Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

czesc!

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
442 Wyświetlenia
ferskii

Cześć wszystkim. To moje trzecie podejście do pokera - liczę że ostatnie i najefektywniejsze. Pokerem interesowałem się już jakiś czas temu ale nigdy na poważnie. Grałem jedynie na wirtualną kasę, aż do tej chwili gdy dowiedziałem się o waszej bonusowej gotówce :) Troszkę poczytałem artykułów i wziąłem się za grę. Niestety po niezbyt udanych próbach z 10$ zrobiłem aż CAŁE 11$ tylko po to żeby zostać nagle z 3$ :P Gram na poker770 tylko coś mi się w nim nie podoba, ale nie wiem co... Radzicie jakąś zmianę dla początkującego gracza?

cashe podobają mi się ale chyba nie są dla mnie na tę chwilę, bo jestem za bardzo rozrzutny
sng(grałem tylko freerole) bardziej do mnie przemawia (mam 5 darmowych wejściówek - jak się przygotować i w jakim momencie aby je odpowiednio wykorzystać?)
mtt(grałem tylko freerole) również wydają mi się być dobrą opcją podobnie do sng

Proszę was moi mili o radę, w jaki sposób najefektywniej odbić się od dna z moimi marnymi 3$ oraz 5 wejściówkami na sng. Moglibyście pomóc? Ponieważ aktualnie nie zrobię żadnej własnej wpłaty i chcę spróbować ugrać coś darmową gotówką :)

Pozdrawiam, Ferski!

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Nie zajmuj się bonusami tylko zacznij od czytania strategii a później będziesz wiedział co robić.Elo

Odpowiedz
Cytat
venatici

Cześć ferskii,

Miło mi powitać Cię na naszym forum!

Z doświadczenia wiem, że najlepiej grać to co Ci się podoba najbardziej, czyli wniosek jest prosty, zostań przy cashu. Ale z tak niskim BR, może być Ciężko, bo raz przegrasz AA na jakiś trash i już ponad połowy rolla nie ma :why:

Moja rada jest taka, żebyś teraz przez tydzień / dwa tygodnie pograł freerolle PokerStartegy.com na Poker770 (kiedyś jak je grywałem to potrafiłem być przy stoliku, gdzie 9 graczy było an sit outcie, więc easy money) i zarobić parę $$$ do rolla, a w tym czasie przerób sobie podstawowe materiały z gier cash i co najważniejsze z mindsetu! Podrzucę Ci kilka ciekawych linków.

Treningi mindsetowe z lechrumskim - zestaw super treningów mindsetowych, nie ma osoby na tym forum, która dałaby im negatywny komentarz. Gorąco polecam!
Szkoła Kadetów - jest to wątek z lekcjami z promocji, która była na forum około roku temu. Co prawda trenerzy nie będą tak aktywni w pomocy co w trakcie pomocy, ale myślę, że jak swoje odpowiedzi do lekcji będziesz wrzucał na forum to reszta użytkowników pomoże Ci w lepszym zrozumieniu gry _thumbsup:

Co do wrzucania lekcji na forum, myślałeś może o założeniu bloga? Super sprawa jeżeli chodzi o weryfikowanie swojej wiedzy i kontrolowania swojego rozwoju. Wielu użytkowników ma swoje blogi, a niektóre z nich są na prawdę bardzo inspirujące, podrzucę Ci linka, może Cię to zainteresuje ;)

Blogi i Super Blogi
Blogi no-limit

Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało pytaj.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ferskii

Witajcie ponownie :) Minęło trochę czasu odkąd przywitałem się po raz pierwszy, ale od tej pory niestety niezbyt przesunąłem się do przodu w swoich poczynaniach. Udało mi się troszkę odbudować BR lecz straciłem go znów przez błędy prawie w całości.

Dotychczas gram na Poker777 lecz chciałbym zainwestować 20$(aby otrzymać bonus od 1 wpłaty) na któryś PR i spróbować swoich sił od własnej inwestycji (może własna wpłata da mi więcej siły do panowania nad swoim BR). Pytanie brzmi który PR byście polecili zważając na to, że jestem początkującym graczem? Strasznie mnie ciągnie mnie do PokerStars, bo jest on dla mnie taką ikoną pokera online :)

Chciałbym się specjalizować w grach typu cash, lecz do tej pory nie szło mi w nich zbyt dobrze... Zdecydowanie lepiej szło mi na MTT/SNG freerolach.

1. Czy powinienem dalej szkolić się w grach typu cash mimo fail startu?
2. Jakim trybem gry łatwiej zaczynać swoją naukę?
3. W jakim trybie gry łatwiej się wybić i zarabiać?

Odpowiedz
Cytat

Witaj ferskii,

...witaj ponownie : )

Jak mógłbyś opisać swoje błędy, które przyczyniły się do ostatniego niepowodzenia? Czy był to zły BRM, a może tilt?

Wybór poker roomu determinuje praktycznie zawsze to jakie odmiany chcesz grać. W przypadku, gdy jesteś początkującym graczem i chcesz się rozwijać - zatem będziesz grał mniejszą ilość stołów w jednym secie, to praktycznie wybór masz ogromny. Jeśli chcesz spróbować sił na PokerStars - to powinieneś spróbować. Dobry soft, dobry ruch - to też są czynniki, które pozwalają nam na lepsze skoncentrowanie się na grze.

Nie powiem Ci co powinieneś grać. Najlepszym rozwiązaniem jest granie tego co się lubi, bo łatwiej jest się zmotywować do nauki takiej odmiany, rozwoju w tym kierunku. Gra ulubionej odmiany powinna dawać również więcej frajdy. A przecież to też ważne.

Ale jeśli chcesz to rozważyć - przeanalizuj wszystkie za i przeciw. Wiadomo. że MTT będą bardziej swingowe niż STT, Cash SH będzie bardziej dynamiczny niż FR i tak dalej, i tak dalej. Jeśli masz konkretne pytania dotyczące jakiejś odmiany, udaj się na forum strategiczne cash/MTT/SnG i pytaj aż znajdziesz odpowiedź.

Jeśli chodzi o naukę - rozważ pytanie, które zadałem na początku. Zdefiniuj swoje problemy. Wtedy będzie Ci łatwiej dotrzeć do punktów, w którym będziesz w stanie rozpocząć np. od wyeliminowania danego problemu, lub nauki/ugruntowania konkretnego zagadnienia np. BRM.

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat