Witam moja Nokia N95 rozpada sie juz calkowicie wiec mam zamiar kupic nowy/uzywany telefon tak do 800zl, mozecie polecic jakies modele? Bo zupelnie niewiem na co mam sie zdecydowac. Podoba mi sie SE W995 , Nokia 8800... any ideas ?:)
A ta Twoja N95 rozpada się tak hmm: technicznie - tzn. zawiesza się, bateria pada, etc.
czy bardziej fizycznie - czytaj telefon sprawdzał dokładnie gładkość ścian oraz podłóg, albo inaczej - jest poobijany i zmasakrowany ? ![]()
Bo np. ja mam N73 już niemalże 3 lata i trzyma się świetnie. Ja oczywiście jakbym zmieniał, to na Nokię.
Ale napisz do czego komóra ma służyć. Czy ma być stworzony do słuchania muzyki, mieć wypasiony aparat, dostęp do Facebooka czy może wszystko na raz? Bo to trochę determinuje wybór IMO.
Napisane przez radamantysPL
e52, w necie można znaleźć w tej cenie. A sam telefon bardzo zacny.
ale dosc delikatny jakby nie patrzec.
Napisane przez kamil90
e52, w necie można znaleźć w tej cenie. A sam telefon bardzo zacny.ale dosc delikatny jakby nie patrzec.
bullshit drogi forumowiczu
Napisane przez kamil90
e52, w necie można znaleźć w tej cenie. A sam telefon bardzo zacny.ale dosc delikatny jakby nie patrzec.
Nic bardziej mylnego. Jest cienki, co daje wrażenie lekkości, to fakt, ale ma metalową obwódkę w obudowie, plastik solidny, przyciski funkcyjne są z aluminium, pokrywa na baterię też, wszystko ładnie spasowane. Jeśli chodzi o solidność wykonania, jest jeden z nielicznych modeli wciąż produkowany w Finlandii.
Szukałem nowego fona dosyć długo skłaniając się ku smartfonom, ale e52 zdecydowanie wygrał wszechstronnością, to telefon z zakusami na smartfona. No i ta bateria!
Do czego ten telefon ma sluzyc? Na jakich funkcjach Ci zależy? Jesli jakis smartphone, to polecam cos na Androidzie (i5700), albo samsunga wave (ale bedzie drogi)
Poczekaj 2 miesiace i kup sobie iphone'a 4g
Tylko musisz jeszcze troche dolozyc ![]()
A tak to w tej cenie polecam Nokie e72, bardzo solidny telefonik doskonaly do przegladania internetu.
Napisane przez olanowak123
No generalnie takie normalnie uzytkowanie , duzo pisze sms'owczasem jakies foto
Taki do dostaniesz za stówkie
To kup sobie e52 jak da rade na allegro, albo jeszcze lepiej e71, jesli lubisz fony z klawiaturka qwerty. Zajebista bateria seria e... Powiniennes byc zadowolony. Z tymi zdjeciami troche slabiej w tych fonach... takie sobie 3,2 MPx. Wlasciwie z tego co pamietam, to bedzie mniej wiecej tak, jak w Twojej N95, wiec jesli akceptowales tamte, to bedzie gitarra
Napisane przez chmurowski
za 800 nie kupi e72
Masz rację, chodziło mi o jego poprzednika czyli e71
ja kupiłem kilka dni temu nokie 6210 navigator i jestem bardzo zadowolony. telefonik nie jest drogi i niemal niczym wizualnie nie różni się od nokii n96 która jest niemal o raz droższa a ma jedynie lepszy aparat bo 5mega (navigator ma 3.2) a prócz tego funkcjonalnie także niczym się nie różni
To kup sobie e52 jak da rade na allegro, albo jeszcze lepiej e71, jesli lubisz fony z klawiaturka qwerty. Zajebista bateria seria e... Powiniennes byc zadowolony. Z tymi zdjeciami troche slabiej w tych fonach... takie sobie 3,2 MPx. Wlasciwie z tego co pamietam, to bedzie mniej wiecej tak, jak w Twojej N95, wiec jesli akceptowales tamte, to bedzie gitarra![]()
nie, nie będzie tak jak w n95, ponieważ e52 nie ma autofocusa.
dziekuje dobranoc
Tak sie sklada, ze z racji pracy, jaka wykonuje porownywalem zdjecia z e71 i n95. Te akurat modele robia zdjecia na zblizonym poziomie. Przeklamuja troche brązy i na rogach ekranu w obydwu jest nieciekawie. (w e71 oczywiscie gorzej). N95 to na chwile obecna stary niewygodny, wielki telefon. Faktycznie af nie ma w e52, ale za to bateria trzyma do 11, 12 dni... co w wypadku n95 jest nieosiagalne. Pytanie jakie rodzi sie w wypadku robienia zdjec telefonem- czy af jest potrzebny (jednopolowy). Jesli bardzo zalezy na aparacie, to w995 bylby lepszy. Nawet gabarytowo bedzie w tej samej polce. A zdjecia w istocie super. 4 diody na lampie blyskowej daja rade. Optyka cybershota, aluminiowa obudowa, spory ekran. Nie wiem tylko jak z cena tego telefonu.
edit:
izi sie zmiescisz w 800zl
Tak sie sklada, ze z racji pracy, jaka wykonuje porownywalem zdjecia z e71 i n95. Te akurat modele robia zdjecia na zblizonym poziomie. Przeklamuja troche brązy i na rogach ekranu w obydwu jest nieciekawie. (w e71 oczywiscie gorzej). N95 to na chwile obecna stary niewygodny, wielki telefon. Faktycznie af nie ma w e52, ale za to bateria trzyma do 11, 12 dni... co w wypadku n95 jest nieosiagalne. Pytanie jakie rodzi sie w wypadku robienia zdjec telefonem- czy af jest potrzebny (jednopolowy). Jesli bardzo zalezy na aparacie, to w995 bylby lepszy. Nawet gabarytowo bedzie w tej samej polce. A zdjecia w istocie super. 4 diody na lampie blyskowej daja rade. Optyka cybershota, aluminiowa obudowa, spory ekran. Nie wiem tylko jak z cena tego telefonu.
edit:
izi sie zmiescisz w 800zl
autofocus jest niezwykle przydatny gdy chcemy zrobić ostre zdjęcie jakiegoś dokumenty (mimo wszytko czasem nadarza się taka okazja). Co to tych 11-12 dni to bym się kłócił. Owszem mało używany, z małą ilością aktywnych aplikacji wyniki jak najbardziej realny, ale w praktyce (w końcu po to kupujemy telefon z różnymi funkcjami, żeby z nich korzystac) mało realny. Tak czy inaczej 52 mogę śmiało polecić, sam jestem jej użytkownikiem (wcześniej e51).
Napisane przez muckinfella
Ja polecam smartphony Blackberry.
Blackberry to świetne telefony ale w Polsce chyba nadal nie znane.
Ja rok temu próbowałem zdjąć simlocka T-mobile z jeżynki plus wgranie polskiego menu (chciałem komuś zrobić prezent) i w Krakowie okazało się to niemożliwe :facepalm:.