Skip to forum
Którą platformę pol...

Notifications
Clear all

Którą platformę poleciłbyś/poleciłabyś jako startową? Poll is created on Dec 10, 2008

[Closed] Którą platformę poleciłbyś/poleciłabyś jako startową?

25 Posts
19 Users
0 Reactions
3,716 Views
Walderam

Witajcie.

Dzisiaj pytamy o Waszą platformę startową.

Czy jesteście zadowoleni z dokonanego wyboru? Która z platform oferuje najbardziej sprzyjające warunki do wyrabiania początkowego bonusu, a na której najlepiej się gra? A może jest taka platforma, która spełniła wszystkie Wasze oczekiwania i nie zamienilibyście jej na żadną inną?

Celem tej ankiety jest zarówno poznanie najczęściej wybieranej przez Was platformy, jak i Waszych opinii na temat naszego powitalnego bonusu. Która platforma będzie naprawdę najlepszym miejscem na start pokerowej kariery? Dzięki Waszym opiniom wszyscy nowi członkowie PokerStrategy będą mieć ułatwioną decyzję co do wyboru własnej platformy startowej.

Za wszelkie głosy i opinie serdecznie dziękujemy w imieniu własnym i wszystkich osób zaczynających swoją przygodę z PokerStrategy.

24 replies

Jest problem. Ankieta dotyczy platformy, którą wybrałem, a wątek platformy, którą poleciłbym. Co, jeśli nie polecam platformy, którą wybrałem?

Walderam

KeMbi napisał
Jest problem. Ankieta dotyczy platformy, którą wybrałem, a wątek platformy, którą poleciłbym. Co, jeśli nie polecam platformy, którą wybrałem?

Ankieta dotyczy platformy, którą poleciłbyś jako początkową. Jeśli nie jesteś zadowolony z wybranej przez Ciebie platformy, napisz po prostu, co najbardziej Cię zawiodło, zaś poleć tą, na której grasz obecnie i jesteś zadowolony. Zaznaczamy tylko te platformy, z których jesteśmy zadowoleni.

kesil

Party poker + FL 0.05/0.1 najlatwiej i chyba najszybiej idze wyrobic caly bonus dla poczatkujacego gracza trzymajac sie zasad BM
party point bardzo faworyzuje najmniejsze limity

napewno nie polecal bym Poker stars na poczatek bo wyrobienie tyle VPP majac 50$ graniczy z cudem ;)

Walderam

Aby Was zachęcić do pisania postów z argumentacją swojego wyboru, może ja zacznę :)

Poleciłem PartyPoker, mimo tego, że zaczynałem grę na Mansion Poker. W czasie, gdy rejestrowałem się na PokerStrategy, Mansion należał jeszcze do sieci Ongame i dla gracza FL nie był to korzystny wybór ze względu na wielkość limitów - wtedy najniższym limitem było 0,15/0,30$

Polecam Party dla początkujących z wielu względów:

1) Dużo słabych graczy
2) Przejrzyste zasady wyrabiania bonusu
3) Bardzo korzystny sposób naliczania Strategy Points a co za tym idzie możliwość szybkiego zdobywania kolejnych statusów i relatywnie łatwe wyrobienie dodatkowych 100$.

Nie wypowiem się tylko na temat softu, bo to jest sprawa indywidualna i moje subiektywne zdanie w tym temacie wydaje się być nieistotne.

Pozdrawiam i zachęcam do argumentacji własnych decyzji, jeśli oczywiście macie na to czas :)

Moja platforma startowa, to ruchoma wyrzutnia rakiet SS20 stacjonująca aktualnie gdzieś na Uralu ;)

A teraz na poważnie.
Zaczynałem na Titanie, ale w międzyczasie mało tam gram.
Zajmuję się niszową odmianą pokera (stud Hi/Lo) i właśnie na PokerStars można znaleźć najwięcej stolików. A nawet, jeżeli ktoś chce sobie pograć w prostego Holdema, to oferta potraw rybnych jest również bogata. Jest jednak jedna wada. StrategyPoints naliczane są dopiero od limitów 0.25$/0.50$.

Ja wybrałem jako platformę startową Titana, ale nie uważam, że teraz byłby to dobry wybór. Sam ciągle tam gram, ale mojej siostrze założyłem konto na Party, trochę jej początkowo pomagałem i to właśnie Party wydaje mi się lepsze, bo:

- na niskich limitach jest więcej stolików do wyboru,
- poziom jest niższy,
- łatwo wyrobić punkty potrzebne, żeby początkowe 50$ nie przepadło,
- mam wrażenie, że szybciej zdobywa się punkty PS,

Soft jest inny niż na Titanie, ale i jeden, i drugi ma plusy i minusy, więc wg mnie to akurat sprawa gustu.

petesam

ja polecam titana, przede wszystkim z tego wzgledu ze nie ma ograniczenia czasowego na wyrobienie 100$ bonusu. No i calkiem przyjemnie sie gra. W sumie ranking troche subiektywny bo kazdy zaznaczy raczej to co wybral na poczatku :)

Walderam

petesam napisał
W sumie ranking troche subiektywny bo kazdy zaznaczy raczej to co wybral na poczatku :)

Oj Krzysiek, a czy ja źle to pytanie sformułowałem?
Przecież nie pytam, co kto wybrał, tylko co kto poleca, mam nadzieję, że właśnie tak głosujecie :)

Oleyy1

petesam napisał
ja polecam titana, przede wszystkim z tego wzgledu ze nie ma ograniczenia czasowego na wyrobienie 100$ bonusu. No i calkiem przyjemnie sie gra.

a czy ja źle to pytanie sformułowałem?

ja tam nie widze zadnej niejasnosci w pytaniu.

hermenegilda

Titan górą!
edited by Damian: proszę nie pisz takich rzeczy, bo będę zmuszony je kasować
Pozdrawiam

petesam

Nie no pytanie jest jak najbardziej ok z tym, ze wydaje mi sie ze wiekszosc odpowiedzi bedzie zbiezna z ich wyborem na starcie, co oczywiscie nie wypacza wynikow tej ankiety.

hermenegilda

Dzięki Waszym opiniom wszyscy nowi członkowie PokerStrategy będą mieć ułatwioną decyzję co do wyboru własnej platformy startowej.

Chyba wyjaśnia wszystko?

Ja gram NL25 SSS na Party, w dniu dzisiejszym poczułem spory napływ fishów, zostałem 2 razy sprawdzony z takimi cudeńkami jak K2o czy też T3s. Stoliki w godzinach 15:00+ już są w pokaźnej liczbie.

Soft ogólnie mi się podoba, jest bardzo przejrzysty, punkty lecą dosyć sprawnie, także Party jak na początek jest dobrym wyborem.

hermenegilda napisał

Titan górą!

Jednak pytanie jednoznacznie sugeruje platformy współpracujące z Poker Strategy,czyli swojego rodzaju autoreklama.jest wiele platform w sieci ipoker oferujących o niebo lepsze warunki bonusowe od Titana.Nie bedę tu ich wymieniał ryzykując skasowanie posta,ale jeżeli Poker Strategy nawiąże współpracę chociażby z Chili Poker,to .................

hermenegilda, chodzi o platformę startową, czyli o taką, na którą PokerStrategy przelewa 50$ kapitału. ;) To chyba oczywiste, że nie przelewamy kasy na platformy nie powiązane z naszym serwisem.

Pozdrawiam :)

Tylko Pokerstars lub Full Tilt, to są 2 najbardziej profesjonalne pokerroomy (bez żadnych posranych dodatków z kasyn jak ruletki, black jacki sloty i podobne złodziejstwo. Być może z tego właśnie powodu ich software działa (przynajmniej u mnie) bez lagów, zawieszania się itp. dodatkowo profesjonalne strony www (też po polsku) i OK support.
Zawsze dużo graczy/stołów duży wybór MTT a Sit and Go odpalają bardzo szybko bez długiego oczekiwania na graczy.

Docelowo (przy odpowiednim bankrollu) najlepsze turnieje => Pokerstars
Wysokie stoliki cashowe => Full Tilt.

A teraz parę słów o pozostałych:

Mansion i Pacifik - nie znam więc się nie wypowiadam.

Party Poker - odradzam, jak dla mnie najgorszy software (mało przyjazny, częste lagi, zawieszające się turnieje, nieczytelny system przyznawania party points przy którym wiecznie majstrują)

Titan - odradzam najgorszy (moim zdaniem) system przyznawania punktów, najwyższy (z tych co znam) poziom rake, abstrakcyjne bonusy mnie ni z gruszki ni z pietruszki przyznali bonus 600$ ale uwarunkowany ugraniem 72 000 punktów. Jak grałem tam 1.5 miesiąca to ugrałem niecałe 2 000 punktów. I z moich obserwacji najwięcej tam szortów i graczy very tight.

AvritJack

Mi się wydaje, że PartyPoker jest ok szczególnie gdy zaczyna się z 50$ kapitałem. Sam gram na PokerStars, jednak zaczynalem właśnie na PP. Bez problemu grając ShortStack wyrobiłem cały bonus w dość krótkim okresie czasu. Grając na starym layocie gra jest przejrzysta, szybka. Search tables pozwala w szybki i prosty sposób znajdować nowe stoliki, jak dla mnie raj dla SSS. Słyszałem też, że PP jest EV+ jeżeli chodzi o SSS, sam się przekonałem. Polecam nowym graczom ten poker room, po wyrobieniu bonusu droga się rozgałęzia. Pozdrawiam.

Ja polecam jezeli chodzi cash game full tilt:
najlepszy soft
duzo stołów
i pkt leca bardzo szybko (chyba nawet niezaleznie czy grasz w rozdaniu czy nie)

PP jest wg mnie slabe, soft taki cukierkowy, pkt lecialy strasznie wolno, jednym slowem gralo mi sie tam nienajlepiej.

Pokerstars to raczej glownie z mysla o turniejowcach.

yuntian

W temacie chodzi o początkujących graczy, którzy mają TYLKO 50$ startowych. W tym wypadku stanowczo odradzam PokerStars. Dlaczego? Punkty FPP dzięki którym zdobywamy StrategyPoints nie są naliczane na najmniejszych limitach, przez co taki początkujący gracz nie ma możliwości dostępu do artykułów silver czy nawet gold. PokerStars jest dobre jeśli mamy większy kapitał, na stawki 0.25$/0.5$ +.

Grałem jeszcze na Titanie i obecnie gram na PartyPoker. Cóż, żadna z tych platform nie jest moim faworytem, ale DLA POCZĄTKUJĄCYCH są o niebo lepsze niż PokerStars.

Co do reszty się nie wypowiem, ponieważ tam nie grałem.

PS. Co do programu lojalnościowego na PartyPoker to wystarczy się skupić i przeczytać wszystko od początku do końca, ruszyć dyńką zamiast od razu rwać się do stolików i wszystko staje się jasne jak na dłoni. Jeśli ktoś chce wykorzystać maksymalnie soft na którym gra bo chce/musi/tak wpadło (niepotrzebne skreślić), powinien najpierw poczytać regulaminy itp. Tak jest z każdym softem.

Ja zacząłem grać na prawdziwe $ na PartyPoker za namową znajomego (wcześniej myślałem o PokerStars) i muszę przyznać, że jak na razie gra na tej platformie sprawia mi przyjemność. Fakt faktem od czasu do czasu ostro zlaguje i brzydkie słowa cisną się na usta w związku z tym, że akurat mam AA na ręce. Stoliki w nowym layoucie są przejrzyste i czytelne (na starym raz spróbowałem i podziękowałem;p). Bonusy wydają się łatwe do wyrobienia, w tydzień gry uzbierałem już ponad 80 PartyPoints na 300/600 potrzebnych do odblokowania bonusów grając średnio intensywnie...

Nie zgodzę się jedynie z tym, że tak łatwo tam się wybić. Grając ultrakonserwatywnym SSS rozegrałem już nieco ponad 2000 rąk i mój bankroll od jakiegoś czasu utrzymuje się w granicach 30-40 USD ;/ (ale to już chyba offtop z mojej strony;) ).