Skip to forum
Mindsetowy rozpier*...

Notifications
Clear all

Mindsetowy rozpier***

55 Posts
21 Users
0 Reactions
7,106 Views
plusEVqba

Siema

Co niektórzy kojarzą mnie z forum - gram na poważnie od jakiegoś roku (wcześniej mikro stawki i wypłaty), wtedy tez założyłem bloga i zacząłem się uczyć.
Efekty były dosyć szybkie - przeszedłem do nl25 w jakieś 3-4 miesiące.
Obecnie jestem regularsem na nl50, czasami w weekendy gram też MTT
Miesięcznie robię volume 50-80k rąk, do tego mam grupę learningową nl50-100, prawie codziennie robię SR z rozegranych sesji - ogólnie widać mega progres w mojej grze nawet sprzed pół roku (na większej próbce mam okolo 4-5bb/100), analizuje nawet gre najlepszych regularsów z moich stawek - czasem po kilka godzin jak mam na nich 50k+ aby znaleźć najbardziej profitowe adjusty...

ALE...

Tak na prawedę od ponad pół roku nie ruszyłem ze stawek - ciągle skacze między nl25-50 co się odbuduje na nl25 dostaje switcha na 50tkach i w kilka dni zjeżdżam 10-15 BI i muszę zejść niżej.... zawsze uważałem że mindset jest moją mocna stroną...dosyć długo zajmowałem się NLP i samorozwojem - co w dużej mierze mi pomagało przy stolikach......jak widać MYLILEM SIĘ
Ktoś mi kiedyś wmówił, że liczy się longrun... co to właściwie jest ?
Według teorii rozdania, których jestem świadkiem powinny się zdarzać raz na kilka tysięcy... niektóre jak wyliczyłem ze względu na zasięgi rywali 1 na 40-50k rozdań a ja na sesje potrafię złapać 4-5 takich coolerów...to przepraszam ale prawdopodobieństwo tego, że małpa skacze na marsie jest mniejsze...
Przez ostatnie 200k rak przefiltrowałem bazę i znalazłem ponad 1000 rozdań gdzie wpieprzam mając na flopie 85%+, dodatkowo jadę pod ev jakieś 20staków i nie widzę końca.
Ogólnie przez pół roku dostalem 3 swingi - utrzymałem się tylko na stawkach dzieki bonusom i rb -ani jednego UP'a tylko momenty normalnej gry przez kilkanaście tysięcy rąk
Wiem wiem nie akceptujesz nie graj... tylko,że tu już nie chodzi o samego pokera tylko o akceptacje tego ze w życiu też się mogą zdarzyć podobne sytuacje jedna na milion .... czy ja mam być tym szczęśliwcem WTF ?

:facepalm:

Reply
54 replies
Pasiv

Ja tak trochę off top - pokażesz wykres z tego okresu w którym miałeś 3 swingi?

Reply
plusEVqba

Napisane przez Pasiv
Ja tak trochę off top - pokażesz wykres z tego okresu w którym miałeś 3 swingi?

typowe podejscie pokaz wykres.... - czy to jaki masz wykres jest wyznacznikiem moich umiejetnosci ? NIE

wiec PO CO ?????????

mam problem z mindsetem a nie z wykresem

Moze zapropoujesz wspólna sesje ze mna zeby zobaczyc czy mam skila - wykres Ci tego nie powie .....

Reply
Mocnym

Teoretycznie możliwe jest, że do końca życia nie wygrasz żadnego flipa.

Statystyka dopuszcza takie prawdopodobieństwo.

Dlatego poker, to taki ciężki kawałek chleba, a na graniu 4living można się nieźle przejechać.

Graj swoje, liczy się decyzja i jej poprawność, a nie wynik. Przecież o tym wiesz :sdrink

Reply
Pasiv

Już się tak nie unoś. Chcę zobaczyć wykres bo bardzo lubię wykresy. Nie chcesz pokazać, to też spoko -pooglądam sobie wykresy osób, które nie mają kompleksów na punkcie swoich wykresów _biggrin:

Reply
plusEVqba

Napisane przez Pasiv
Już się tak nie unoś. Chcę zobaczyć wykres bo bardzo lubię wykresy. Nie chcesz pokazać, to też spoko -pooglądam sobie wykresy osób, które nie mają kompleksów na punkcie swoich wykresów _biggrin:

no offence ... tylko ze ja nie mam problemu z wykresem ... poprostu to cosie dzieje zaczelo mnie przerastac i nie mam pomyslu jak sobie z tym poradzic...

Kumpel ode mnei z grupy byl regiem na nl100-200 majacym okolo 5-6bb/100.... dostał switcha na 150k rozdan ... wg symulatora wariancyjnego jest szcześliwcem jeden na milion .... jakos nie zdarza mi sie ani jemu od czasu do czasu trafic 6tki w totka.... ;p
Ja bym po prostu chcial zeby ktoś mi potwierdzil ze to jest normalne ...

peace... :sdrink

Reply
Pasiv

Kumpel ode mnei z grupy byl regiem na nl100-200 majacym okolo 5-6bb/100.... dostał switcha na 150k rozdan ... wg symulatora wariancyjnego jest szcześliwcem jeden na milion ....

Sam sobie odpowiedz na pytanie, co jest bardziej prawdopodobne:

a) Twój kumpel doświadczył wariancji która zdarza się raz na milion
b) Twój kumpel z jakichś powodów pogorszył grę, co spowodowało gorsze wyniki.

Reply
vandixxx

robisz analizy mówisz - więc luz
na Twoim miejscu dołożyłbym kilka dni przerwy
ewentualnie w takich momentach szedłem sobie na nl2 otwierałem 10+ stołów i naparzałem ile wlezie
nawet jak wtopiłem 10bi to pikuś a samopoczucie lepsze :)

Reply

hej,

nie wiem co grasz, czy SH czy FR ( w sumie bez znaczenia)

ja odnośnie prawdopodobieństwa mam swoją teorię, która brzmi następująco:

"Funkcjonujemy w środowisku o wysokim potencjale losowości, który jest konsekwencją podejścia do gry przeważającej części populacji generującej swoimi akcjami wariancję".

Prawda jest taka, że reguły gry ustalają fishe, my możemy jedynie minimalizować skutki ich działań (mindsetem i solidną grą opartą o statystykę i innych przesłankach).

Reply
Jatzek3

Fajnie że założyłeś temat, w sumie chciałbym sie pod niego podpiąć.

Moja sytuacja wygląda następująco. Od początku roku postanowiłem zacząć grać w pokera profesjonalnie, początki były ciężkie ale udało mi się usadowić na NL20, a później je pokonać z bardzo fajnym wynikiem. Nie sprawdzałem do niedawna wcale wykresu z całego roku i EV, ostatnio sprawdziłęm.

PO 450k handach jestem z tego co pamiętam ok. 150BI pod EV, coolery łapałem wchodząc na NL50 i z tego względu również przegrałem dużą część mojego Winratu.

Chodzi mi o to że po sprawdzeniu mojego wykresu przstałem grać swoje A-game i straciłem motywację do grania, ponieważ nie odcuwam odpowiedzialności za wynik mojej gry i przypisuje większą rolę wariancji.

Czy ktoś z forum może mi podwpowiedzieć jak radzić sobie z taką sytuacją kiedy mamy downsing 4 living. Nie chciałbym być odsyłany do pokermindset, czy filmó LEcharumskiego, bo to mogę sobie sam sprawdzić, a chodzi mi bardziej prakyczny sposób racdzenia sobie z wariancją

Reply
Pasiv

@Jatzek3 A może po prostu coś się popieprzyło w HMie i błędnie pokazuje EV? Może będę monotematyczny, ale.. pokaż ten wykres :f_biggrin:

Reply
Jatzek3

Ten rok

Lifetime

Reply
Deemerus

@Jatzek pewnie grasz na pokerheaven ;p

Reply
Pasiv

@Jatzek, Faktycznie taki wykres może zdemotywować. Ja prawdopodobnie już wyrzuciłbym monitor przez okno.

Ale...

Korzystasz z HM2, który ma jeszcze sporo bugów. Sam miałem taki problem z EV, ale w turniejach HU (pokazywał mi 300 euro ev a powinien 120 na przestrzeni tygodnia). Spróbuj dokładnie przeanalizować dla jakiegoś krótszego okresu EV i zobacz czy nie ma tam jakiegoś błędu.

Z tego co widzę to osiągasz jakieś 2,7BB/100 handów więc jest to dobry wynik. Gdyby patrzeć na EV byłoby w okolicach 6-7BB/100, a takiego wyniku jeszcze nigdy nie widziałem przy tak dużej próbce. Także skłaniałbym się raczej ku teorii błędnego działania HMa niż do wariancji.

Reply
Jatzek3

Z samego winratu jestem w próżni jestem dosyć zadowolony, ale na wykresie z winnings przedstawia sie to trochę gorzej, Na Nl50 wariancja mnie mocno biła po kieszeni.

Czy HM2 źle działa, tego nie wiem, bo też do tych wykresów nie przywiązywałem wielkiej wagi, ale sądze, ze poprawnie, ponieważ od czasu kiedy go zacząłem używać w zeszłym miesiącu raczej wszystko się zgadzało

Reply
Mocnym

A dlaczego wariancja nie może być aż taka? Jasne, że może.

Ten wykres powinien być kneblem ma wszystkich napinaczy, co to opisują jaki to winrate nie mają po 30-50-100k rozdań.

THE FUCK, HOW LONG IS LONG RUN??

Jatzek, współczuję.

Reply
Deemerus

Nie odpisałeś czy grasz na pokerheaven, bo to serio wyglada jak wykres stamtad.

Reply
Pasiv

Wątek na forum HM2

build 6745 All-in ev when you compare report and Cash results Graph, it differs a lot.
Tested for a couple of players. Always big difference!

@Jatzek - sprawdź w zakładce reports ile pokazuje Ci EV.

Reply
Jatzek3

Myślałem, że to joke apropo nazwy roomu grałem na Ipoker WH obecnie gram na WPT

Reply

Miałem ci coś napisać Jatzek ale mnie rozpierdolił twoj wykres. Ja nie wiem jak to możliwe coś takiego trafić, w sensie jesteś coś 250 BI poniżej EV grając full ringi :f_eek: :rage: . OMFG
Serio gdybym ciebie nie znał to bym pomyślał że to fake bo to niemożliwe żeby taki wpierdol dostać...
Po zobaczeniu twojego wykresu ja już chyba nigdy nie będę narzekać na wariancję. U mnie to już po 200k rąk czegoś takiego komputer by leciał przez okno.

Reply