czy oprócz tych dziwnych misji i zadań jest tu normalny RB?
i tak naprawdę pierwsza porządna nagroda zaczyna się mając 1 mln punktów, czy grając sng 5-max/hu jestem w stanie nabić tyle punktów w kwartał?
Napisane przez SooNicee
i tak naprawdę pierwsza porządna nagroda zaczyna się mając 1 mln punktów, czy grając sng 5-max/hu jestem w stanie nabić tyle punktów w kwartał?
.
Oprócz tego jest comiesięczny rakerace. Zwykle około 150€ rake wystarczało, żeby dostać 50€ więc procentowo nie wychodzi najgorzej.
Razem z misjami może być to maks 40% zajmując jedno z ostatnich płatnych miejsc.
W obecnym miesiącu będzie trzeba jednak wyrobić ponad 200€ rake, żeby się załapać na listę.
Mamy teraz dodatkowo cashpoint który daje nam 10%rb (maks wypłata 75€).
Ja przewiduje około 1000sp w tym miesiącu więc:
1. 50€ z rake race
2. 25€ cashpoint
3. Misje (przy ok 130€ rake'u mam 14tys pkt, otrzymałem 5€, bilet NL10, 8biletów SNG1$, 3biletyBanzaiNL1, bilet MTT1$) jeśli zdobędę drugie tyle do konca miesiaca to nagrody będą: 10€ i pkt na bilet nl10
4.Promocja Moving on Up daje nam w tym tygodniu bilet nl10 a w przyszłym nl25
Sumarycznie nie wychodzi to najgorzej, czasem jednak promocji jest mniej niż teraz.
Dzięki za Twoje pytanie SooNicee, miałem Ci na nie odpowiedzieć, bo miałem rozpracowany cały system vip na Unibecie, ale chcąc podpiąć linka do strony Unibet zauważyłem że wreszcie dokładnie opisali zmiany w wyzwaniach i punktacji które weszły od nowego roku.
No więc po staremu było by Ci łatwiej policzyć, bo w SnG miałeś tak jak jest teraz w MTT że za 1€ raku była konkretna liczba punktów, więc znając volume, mogłeś sobie dokładnie policzyć.
Wyzwania były tylko dla cash. Ale grając długo, mniej więcej wiadomo było co ile flopów średnio wypadało małe a co ile duże wyzwanie.
Teraz widzę że dla SnG też wprowadzili wyzwania.
Przez pierwsze dwa tygodnie nie aktualizowali tabelek na tej stronie i jedynie w sofcie było widać że niektóre nagrody zamienili jakimiś "bonuspoints" które są wymienne na nagrody w przeliczniku 100 bonuspoints = 1€ bonusa lub gotówki.
Na początku wyglądało że zmiany są kosmetyczne, ale byłem zaniepokojony że dostaję dużo mniej punktów za wyzwania niż wcześniej.
Teraz jak z aktualizowali tabelkę to widzę że obcięli skurczybyki RB i to konkretnie.
Wcześniej ten 1 milion punktów dawał na cashu coś koło 30% zwrotu, plus RR jak miałeś podpięte konto.
A teraz to będzie bida z nędzą.
Obcięli dużo nagród i obcięli punkty za wyzwania.
Zaraz siadam to rozkminić.
Ale jeśli będzie tak jak myślę to w pizdu z tym poksem, trzeba zająć się czymś innym.
Sorki, zapomniałem że miałem się odezwać.
Rozkminiłem, ale tak nie do końca. Mam zamiar grać do końca Marca, to wtedy będę wiedział dokładnie.
Obecnie wiem tylko tyle że obcięli co najmniej te 20 do 25% RB.
Jednak dokładne wnioski będę miał po 3 miesiącach gry.
Gdyby była stara punktacja to fisze troszkę by zyskali, bo jest sporo promocji co są opłacalne dla aktywnych fiszek lub grinderów mikro.
Jak już ktoś zauważył, ostatnie miejsca RR są bardzo opłacalne w stosunku do zapłaconego rake no i dochodzi CashPoint.
Jednak rasowi grinderzy dostali po dupie.
Teraz konkrety.
Jedyne co jest obecnie pewne i namacalne, to solidna obniżka przyznawanych punktów za zaliczenie konkretnych wyzwań.
Na szczęście z przezorności porobiłem screeny.
Tak było:

A tak jest teraz:
https://pl.unibet.com/poker/challenges
Jak widać obniżki są solidne. Tylko NL100 pozostało bez zmian.
To są zmiany które widać od razu.
Nie wiadomo jednak czy nie nastąpiła zmiana w strukturze wyzwań. Choćby ilość wymaganych zdarzeń do zaliczenia wyzwania.
Na przykład zamiast 10 czy 12 może być teraz 15 razy przy jakimś wyzwaniu, lub 8.
Nie ma tabeli z wyzwaniami, a chyba nikt wszystkich nie zna na pamięć. Więc jedyne co pozostaje to grindować i w praniu sprawdzić czy zmieniła się częstotliwość ich wypadania.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam.