Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
233 Wyświetlenia

Witam,

Mam takie samo szczęście jak wy ponieważ trafiłem na taką encyklopedię wiedzy o pokorze. Jak narazie czekam na pierwsze 10$ z 50$, które mam nadzieję do jutro otrzymam.
Jak narazie czytam, czytam i jeszcze raz czytam, interesuje mnie NL holdem. Nie wiem jeszcze jaką dobrać strategię na początek MSS czy BSS a może coś innego? Myślę że zbiegiem czasu to wszystko się jakoś ukierunkuje.

Pozdrawiam wszystkich i życzę sobie jak i wam sukcesów :D

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
radonis

Cześć,
powodzenia w początkach Twojej kariery. Na początek teoretycznie powinieneś próbować grać strategią MSS, jednak jak dla mnie osobiście jest to bardzo frustrująca strategia i wręcz zniechęcająca do pokera. W BSS jest miejsce na więcej gry, ale też przez to jest miejsce na więcej błędów ze strony początkującego gracza dlatego trzeba bardzo uważać. Polecam Ci obejrzeć filmy, które są dostępne na pokerstrategy z gry live trenerów, dzięki temu szybko załapiesz o co chodzi w tej grze :)

Odpowiedz
Cytat
galer

Cześć Bartek! :)

"Encyklopedia pokera" brzmi całkiem nieźle. Może wykorzystamy ten slogan przy najbliższym updacie strony ;)

Pamiętaj, że prezent od PokerStrategy.com w postaci darmowego kapitału należy traktować ostrożnie. Nie wskakuj od razu na wysokie stawki, pamiętaj o spokojnej i rozważnej grze. Stosując zasady zarządzania kapitałem właściwie nie ma szans, by zbankrutować :f_thumbsup:

Uważam, że BSS to nie jest zły wybór jeśli tylko będziesz szanować pieniądze. Na najniższych stawkach sporo jest graczy, którzy ledwo co znają układy kart i choć gra z nimi może być czasem mocno frustrująca, to jednak idzie na nich nieźle zarabiać.

Co do polecanych filmów, to po wyrobieniu brązowego statusu (bułka z masłem ;) ) proponuje:

Dla stolików Full Ring serię naszego trenera babel92 TUTAJ

Dla stolików krótkich typu Short Handed, dobrym wyborem będzie seria Crushing microstakes

Pozdrawiam i powodzenia! :fdrink

Odpowiedz
Cytat