Skip to forum
O co w tym chodzi? ...

Notifications
Clear all

O co w tym chodzi? Countit na MTT-SNG

302 Posts
89 Users
0 Reactions
20.1 K Views
Countit

O co w tym chodzi?

Zamykam starego bloga, skonczylem jak narazie z Cashgame, juz mnie to dobija tragicznie, stoliki tez coraz gorzsze, moj run tez lepszy sie nie robi i w ogule zmiana troche pod wzgledem czasu grindu. Koncowy wpierdol 10k$ pod EV troche mnie zlamal i mnie sklonil do przemyslenia calej pokerowej sprawy.

Przeprowadzam sie pod koniec roku do Wrocka, pieniazki mam legalne i zaczynam zyc normalne zycie, tzn. w moim przypadku uczelnia + firma. Dla tego grind pomiedzy 2-6 rano juz jest dla mnie nierealny.

Dlugo sie zastanwialem, w co grac, gdzie grac, ile grac i wydaje mi sie ze znalazlem dosyc dobre rozwiazanie.

Jaki plan? Taki plan:

Do 31.7: Granie 3,5$R, 8$ i 15$ 180tek na P*
Od 01.8: Dolozenie 35$ i najpierw w niedziele, a potem juz tez w tygodniu coraz wiecej MTT.
Jezeli szybko beda dobre wyniki to moze zagrania pare Eventow WCOOPA.

Moj cel to 2$/SNG na 180tkach, niewiem czy to realne, ale wydaje mi sie ze poziom jest dosyc niski i mozna na tym wyciagnac dobre value.

Bede gral ile stolikow sie da, probne sessje bylo po 37-38 Stolikow i nie bylo problemow, moze 2-3 nie az takie tragicznie foldy gdzie mozna bylo pushnac.

Juz troche rozmawialem o tym z innymi graczami ale dalej jeszcze potrzebuje w tych o to kwestiach pomocy:

-Jaki HUD?
-Jakie Filmiki obejrzec?
-Jakie Softy to trenowania?
-Jakis coaching?

Za pomoc byl bym bardzo wdzieczny.

W probnych gierkach jak narazie ostry upswing, ale wiem ze tak nie zostanie, ale i tak swingy 5-digit jak na CG sa przy AVG BI 10$ raczej niemozliwe, wiec chociaz tutaj odetchne. Tutaj wykres probnych gierek:

Reply
301 replies
waflooo

Reply
ts1947

czekamy :f_o:

Reply
kleko91

Zapowiada się ciekawie :D

Reply
Countit

jest pierwszy wprowadzajacy wpis, wish me luck, niech P* bedzie lepszy dla mnie niz pszemek :f_wink:

Reply
giuseppePK

GL
i tutaj tesz kropa :D

Reply
MightySparow

to musiało nadejść :f_thumbsup:

Reply
8dyb8

dasz rade wiecej niz 2$/gre przy takim abi, tyle to jakies brain dead clicking random buttons regi maja. Cale zycie szczurowales na shorcie to masz raczej spory edge na stakach 10-40bb (a 180 to glownie chip ev jak w keszu)

gl

Reply
Countit

Napisane przez 8dyb8
dasz rade wiecej niz 2$/gre przy takim abi, tyle to jakies brain dead clicking random buttons regi maja. Cale zycie szczurowales na shorcie to masz raczej spory edge na stakach 10-40bb (a 180 to glownie chip ev jak w keszu)

gl

a przy graniu prawie 40 stolikow nie jestem dokladnie takim? :pokerface:

Tez mi sie wydaje ze po rozegraniu paru millionach rozdan MSS mam dosyc dobry edge na te gierki, ale czy na 2$/gre wystracze jeszcze zobaczymy, niestety ponizej 5k SNG przy tych 180tkach malo mozna o ROI powiedziec :f_o:

Reply
kNoq001

kropkuje bo ktos tu pisze nowy rozdzial swojej kariery :pokerface:

Reply
8dyb8

Napisane przez Countit

nah, jak grales 20 czy tam 24 stoliki sh to takie <40 stolow na fullringu jest porownywalne i raczej bez wiekszej spinki ;)

Reply
Countit

Napisane przez 8dyb8

Napisane przez Countit

nah, jak grales 20 czy tam 24 stoliki sh to takie <40 stolow na fullringu jest porownywalne i raczej bez wiekszej spinki ;)

no tak, w ogule mnie ta ilosc stolikow nie stresowala, ale i tak na pewno odchodze przez to od najlepszego zagrania kazdego Sitka ;)

Zobaczymy jak to bedzie, narazie trzeba bedzie uklepac troche tych SNG, potem MTT, potem WCOOP, potem SCOOP, pod koniec WSOP, wygrywam i przeszedlem Pokera i fajnie bylo, dziekuje, kkthxbye.

Reply
kylsonn1

Napisane przez Countit
ale wydaje mi sie ze poziom jest dosyc niski

żebyś się nie zdziwił :)

Napisane przez Countit
-Jaki HUD?
-Jakie Filmiki obejrzec?
-Jakie Softy to trenowania?
-Jakis coaching?

hm ja w hudzie mam:
tourney M/vpip/pfr/hands
3bet/foldto3bet/steal/foldtosteal/

filmiki uczniaka maja na strategy najwieksza wartosc

polecam HRC

do zobaczenia na stołach _pleased:

Reply
Countit

masz referencje wiec ci wszystko wierze! :f_thumbsup:

(jezeli nie chcesz swoich wynikow tutaj to mow :P )

co do HUDa to masz wszystkie levele pomieszane?

Reply
kylsonn1

luuv looking at that pic _love:

hm no wlasnie mam, ale zebrała mi się już na nich dobra probka + regów na stolikach jest coraz więcej, może nadszedł czas na filtrowanie

powodzenia jeszcze nie życzyłem !

Reply

Przecież to się nie może dobrze skończyć.

Przejście z casha na MTT jak najbardziej.

Przejście z SNG na casha... Kiepsko. Post flopu w SNG jest mało i jest na żenującym poziomie. Prawie wszystkiego trzeba uczyć się od nowa. Jednakże rozumiemy już, że w pokerze nie gramy tylko własnymi kartami, mamy dobry sposób myślenia, więc o wiele szybciej osiągniemy jakiś tam poziom niż ktoś kto dopiero zaczyna z pokerem.

Przejście z casha na SNG? Tragedia. Cashowiec nie ma prawa nic wiedzieć o fazie push or fold, bo w cashu jej po prostu nie ma. Będziesz miał edge post flop w grze, w których post flopu prawie nie ma, a gra decydująca o wynika zaczyna się dopiero w późnej fazie na stacku nastu BB. O ICM'ie już nie wspomnę. Cashowcy również nie wiedzą o nim nic. Może w 180tkach nie gra on tak ważnej roli jak w STT, ale wciąż się liczy.

Przemyśl to stary... Nie mniej powodzenia!

Ps. Traffic wystarcza, aby utrzymać tyle stołów na stawkach >8$?

Napisane przez Countit
co do HUDa to masz wszystkie levele pomieszane?

Poniżej mój post z jednego wątku w dziale SNG.

Spoiler

Nie polecam stosowania żadnych filtrów. Niestety żaden program nie udostępnia filtrowania według fazy turnieju (przedziału poziomu blindów), a tylko taki filtr miałby sens.
Filtrowanie według ilości graczy byłoby świetne, ale przy sick nie możliwie dużej bazie oraz możliwości ustawienia, aby taki filtr załączał się tylko na FT.
Filtrowanie według BB jest dla mnie niedorzeczne. Zyskasz niższe/wyższe cyferki VP$IP i PFR, które podobnie jak w tej chwili dają Ci tylko jedną informacje - czy masz do czynienia z ogarniającym graczem.
Mając na kogoś kilkadziesiąt k rąk, jak nie kilkaset można by pokusić się o pozycyjny hud z filtracją BB. Tak to nie widzę w tym sensu. Pushing range villaina domniemasz określając jak jest on dobry przy pomocny mn. gapu pomiędzy VP$IP i PFR. Nie określasz przecież pushing range'u villaina na podstawie wartości tych statystyk, bo nie da się ustalić zakresu pushu z np. UTG znając ich wartość, bo statystyki te to uśredniona wartość z wszystkich pozycji.
Nie wspomne już o tym, że każdy lepszy gracz, na którego zdobycie kilku k rąk jest wykonalne, mając np. 7BB potrafi z tej samem pozycji pushować any2 lub ograniczyć się do 50% zależnie od graczy za sobą.
Jak szeroko pushuje dany reg dowiesz się tylko obserwując jego showdown'y.

Reply
kylsonn1

kojarze dwoch graczy, ktorzy przeszli z kesza na sng+mtt i odniesli sukces. jednym z nich jest tez blackmember btw - Qsypal, drugim Kfas

Reply
polacybiedacy

Tylko jest jedna kwestia, z tego co juz zauwazylem

to Countit to mega charakter i gosc ktory sie zesra, ale osiagnie swoje i wyrwie z gardla przeciwnikom.

Zajmie mu to pewnie duzo godzin i gry sie przestawic, ale imho przybedzie nam kolejny turniejowiec ''grajacy grubo''

GL i do zo na stolcach.

Reply
wukaesiak

http://www.se.pl/kobieta/gotowanie/przepisy-na-przetwory-gruszkowka-z-cynamonem_205607.html

:f_pleased:

Reply
Miloszpoker2

Imo Twój plan jest zdecydowanie zbyt optymistyczny. To wszystko będzie trudniejsze niż myślisz. Jednak gl

Reply