Witam, w bazie pokerstrategy.com jestem już zapewne od dawana, aczkolwiek nie dawałem znaków życia, tak jak i przez prawie cały ten okres nie traktowałem pokera poważnie.
Pokera początki:
Nie ma tutaj co za bardzo się rozpisywać, było to po maturze, kilka lat temu, w mieszkaniu studenckim, aby urozmaicić sobie czas, graliśmy z początki w 5-card, następnie zaczął się NL Holdem - graliśmy na makarony, kilka miesięcy później pojawiły się pierwsze żetony, gra czysto dla zabawy, z nutą hazardu lewych plnów.
Poker w sieci pojawił się, znacznie później, jakiś czas temu, nie mając pojęcia o praktycznie niczym, oprócz wyższości układów, po przejściu quizu zamiast się edukować, przehulałem kapitał startowy.
Kilka miesięcy przerwy i powrót do gry, tu już coraz to częściej przeglądałem materiały dostępne tu i ówdzie w sieci. Moja gra polegała na keszówkach live i okresowych turniejach organizowanych tu i ówdzie w mojej okolicy, czyli na Śląsku.
Koniec tego marnego okresu nadszedł jakieś kilka miesięcy temu.
Co się wtedy wydarzyło? Zainteresowanie pokerem wzrosło, głównie dzięki mojemu kumplowi, zacząłem przeglądać materiały z pokerstrategy, jak i innych stron, po prostu zacząłem się edukować. Po różnych próbach, owocnych oraz mniej owocnych zdecydowałem się na grę NL Holdem - MTT. Grałem, praktycznie same freerolle, chyba, że gdzieś wpadły jakieś grosze postanowiłem sobie zainwestować, czasami się opłaciło, czasami nie. Grając na przeróżnych roomach, nie jestem w stanie już sprawdzić ile rozegrałem gier, dość sporo, starałem się grać systematycznie 5 dni w tygodniu, po ok. 6h przez ostatnie 3-4 mies, aby dotrzeć się, by w końcu odnaleźć, to w czym się dobrze czuje - MTT.
Oto moje dotychczasowe ''sukcesy'' w grze MTT NL HOLDEM (niechronologicznie)prosze się nie śmiać z wielkości wygranych, wszystkie gry traktowałem jako trening, a nie zarobek:
2/49os. -> turniej innego forum pokerowego -> 11.5e
7/ok.700 -> turniej powitalny na betfred z pula 1k funtów -> 41funtów
6/464 -> Liga Studencka na Paradise -> 6,5e
9/598 -> PP -> 500$ FR -> 8$
20/1096 -> 1k$ FR guruplay poker
1/180 -> kwalifikacje do promocji Arena na PS -> ticket do finału dziennego
4/320 -> 500$ bossmedia -> ok 40e
3/140 -> 100$ Piranha FR -> nie mam zanotowanej kwoty
3/83 -> 117e forumowy turniej na bossmedia -> 16e
4/45 -> 50e forumowy turniej na bossmedia -> 5.5e
są to tylko osiągnięcia, które dały mi radość z wyniku i udało mi się je uwiecznić na screenie.
A to moje dotychczasowe najbardziej satysfakcjonujące turnieje:
1/11 - wpisowe: 5.5$->guruplay poker -> 180$ win 
1/279 -> 75$FR -> guruplay poker -> 22,5$ 
W zeszłym tygodniu, postanowiłem zapoznać się z PokerTrackerem3, nigdy wcześniej nie korzystałem z tego typu narzędzi. Nie o sam fakt HUDa mi chodzi, bo na to potrzebuje czasu, ale dzięki temu mogę wkleić statystyki z jednego turnieju. Otóż rozegrałem turniej:
WSOP Freeroll na PP
Graczy: 3 500, paid place: 25 - ticketów do kolejnego etapu, zająłem 15 lokatę, co uważam, za sukces biorąc pod uwagę liczbę graczy.
A o to statystyki z tego turnieju, które udało mi się wydobyć z PT3, może na ich podstawie da się coś powiedzieć na temat mojej gry, wiem , że jeden turniej nie jest najlepszym materiałem do analizy, ale jakiś zarys krytyki z pewnością można zrobić, o co Was bardzo proszę.

Aktualnie: mój BR: 25$ na PP -> i od tego chciałbym zacząć coś działać, tylko tu rozlega się pytanie jak? Plan dałem sobie taki: zagrać 25 MTT z wpisowym 1$ o zobaczyć jaki da to efekt, jeśli nie da żadnego, przerzucić się na WH z większym BR zasiąść póki so w SNG, gromadzić bankroll, by móć potem spokojnie rozpocząć drogę w MTT.
Będę dozgonnie wdzięczny za okazanie mi rad jak i surowej krytyki.
Pozdrawiam serdecznie,
Jacek