Skip to forum
Notifications
Clear all

Witam serdecznie :)

7 Posts
3 Users
0 Reactions
424 Views
adekzaradek

Witajcie pokerzyści =)

To może coś o sobie, mam 18 lat uczę się w technikum informatycznym i mam wiele zainteresowań oprócz informatyki takich jak: koszykówka uprawiam ją, ale także uwielbiam ligę NBA, F1 to taka fascynacja już od wielu lat dzięki niej (tak myślę) uprawiam simracing.

No i wreszcie POKER bo za kogo byście mnie wzieli gdybym nie wspomniał o tym pisząc post o sobie na pokerowym forum :P

Zainteresowanie pokerem skąd się wzięło... sam nie wiem bo nie ma takiej daty, konkretnego wydarzenia które byłbym w stanie sobie przypomnieć od którego zacząłem interesować się pokerem. Pamiętam, że jak miałem tam kilka latek to tata nauczył mnie grac w pokera, grywaliśmy sobie od czasu do czasu tak dla zabawy na ciastka =) Potem był komputer, a za chwilę internet i wtedy poznałem pokera na takich serwisach jak wp, onet miałem wtedy z 10-11lat. Wiadomo serwisy w których można pograć dla zabawy jednak nikt w nich nie słyszał o "prawdziwym" pokerze. Jednak bardzo mnie to wciągneło, chodź teraz zaczynam swoją pokerową przygodę to mam juz za sobą myślę kilkaset tysięcy gier, jednak tak się zastanawiam czy to w jakimś stopniu zaowocuje. Może troszeczkę bo przynajmniej znałem zasady od samego początku. Mam też kilka obaw co do tego mojego pseudo doświadczenia, że to się bardzo źle przełoży na moją grę. Jednak będę starał grać się jak najlepiej i zgodnie z tym co znalazłem w dziale strategia.

I tak na koniec żeby było śmiesznie dodam że.... nazywam się Adrian, jak zawsze nie po kolei, powiecie mogłem wstawić to na sam początek, ale po co przynajmniej będzie oryginalnie :)

Jestem tutaj by pokonać swoją cholerną niecierpliwość :facepalm:

Reply
6 replies
galer

Cześć Adrian! :)

Z niecierpliwością trzeba walczyć, bo w pokerze więcej z niej złego, niż dobrego.
Napisz jeszcze jakie odmiany pokera Cię interesują i iluosobowe stoliki.
Dobierzemy ci wtedy jakieś filmiki na miły początek.

P.S. Kto jest Twoim ulubionym graczem NBA? :)
Pamiętam jak za dzieciaka zbierało się czasopismo Magic Basketball i kolekcjonowało karty z zawodnikami :f_cool:

Dzisiaj już jestem z tyłu jeśli chodzi o znajomość ligi, ale kiedyś nieźle kibicowałem Orlando Magic i Anfernee Deon "Penny" Hardaway! :sdrink

Reply
adekzaradek

nl holdem i chciałbym od razu zacząć od shorthanded, jakbyś mógł polecić mi jakieś filmiki na początek byłoby super.

Ulubiony gracz, teraz to może Dwyane Wade, Derick Rose, Jason Kid i Steve Nash. Jeśli chodzi o drużyny to Toronto Raptors, ale chyba bardziej z tego powodu, że chciałbym kiedyś zwiedzić troche Kanady. =)

Reply
galer

Jeśli chodzi o nl sh, to zawsze polecam świetną serie Crushing microstakes :f_thumbsup:

10 świetnych filmików naszego trenera, już od statusu brąz.
Mam nadzieję, że nie zarwiesz na nich nocki ;)

Reply
adekzaradek

Mam nadzieję, że nie zarwiesz na nich nocki

Dziś nie, ale jutrzejszą nockę z pewnością :D dzięki za pomoc

Reply
adekzaradek

przepraszam, że post pod postem ale to już oddzielny wątek, czy możecie mi doradzić bo zastanawiam się czy warto od samego początku zainstalować sobie elephanta?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
Pozdrawiam

Reply

Według mnie warto używać HUD-a od początku. Po pierwsze pomaga to w późniejszej analizie rozdań. Po drugie nawet jeśli nie będziesz używał statystyk innych graczy w celu lepszego rozgrywania rąk, to będziesz zbierał dane o ich grze, co później będzie przydatne. Ja używam HM, w elephancie miałem problem ze zmianą wyświetlanych statystyk na stole.

Reply