Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
378 Wyświetlenia
Geston

Cześć, jak tradycja to tradycja ^^ Poker... specyficzna gra, zwłaszcza jeśli w grę wchodzą pieniądze :P Niewinnie się zaczyna, na podłodze przez wykładem na uczelni :P no i właśnie kumpel ze studiów mnie powiedzmy zachęcił... Wpadłem ;)
Nigdy nie czytałem żadnych pokerowych strategii, po przeczytaniu kilku pierwszych artykułów można się sporo dowiedzieć, chociaż są zagrania typowo na logikę które będąc uważnym samemu można zaobserwować, biorąc pod uwagę te z działu Basic ;) ale nie wszystkie ;)
Gdyby każdy na tym samym poziomie, grał sztywno według strategii, bez blefowania, gra zależałaby tylko od rozdania kart ;) właśnie to zachęca do poznawania kolejnych tajników/tricków pokerowych i odrobiny niekonwencjonalności ;)

Do zobaczenia przy stole ;)

5 odpowiedzi
bolek147

Witaj Geston,

słusznie zauważyłeś, że artykuły z sekcji basic oferują podstawowe zagrania. Wraz ze zdobywaniem wyższych statusów, otrzymasz dostęp do bardziej zaawansowanych materiałów, które zakładają znajomość wiedzy podstawowej. Jesteśmy szkołą pokerową i stawiamy duży nacisk na ciągłe kształcenie naszych użytkowników.
Pamiętaj jednak, że poker to nie tylko blefowanie, a przede wszystkim matematycznie uzasadnione zagrania ;)

Mógłbyś nam jeszcze napisać jaką odmianę pokera preferujesz? Grasz może turnieje lub lepiej czujesz się przy stolikach cashowych?

Pozdrawiam,
dohpaZ

Witam serdecznie w naszym gronie pokerowym :)

powodzenia przy stolikach życzę !
_smile:

Geston

Jako że się cały czas uczę i mam nadzieję na jakieś owoce tej nauki w postaci dobrej gry to zacząłem od fixed-limit i najmniejszych stawek, to da mi czas na osiągnięcia poziomu przynoszącego - mam nadzieję - zyski ;) no i nie powiem - po dwóch dniach jest nieźle :)

Hej,

jeżeli zajmujesz się fixed limit, to zapraszam do kółka wędkarskiego prowadzonego przez naszego trenera Walderama. Dzięki niemu będziesz mógł szybciej opanować podstawowe linie standardowe oraz nauczysz się, jak eksploatować łowiska na Poker Stars.
Poza tym polecam wstawianie rozdań do oceny oraz udzielanie się w dyskusjach dotyczących rozdań innych użytkowników. Uczymy się na błędach, ale nie muszą to być nasze błędy, możesz wykorzystać doświadczenie innych użytkowników, abyś szybciej ruszył do przodu.
Jeżeli preferujesz naukę z filmów, to polecam filmy z gry live nagrane przez mcmoe: Fixed limit 0.05$/0.10$ full ring pt.1 oraz Fixed limit 0.05$/0.10$ full ring pt.2.

Jeżeli masz pytania, to z chęcią na nie odpowiemy.

Pozdrawiam,
dohpaZ