Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] WPC 3mln$

58 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
4,050 Wyświetlenia
skaitynas

Witam!

Udało mi się awansować z satelity 22$ rebuy do Bounty Satelitte, która odbyła się dzisiaj. Udało mi się z niej awansować do turnieju głównego z wpisowym 1050$ :D

ehh 30 min blindy i 5000 starting chips to mega deepstack...:D Wyliczylem, że turniej przy tej strukturze będzie trwał okolo 20h :| Trzeba jakiś catering zamówić chyba :P

Tak czy siak nie mogę się doczekać soboty 26.04.

Wish me GL!

57 odpowiedzi

powodzenia :)

No kolego niech ci sie nawet wpisowe do tego turnieju zwróci :) A nie mówię już o innych niespodziankach :)

PS. Chętnie pooglądam sobie jak grasz jeśli sobie tego życzysz, może przyniosę ci szczęscie? :)

Napisze kiedy i na jakiej platformie będziesz grał

moje gg 638106

pozdro

Riverneed

Fiu, fiu, nieźle! :) 30 minut i 5K żetonów to prawie jak EPT ;) Trzymam kciuki! A może napisałbyś jakąś szczegółową relację z tego turnieju? Dla większości z nas byłoby to bardzo interesujące, bo mało kto grał w turnieju z wpisowym 1K $. Gorąco zachęcam do rozważenia mojego pomysłu :)

skaitynas

Witam!

Lukasz, nie ma problemu, odezwę się na gg, ale nie gwarantuję, ze będę miał włączone podczas turnieju cały czas, ale zobaczę...

Riverneed, bardzo chętnie napiszę relację o ile nie odpadnę w pierwszej godzinie :D Chociaż i wtedy będzie gdzie się wyżalić :P Problem jest taki, że turniej jest na Pacific Poker, który nie ma HH w postaci txt, tylko odtwarza wybrane ręce... Na dysku też nie znajduję :(
Chyba po prostu będę z pamięci ciekawsze ręce i zagrania pisał...

Ja również nie grałem jeszcze tura z takim wpisowym i z taką strukturą. Zastanawiam się nad taktyką, czy pierwszą godzinę starać się limpować lub z pozycji podbijać SC LPP, czy trzymać się image tight. W sumie jak dotąd granie TAG lepiej mi wychodziło, ale już w satelicie odczułem, że to nie wystarczy :D
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki...

Pozdrawiam

skaitynas

Aha, dodam, że finałowa 8(słownie ósemka :D) gra Final Table w Barcelonie transmitowany przez telewizję :D. Za pierwsze miejsce 1mln$ gwarantowany :D

potfur

No to będziesz sławny :D.

apok

Powodzenia i czekam na relacje

Powodzenia ! :)

skaitynas

No to zaczynam relację z największego turnieju w jakim kiedykolwiek gralem :D

WPC - 3MLN$ GTD - wpisowe 1000$ +50$

Na 30min przed rozpoczęciem turnieju 2039 graczy.

Struktura turnieju, jak pisałem wcześniej:

30min blinds

5000 chips

Nie wiem ile przerwy trwają, ale chyba standardowo 5min.

Posty postaram się pisać w każdej przerwie, ale nie gwarantuję... Jeżeli ktoś chciałby oglądać sytuację na stole, to zapraszam :) Mój nick burrito8 :D

Zapraszam do kibicowania :D

Wish me good luck

skaitynas

Pytanie pierwsze: Czy ktoś może mi powiedzieć jak w skonfigurować Poker Trackera z Pacificiem? :D Bo HH nie ma w zadnym z katalogów...:(

VictorM

Potrzebujesz Pacific Poker Hand Grabber( taki programik). Wejdź po to na stronę http://www.idleminer.com/

To cudo będzie zapisywać rozdania, obojętne czy w nich uczestniczysz, czy też nie. Wersja darmowa wczytuje 1000 rozdań, ma działać w tle i nie przeszkadzać. Ustalasz tam gdzieś ścieżkę gdzie ma zapisywać i uruchamiasz PT, a dalej to już wszystko normalnie, szczegóły w helpie PT.

Powodzenia w turku!

skaitynas

Dzięki, na razie nie wiem gdzie tę ścieżkę wpisać...:|

Relacja po 1h gry: Najlepsze ręce jakie dostałem to AJo, 88 i 44... Z 44 niepotrzebnie wdałem się w przepychankę z shortem po mojej prawej, który notorycznie kradł moje BB... tym razem z K5o...

Stack: 4600
Average: 5263
Graczy:2106

Moze teraz jakies premium hands sie pojawia :D

Pozdrawiam

skaitynas

No i turniej nie zdążył się na dobre rozpocząć a już się skończył :(

Rozdanie z pamięci:

Mój image TAG

blinds: 50/100

Na CO (4700 in chips) mam 8♦ 8♣

UTG(10500 in chips) raises do 200
.
.
.
wszyscy do mnie fold
JA: raise do 750
SB folds
BB folds
UTG calls

Flop: 2♥ 5♣ 8♥

UTG checks
Ja: bet 900
UTG: calls

Turn: K♠
UTG checks
JA bet 2100
UTG calls

River 7♥
UTG checks
JA all inn za pozostale 1200 bodajze
UTG calls i pokazuje K♥ Q♥

Myślę, że powinienem pójśc AI na turn, ale i tak pewnie by sprawdził z TP + FD. To była pierwsza i jak się okazało decydująca ręka z jaką doszedłem do showdownu...ehhh

Gra jeszcze 3 Polaków

Powodzenia

Thorek

Masakra. Mysle, ze powinienes zagrac mocniej na flopie, ale i tak pewno byc sprwadzil, jedynie allin na flopie cie ratowal, ale majac takie karty i takiego flopa mysli sie jak wyciagnac najwiecej kasiory od przeciwnika. na turnie sprwadzilby pewnie allina. Dlatego wlasnie nie lubie turniejow, bo przegrana z mocnymi kartami vs lucky river to praktycznie koniec udzialu zazwyczaj.

hellYeahEnT

Dziwnie zagrales na turnie bo na floopie rozumiem ze go nie chciales przestraszyc albo wciagnac w all ina. Ale jak juz callnal to bylo widac ze drawuje do flusha albo rowniez zlapal seta. Na turnie All in za 3300 moglby go odstaraszyc chociaz watpie bo doszly mu jeszcze 2 outy przez tego K.

Bilson

Nie wiem czy wiecie ale pakiecik:

Your package to the WPC $3M Guaranteed offline event includes:

* All flights and transfers to Barcelona, Spain, for you and a guest
* One night in the luxurious 5 star 'Hotel Art' in Barcelona
* Helicopter transport from Barcelona to Spain's exclusive Peralada Castle Resort
* A welcome party aboard a stunning yacht in Peralada Harbour
* 3 nights' accommodation in the beautiful 5 star Peralada Hotel
* Full hospitality at the organized events
* Your seat at the televised WPC offline final in Peralada Castle

zgarnął Biały z Zamościa :)

Ma 4ty stack i apetyt na wygraną ;)

Relacja na żywo w Sky Sports.

Kiedy zostanie rozegrany finał?

darek1987pl

hellYeahEnT napisał
Dziwnie zagrales na turnie bo na floopie rozumiem ze go nie chciales przestraszyc albo wciagnac w all ina. Ale jak juz callnal to bylo widac ze drawuje do flusha albo rowniez zlapal seta. Na turnie All in za 3300 moglby go odstaraszyc chociaz watpie bo doszly mu jeszcze 2 outy przez tego K.

nie ma opcji żeby spasował na allina gośc miał przewage w żetonach więc ani chwili by nie pomyślał i dałby call

jedyne co mogłeś zrobić w tym pechowym rozdaniu to check behind na river bo kolor był bardzo możliwy ,więc mogłeś zaoszczedzić te 1200

Bilson

pokeroman2 napisał
Kiedy zostanie rozegrany finał?

Final table rozegrany zostanie miedzy 6 a 10 maja.

W TV na żywo jednak nie będzie, retransmisja na Sky Sports 2 12go maja

a oto struktura wypłat w finale

1. $1mln
2. $400k
3. $210k
4. $180k
5. $150k
6. $120k
7. $90k
8. $60k

Taki to pożyje :)