Skip to forum
Ankieta tygodnia: M...

Notifications
Clear all

Przy ilu stołach jednocześnie jesteś w stanie dobrze grać? Poll is created on Mar 25, 2009

[Closed] Ankieta tygodnia: Multitabling

20 Posts
19 Users
0 Reactions
1,949 Views
Walderam

Całkiem niedawno na treningu z teorii pokera dyskutowaliśmy na temat multitablingu. Gra przy wielu stołach niesie ze sobą pewne korzyści, ale nie każdy z nas jednakowo dobrze sobie radzi przy dużej ilości stołów.

Jesteśmy ciekawi, jak sobie radzicie w tym temacie, jak wiele stołów jednocześnie uruchamiacie, aby grać z najlepszą skutecznością. Czy wolicie grać mniej stolików na maksymalnym skupieniu, czy też gracie przy bardzo dużej ilości stołów, bo i tak macie dochód z takiej gry?

Teoretycznie sprawa jest prosta, powinniśmy grać przy tylu stołach, aby ich nadmierna ilość nie utrudniała nam podejmowania właściwych decyzji, abyśmy mieli komfort gry. Może warto pomyśleć nad tym, czy nie lepiej grać przy 8 stołach z winrate na poziomie 2BB/100, zamiast 2 stolików z dwukrotnie wyższym winrate? W tym samym czasie rozegramy czterokrotnie więcej rozdań, co prawda winrate spada o połowę, ale zyski z gry w przeliczeniu na godzinę podwajają się. Oczywiście niebagatelny wpływ na ilość stołów ma rodzaj gry, w której jesteście specjalistami. Zupełnie inaczej wygląda sprawa przy grze SSS, inaczej przy stołach shorthanded, jeszcze inaczej przy grze SnG.

Myślę, że temat jest ciekawy, zapraszam do głosowania i dyskusji, prócz liczby stołów piszcie, w jaką odmianę pokera gracie i przy jakich stolikach.

19 replies

Najlepiej gra mi się na 6 stołach SH, a jak grałem SSS to ostry multitabling po 24 stoliki.

Mnie najlepiej jest grać na 3-4 stołach FL SH (2-3 jeśli to stoły "fast") lub na FL FR 8-9 stołów.

Pozdr.

Walderam

JZF83 napisał
Mnie najlepiej jest grać na 3-4 stołach FL SH (2-3 jeśli to stoły "fast") lub na FL FR 8-9 stołów.

O, tutaj widzę pewne analogie :) Co prawda daję radę grać 16 stolików FL FR, ale to już jest nieco męczące. Optimum to 9-12 FL FR i 3-6 FL SH

tigerek73

ja jestem ograniczony ekranem laptopa na Mansionie 6 już nie wchodzi. Dlatego gram na razie na 4 i to mi wystarcza jak na pierwsze parę miesięcy grania. FR 0,5/1 FL.

ja standardowo gram 4 stoly NL5, gram dopiero od 3 tygodni. ostatnio gram na 9 stolach, bo fajne promocje sa na PartyPoker, i jakos daje rade :) a za tydzien przechodze znowu na 4 stoly, ale juz awans na NL10 :D

diablik7

3-4 NL100 SSS

NL25 SSS gralem na 9 stolikach

DrugsOrMe

Zawsze grałem 4 stoły NL SH. Ostatnio miałem jednak trochę przerwy i obecnie gram tylko 2, bo poświęcam więcej czasu na analizę przeciwników i naukę gry :)

crixon

U mnie to zalezy od bankrollu.

Nie wiem jak u innych NLmitowców ale jeżeli mam minimum 20 BI gram 6 stołów, spada mi winrate ale szybciej wyrabiam bonusy/rake.

Jeżeli mam mniejszy BR gram na 4 stołach czasem 5.

W ankiecie zaznaczyłem 6 choć wolałbym zaznaczyć 5 :P

evog

Gram 4, czasami 6 FL SH. Jednak wolę grać 4 bo można się dłużej zastanowić nad sytuacją.

Często robię tak że na początku sesji odpalam 6stołów, gram 15-20 rak i wybieram te najlepsze.

adramalech

9 NL25 bss (FR (edit)). Z ciekawości na P* odpaliłem 24 stoły NL2 wynik dodatni ale po 1,5h sesji sieczka w mozgu :P. Nie wyobrażam sobie takiej gry na swoim limicie. Z drogiej strony o wiele mniej straconych nerwów z powodu udupionych SD których się nie widzi :D

Na początek 4. Bez problemów panuję nad sytuacją. Chwilę grałem 9 stolików, czysty SSS ale wyniki były tragiczne. -9,87BB/100 więc powróciłem do 4. Odpowiada mi taka gra.

Obecnie gram 26 sitgo.I ktos kto mysli ze przy takiej ilosci stolow trzeba grac tylko push or fold jest w bledize.

Moj rekord to 30 ale wyniki byly slabsze niz przy 26 czy 24:)

Powi

pure sss, 24 stoliki, więcej nie próbowałem, po za tym jak dobrze pamiętam 24 to jest limit na pokerstars

Hmm ja gram na... 10 stołach (2 monitory - jeden panorama dlatego 6+4) - zaznaczyłem 12 bo czasami jakiś turniej w tle napieram. Raz na jakiś czas w trakcie "ataku chaosu" zdarzy mi się zrzucić przyzwoitą rękę, ale generalnie cały czas do przodu. NL20 BSS FR.

Taka ilość stołów nie pozwala mi się nudzić i szukać na siłę gry ;)

rusher88

Zaznaczylem 12, bo nie da sie 2 odp zaznaczyc :P Zazwyczaj Agame gram na 8-12 stolach, dawniej max 9 bylo.

arturszef

Kiedy gram sss to 24 stoliki bez pt z pt to maksymalnie 18 bo strasznie mi spowalnia komp,sh 12 stolików,omaha FR maks 10 czasem siadam też do studa i tu maks 8 stolików.

matelusz

Nl10 SH zwykle 4 stoliki. Kiedyś grałem na 6, niestety na przestarzałym monitorze w rozdzielczości wyższej niż 1024x768 nie było już nic widać, więc stoły mi się nie mieściły :P

adrd

Mógłby ktoś napisać jakie ograniczenia liczby stołów są na poszczególnych pokerroomach ? Chciałem trochę pograć FR ale po grze na SH gra jest zbyt nudna i przydałoby się otworzyć "trochę" więcej stolików :)
NL SH gram 4-6 stolików.
NL FR 16-24. (mam zamiar spróbować więcej)

adrd napisał
Mógłby ktoś napisać jakie ograniczenia liczby stołów są na poszczególnych pokerroomach ? Chciałem trochę pograć FR ale po grze na SH gra jest zbyt nudna i przydałoby się otworzyć "trochę" więcej stolików :)
NL SH gram 4-6 stolików.
NL FR 16-24. (mam zamiar spróbować więcej)

Na PartyPoker 18 stołów

Ja gram 9-12. Na mniej niż 9 jest jak dla mnie nudno, na więcej niż 12 czasem wkrada się odrobina chaosu.