[Pierwsze 10 stron to okres 2011-2012, nowe posty w 2016 zaczynają się tutaj: link]
Witajcie
Po kilku miesiącach biernej aktywności na forum dojrzałem do decyzji o założeniu własnego bloga.
Na początek parę słów o mnie - mam na imię Michał, od 2004 mieszkam w Warszawie. Jestem obecnie na ósmym roku studiów
w SGH, które mam nadzieję jak najszybciej skończyć. Od czterech lat pracuję - obecnie jako analityk finansowy w korporacji FMCG. W sierpniu zakończyłem również "samotny" tryb życia i zamieszkałem razem ze swoją dziewczyną.
Swoją działalność pokerową prowadzę na PokerStars, niestety bez podpiętego konta. Obecnie gram turnieje SnG 18-to osobowe o wpisowym 7$ oraz 15$, bankroll 2k$, ROI 10-12%.
Najczęściej gram w setach po 12-14 stołów, gdzie odpalam turnieje z obu stawek. Staram się grać dwie takie sesje dziennie – pierwsza przed pracą, koło 6-7 rano a druga zaraz po pracy, w okolicy 18-19. Czasami uda się zagrać jeszcze drugą sesję po południu, ale mieszkanie z dziewczyną tego nie ułatwia ![]()
W weekendy udaje mi się wynegocjować jedną, dwie sesje, żeby pograć więcej muszę wcześnie wstawać – co oczywiście odpada jeżeli dzień wcześniej jest impreza. Tak więc z weekendów pokerowo raczej nie korzystam.
Zakładam tego bloga z trzech powodów:
1. Motywowanie siebie do osiągania celów – o aktualnych celach poniżej
2. Analiza własnej gry – wrzucanie ciekawszych rozdań po sesji
3. Dyskusje pokerowe – obracam się raczej w nie karcianym towarzystwie a przyjemnie byłoby od czasu do czasu pogadać o czymś, co tylko towarzysze niedoli są w stanie zrozumieć ![]()
Moje cele do końca miesiąca to:
- rozgrywać co najmniej 200 turniejów tygodniowo
- w pełni opanować grę na 14 stołach
- oznaczać ręce do analizy oraz analizować je co drugi dzień
- dokończyć coaching z Tmfingerem oraz oglądać jeden filmik tygodniowo
- ogarnąć w końcu opcję zaznaczania bieżącej ręki w HEM (tutaj jest wątek dla zainteresowanych, od tygodnia nie mogę przez to przebrnąć… http://forumserver.twoplustwo.com/45/software/script-mark-current-hand-845894/ )
- ugrać Golda na PokerStars i nie wydawać FPP na pierdoły (jedyne wydatki, jakie na razie dopuszczam to satelity VIPowskie z wartością dodaną)
- ograniczyć patrzenie na wyłożone karty przy All-inach pre-flop
Jeżeli przechodziliście przez osiąganie podobnych celów, lub jesteście na podobnym etapie dajcie znać jak sobie radzicie ![]()
Jak na pierwszy post już się chyba i tak rozpisałem, tak więc swoją pokerową historię wrzucę w weekend, żeby nikogo nie zanudzać ani nie zniechęcać od razu.
Mam nadzieję, że blog będzie się Wam podobał i będzie miejscem ciekawych dyskusji
powodzenia przy stolikach
Michał

, A
(one pair, Aces).

, 7