żebym musiał się odegrać :P Gdzieś na limicie 6.5$ odstawiłem tabelki i zacząłem wgłębiać się w tajniki ICM.I w jakimś stopniu udało mi się opanować podstawy tego systemu. I tak oto gram sobie turnieje 18 osobowe za 16$ jak narazie idzie całkiem nieźle bo zakładając ze grałem od 0 doszedłem do bankrolla 2500$. Lecz jeszcze nie zaliczyłem żadnego cash outa. Warto jeszcze dodać ze gdy pierwszy raz doszedłem do bankrolla 2000$ złapał mnie dość duży downswing na 1000$ ale na pełnym luzie udało się wszystko odbudować :)

Moje plany na przyszłość?
-Zbudowanie bankrolla 5000$ aby swobodnie grać na 16$ i 27$ (może wyżej)
-Zakupić sobie nowy komputer (bo na obecnym podczas grania sesji nie mogę w holdem managerze replay-nąć sobie reki bo mi się wiesza hud i nie mogę potem odpalić)
-I oczywiście wrzucać wszystkie nawet minimalnie problematyczne ręce na forum.

I to chyba tyle z mojej cudownej kariery pokerowej. Zobaczymy jak dalej się powiedzie. Obecnie jest niezłe. :)

5 replies

Cześć Michał,

niezmiernie cieszę się, że po tak długiej przerwie postanowiłeś się przedstawić. A swoją drogą, to podziwiam Twoją pamięć, gdyż ja po prawie dwóch latach nie pamiętałbym, czy zakładałem wątek powitalny :(

Jeżeli nadal masz problemy z psychiką, to polecam nasz dział Mindset. Być może znajdziesz tam od razu odpowiedź na Twoje problemy, a jeżeli nie, to zawsze możesz założyć nowy wątek i poprosić naszego trenera o pomoc.

I co najważniejsze, trzymaj się postawionych sobie założeń, bo widzę, że na poważnie podchodzisz do nauki pokera i podwyższania umiejętności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy stolikach,
dohpaZ

Volorix91

Moje problemy z psychiką już dawno zostały opanowane. :) Wydaje mi się ze bez opanowania tego aspektu w pokerze niema nawet czego szukać. I tylko to ze udało mi sie nad tym zapanować doprowadziło mnie do tego miejsca w którym jestem obecnie. :P

Thorek

Śmieszna sprawa, bo tak naprawdę czytając twój wpis i patrząc na licznik postów uświadomiłem sobie, że tak naprawdę ja jeszcze oficjalnie nie przywitałem się na PokerStrategy.com w tym dziale :). Trzeba będzie to nadrobić.

Volorix91

Miło ze moja wypowiedz zainspirowała Cie do przemyśleń :P

MarioAK