Skip to forum
Jak zwiększyć ilość...

Notifications
Clear all

[Closed] Jak zwiększyć ilość rozdań/miesiąc?

5 Posts
3 Users
0 Reactions
773 Views

Cześć. Zakładam kolejny temat. Tym razem problem jest cięższy nieco inny:
Od początku: Do tej pory rozgrywałem około 40-50k rozdań/miesiąc(nie wiem dokładnie ile, ale coś w tych granicach). Grałem około 4-5h dziennie(codziennie, aczkolwiek zdarzały mi się przerwy od gry)
Postanowiłem zwiększyć ilość rozdań. Zaplanowałem 6h gry/dzień.
Z motywacja do gry, samą grą nigdy nie miałem problemu- lubię grać(na dzień dzisiejszy doszedłem do poziomu, gdzie siadam do gry i cieszy mnie poker sam w sobie)
Problem w tym, że gra cieszy mnie przez pierwsze 2,3h. Pierwszą sesję gram 2,5h (po 1h przerwa 3 min żeby się porozciagać, zrobić pare pompek, przysiadów) Po 1 sesji robię20-30 min przerwy i gram dalej. Ta 2 sesja już jest cięższa(nie siadam z tak wielkim zapałem do gry, często w ogóle mi się nie chce grać)

Zastanawiałem się nad powodem mojego problemu. Jest on dość oczywisty- brak motywacji. Grając więcej zarobię więcej $-to fakt. Na dzień dzisiejszy to jedyny powód, dla którego powinienem grać. Problem w tym, że pieniądze nie są dla mnie wystarczającą motywacją. Jako, że nad tym problemem myslę od kilku dni, wymyśliłem głębszy problem:
Doszedłem do limitu, na którym zawsze chciałem grać i wygrywać. Chciałbym pójść wyżej, ale nie pozwala mi na to rozsądek. Mój plan zakładał dojście do nl200, regularne grindowanie na tym limicie i stałe cashouty. Mimo, iż poker jest na dzień dzisiejszy zdecydowanie moją największą pasją, nie chcę(boję się?) w przyszłości utrzymywać się wyłącznie z tego. I tu mam rozbieżność- serce by chciało piąć się w górę po stawkach, natomiast rozum każe wypłacać:D

Idac dalej- wymyśliłem rozwiązanie problemu- Co miesiąc wypłacać określoną kwotę, natomiast za "nadwyżkę" budować rolla. Boję się jednak, że przez takie coś będę zorientowany na wyniki. Jeżeli uda mi się wypłacić daną sumę pieniędzy będzie normalnie, natomiast jeżeli nie wypłace, będę czuł frustrację, smutek. W tym punkcie utknąłem, nie wiem co dalej:D Będę wdzięczny za jakieś wskazówki/pomysły/rady.

P.S. Pomyślałem, pomyślałem i nasunęły mi się jeszcze pewne wnioski:
Chcę robić zbyt duże cashouty(zdecydowanie nie potrzebuję takiej kasy. Na dzień dzisiejszy robiłym je dla samego robienia i trzymania w skarpecie na czarną godzinę) Przez zbyt duże cashouty, zbyt mało ewentualnego "zysku: będzie szło na budowę rolla, przez co wizja zdobywania kolejnych limitów jest zbyt odległa-brak motywacji! Przemyślę sprawę robienia mniejszych cashoutów i przeznaczania większej kasy na budowę rolla. Zakładajac mniejsze cashouty nie powinienem mieć aż tak dużego ciśnienia na wynik, gdyż będe wiedział, że spokojnie sobie to wygrinduję.

4 replies
poquitoapoco

Cashoutowanie określonej kwoty może prowadzić do tego, że będziesz chciał ugrywać konkretną kwotę. Proponuję wypłacać np. 50% wygranych, albo wypłacać rakeback.

Co do rozdania/miesiąc to zwiększyć ten wskaźnik mogą też pomóc programy, taj. table ninja, maksymalne skupienie, wyłączanie w czasie sesji komunikatorów/przeglądarek, możesz wcześniej zadbać o kwestie żarcia. Ja ostatnio zacząłem na to zwracać uwagę, np. zrobiłem porządek z kablami pod kompem, bo mnie to rozpraszało, jak nie mogłem wygodnie ułożyć nóg, słuchawy na głowe z wiadomych względów jeżeli się mieszka ze starymi. Wcześniej sprawdzam w lodówce, czy będę miał na szybko coś przekąsić, jem raczej lekko, bo z pełnym brzuchem nie gra mi się komfortowo. Staram się sypiać min. 8h, żeby móc być w pełni skupionym podczas sesji. GG zawsze off, właściwie mam tylko włączony HM+FTP+Muza. Możesz też zmienić tapetę/skin softu na ciemniejszy bo mniej męczy oczy. Takie małe tiki. Mnie pomagają.

Dzięki za odpowiedź. Problem w tym, że stosuję większość tego co napisałeś. Jem zdrowo, regularnie uprawiam sport, śpię 8h. Tutaj bym nie szukał problemu. Leży on raczej gdzieś w mojej głowie.

lechrumski

Jest on dość oczywisty- brak motywacji. Grając więcej zarobię więcej $-to fakt.

$ to nie jest żadna motywacja, zarabiasz wystarczająco. Pragnienie więcej to rozwój ilościowy a nie jakościowy. Zmieniając swoje podejście/motywację zadbaj o zmianę jakościową. Jeśli byłeś na treningu dotyczącym motywacji to pewnie rozumiesz koncepcję poziomów motywacji. Nie znajdziesz rozwiązania na obecnym poziomie motywacji ale tylko wyżej tzn. robiąc coś ze względu na inspirację, dla innych, pasję bądź wizję przyszłości. To są etapy gdzie ma już technik i żadne motywowanie ani nagradzanie się nie jest potrzebne.

Chciałbym pójść wyżej, ale nie pozwala mi na to rozsądek.

A raczej Twoje przekonania i oczekiwania ktore zbudowales duzo wczesniej. Bariery dla Twojego awansu ze stawkami sa tylko w Twojej glowie i sam zaprogramowales sie na NL200. Moze czas zrewidowac swoje plany/marzenia. Skoro juz osiagnales NL200 to co jest teraz mozliwe? Jakie nowe mozliwosci sie przed Toba otwieraja?

I tu mam rozbieżność- serce by chciało piąć się w górę po stawkach, natomiast rozum każe wypłacać

Piękny konflikt wewnetrzny. Chyba wycofuje to co napisalem wczesniej :D Przyczyna braku motywacji jest robienie rzeczy wbrew sobie badz konflikt wewnetrzny. Tutaj masz klasyczny przyklad konfliktu serce vs rozum. W tym temacie opisałem troche jak sie rozwiazuje tego typu problemy. W srode robie na ten temat trening i serecznie Ciebie zapraszam. Byc moze znajdziesz rozwiazanie swojego konfliktu.

A raczej Twoje przekonania i oczekiwania ktore zbudowales duzo wczesniej. Bariery dla Twojego awansu ze stawkami sa tylko w Twojej glowie i sam zaprogramowales sie na NL200

Tak! Moje przekonania mówiły, że na nl200 mogę spokojnie wygrindowywać niezłe pieniądze, natomiast nl400 jest już dużo wyższy poziom, sami mocni regowie. Trochę zrewidowałem moje poglądy. Regowie nie są zbyt silni, tylko ja jestem(mogę być?) zbyt słaby, żeby ich ogrywać. Tego nie dowiem się, dopóki nie siąde do stolików.

Co do konfliktu wenwnętrznego- na tą chwilę się z nim uporałem. Znów wiem, czego chcę, jak to osiągnąć, wydaje się, że wszystko będzie ok. Zobaczymy:) Dzięki za rady, pzdr