Skip to forum
Notifications
Clear all

Slovenia

335 Posts
80 Users
0 Reactions
121.2 K Views
tomzyb
Elite Grinder

Vem da je fora zaradi denarja na netu, ampak omejevanje za trošenje le tega je napisano v zakonu o igrah na srečo, ki pa poker sedaj tudi uradno ni več, torej ga omenjeni zakon sploh ne zajema več..?

Reply
CoreySteel
Oldschool Grinder

O, poker je igra na srečo. Vsaka država sama tretira poker po svoje. In v Sloveniji je poker še kako tretiran kot igra na srečo. Po zakonu seveda.
Vsaj davkov nam za online dobitke ni treba plačevat, tako da so tudi dobre lastnosti :)

Reply
MatejM47
BlackMember

Ja no glede na to da ma Pokerstars ravnokar novo oddajo na televiziji jim menda ni v interesu da nas blokirajo. Pa tudi ce bi ze uvedli zakon je skorajda neizvedliv. Kakaršna koli blokada internetnih strani se da obiti. Prepoved nakazovanja denarja na te strani pa se hitro reši z računom v tujini.

Reply

Mogoče kdo ve katera je najboljša opcija za nalaganje in cash out za full tilt poker?

Reply

Jaz bi rekel Moneybookers .

Reply
ZeloSlb
Oldschool Grinder

lp vsem,

kero valuto mate na moneybookersih? pa na pokersitih?

eu, usd?

Reply
Atoks
BlackMember

Wau folk tle pa je tiho že par mescov oz. skor let! A sploh še kšn Slovenc bere te forume? Iščem koga za sweat sessione, že neki cajta razmišlam, da bi kšnga Slovenca najdu, ki bi igral NL25-NL100 SH ... včas sva z RahXheponom sodelovala nakar sm zaplul v povsem MTT vode. Zdj skušam mal improvat postflop igro in igram NL50SH in FR na OnGameu. Če koga interesira naj me PMa s skype kontaktom al pa kar tu pusti odgovor. Pa lep pozdrav vsem skupaj :)

Reply
wizo656
Oldschool Grinder

Jst sm pa že nekaj let na PS, pa šele zdaj vidim, da mamo Slovenian section. Zgleda, da bi moral mal bolj forume gledat. :)
Se priporočam za informacije o živi igri v okolici Celja, mogoče je kaj interesa za ustanovitev Home Games kluba? Vem da to ne laufa glih, ampak probat pa ni greh? Glih tolk da se enkrat na tedn en turnirček odšpila pa se mal slovensk pomeni zram. :)

Reply

Originally posted by Atoks
Wau folk tle pa je tiho že par mescov oz. skor let! A sploh še kšn Slovenc bere te forume? Iščem koga za sweat sessione, že neki cajta razmišlam, da bi kšnga Slovenca najdu, ki bi igral NL25-NL100 SH ... včas sva z RahXheponom sodelovala nakar sm zaplul v povsem MTT vode. Zdj skušam mal improvat postflop igro in igram NL50SH in FR na OnGameu. Če koga interesira naj me PMa s skype kontaktom al pa kar tu pusti odgovor. Pa lep pozdrav vsem skupaj :)

Jazst sem kar dokaj aktiven tukaj, špilam pa NL200 SH, zelo kmalu pa še NL400. Žal nisem aktiven na Skypu zaradi staršev, ki ne podpirajo pokra :P.

wizo, čeprav sem "cashgamer", mi sporoči če bo kaj s klubom =)

Reply
wizo656
Oldschool Grinder

Evo, jaz sem klub ustvaril, zdej pa da vidmo če bo kej laufal. :)

ID: 529937
geslo: slopoker

Za začetek bojo standardni NL Hold'Em turnirji za 5$ ob četrtkih ob 20:05, prvi naslednji teden. Predloge za kaj drugega sprejemam ko se nas bo nabralo nekaj. :)

Reply
Atoks
BlackMember

Ql ideja za klub, jz sm v prvi vrsti MTTer in bi se znal zgodit, da se kerkrat prjavm. Dans sicer še nism povsem prepričan, kaj mi bl sede igrat ... kdr je zuni lepo, si težko nardim plane, da bom 7+ur sedel pr MTTih ... :)

Reply
wizo656
Oldschool Grinder

Kak to misliš? Za ta klub al na splošno? Ker pri klubu verjetno ne bomo nekih jakih MTTjev špilal, za mene bo že vse, kar je več kot HU uspeh. :)
Drugače pa ja, za turnirje si je pač treba čas vzet. Tudi jaz raje igram turnirje, ampak sem trenutno bolj na cashgamu, ker sem mel neke bonuse za spucat, pa ta VIP month so mel pr Starsih, pa se tak pač hitreje pike nabirajo. Poleg tega ko se dobimo s kolegi igramo cashgame, pa tudi po teh klubih v okolici se bolj igra cash kakor slišim, tak da zdej mal vadim pa bildam roll, da se ne bom tak tresu za onih 100€ ko bom šou tja. :)
Po eni strani morm rečt, da mi prav paše, da mi ni treba tolk planirat kdaj bom špilu, pa ne popizdevam ko bi rad kdo kej od mene glih takrat ko špilam, pa tud zaslužek je bolj konsistenten, po drugi strani pa ni onega mrzlega švica pod pazduhami ko si v zaključni fazi turnirja, pa kilometrskega nasmeška ko končaš blizu vrha al pa celo zmagaš. Je pač bolj grind vse skupi.

Reply
Atoks
BlackMember

To sem tko mislil v splošnem :) Tut jz bl cash igram zadne cajte... je pač to lažje čez poletje, ko se še tolk drugih stvari dogaja :) Ja cash je kr grind ja ... čeprov jz zlo uživam, ker sem se precej naučil v zadnih mescih in zdj clo znam crushat NL50SH :) MTT mi je zaenkrat bolj ležal ... bomo vidl, če se bo to kej spremenil, fajn bi blo, da bi pr obeh napredoval :)

Reply
MJQuads
Elite Grinder

Lep pozdrav!

Ah, sm že kake pol leta nazaj reku, da tule malo pišem, pa sem pozabil =) Skratka, mene zanima, če je kak NL50-NL100 FR / SH player, ki bi ga zanimalo "sodelovanje" (hand analize, sweat sešni) in podobno.

Namreč letos imam absolventa in imam namen zelo resno prijet za poker, pa da v tem letu vidim, če je to smer v katero bi rad, da gre moj lajf.

Da ne bo pomote, poker igram že 3 leta, bolj resno 10 mesecev (sem že bil tudi Diamond member tu, dokler ni šel FTP v k****), trenutno sem na NL100, oziroma začenjam na NL50 z oktobrom verjetno.

lp, Jkob.

Reply
Atoks
BlackMember

Originally posted by Jkob
Lep pozdrav!

Ah, sm že kake pol leta nazaj reku, da tule malo pišem, pa sem pozabil =) Skratka, mene zanima, če je kak NL50-NL100 FR / SH player, ki bi ga zanimalo "sodelovanje" (hand analize, sweat sešni) in podobno.

Namreč letos imam absolventa in imam namen zelo resno prijet za poker, pa da v tem letu vidim, če je to smer v katero bi rad, da gre moj lajf.

Da ne bo pomote, poker igram že 3 leta, bolj resno 10 mesecev (sem že bil tudi Diamond member tu, dokler ni šel FTP v k****), trenutno sem na NL100, oziroma začenjam na NL50 z oktobrom verjetno.

lp, Jkob.

Sm te dodal na communityu, pošl PM s skype kontaktom pa se lah kej zmenva :) Trenutno največ časa igram NL50SH na OnGame in pa MTT na Stars (čez vikende).

Reply
MatejM47
BlackMember

Jas sem vaju tudi dodal. Drugac igram NL50 SH.

Reply
prisank80
Oldschool Grinder
Agiz19
Oldschool Grinder

a kdo kej ve kaj je zdej s temi blokadami...kaj dogaja vem da so spletne strani blokirane...kaj se bo zgodilo s klijenti...kaj se lahko pricakuje??

Reply
amater0001
PokerStrategist

Saj če greš na stran od starsov npr. prek googla, odpre normalno.
Me pa zanima, če je možno, da bi nam jih res (room, al pa kašnen drug room) zaklenil.

Reply
TetraQuark
Elite Grinder

Moj mail pokerstars-om;

Hello!

There is really no section to put this in correctly, but as I am affraid for my bankroll and a possibilty that I couldn't play poker anymore I am writing this in "game security" to hopefuly get some information about it.

About a week ago slovenian administrative court made a verdict agains a smaller internet company provider that it must block sites www.pokerstars.com, www.pokerstars.si, www.bet-at-home.com, www.expekt.com, http://sl.sportingbet.com. Now I am not sure if the verdict was made against other internet providers including mine, but the fact is theye were all on trial. And today when I wanted to check the pokerstars.com the picture I attached appeared, same at .si but not at .eu.

Now in short translation message on that picture is:

"Republic Slovenia
Ministry of finance
Bureau of Republic Slovenia for gambling comision

NOTIFICATION - THE WEBPAGE IS UNAVAILABLE

The access to this webpage was disabled according to section 107.a Law for games of chance, based on the verdict of administrative court, which was proposed by Bureau of Republic Slovenia for gambling comision.

Online games of chance in Slovenia can be, based on section 3a Law for games of chance, arranged only by companies who have a classic concession for live games, or concession for offering of special games in casionos."

So you can se my concerne now. For now, only some of clinets webpages are blocked, but how long before they start blocking servers for the game itself?

I will very much apreciate any answer!

Sencirely yours,

---------------------------------------
Odgovor od stars-ov

Hello Gregor,

Thank you for your email.

We are analysing the Slovenian situation and developments surrounding it and will update our players as soon as we have information available. In the meantime, you are still able to access the PokerStars client and of course are free to cashout your funds at any time. We appreciate your patience throughout this time.

If there is any other matter we may assist you with, please let us know.

Regards,

Stian
PokerStars Support Team
----------------------------------------

Člen 3a;

"Igre na srečo po internetu oziroma drugih telekomunikacijskih sredstvih (v nadaljnjem besedilu: spletne igre na srečo) lahko prirejajo le gospodarske družbe, ki imajo koncesijo za trajno prirejanje klasičnih iger na srečo ali koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo v igralnicah, in sicer le tisto spletno igro na srečo, ki se določi v koncesijski pogodbi, ki jo skleneta koncesionar in minister, pristojen za finance.

Gospodarske družbe iz prejšnjega odstavka morajo informacijski sistem, na katerem prirejajo spletne igre na srečo, povezati v informacijski sistem Urada Republike Slovenije za nadzor prirejanja iger na srečo (v nadaljnjem besedilu: nadzorni organ) in mu zagotoviti bralni dostop do aplikacij, podatkov in sistemskih zapisov.

Udeležba pri spletnih igrah na srečo je dovoljena samo osebam, starim najmanj 18 let.

Minister, pristojen za finance, podrobneje določi pogoje in način prirejanja spletnih iger."

Torej dejstvo je, da po temu členu pokerstarsi nimajo dovoljenja in če res ne bo dogovora, se zna zgodit da lepo izvisimo iz enga samega razloga, ker niti približno nism dovolj velik trg. To je moje osebno mnenje ostale poker kliente sem izpustil, ker so še manjši kot starsi in bo situacija se manj rožnata.

Druga plat te zadeve na katero se pa niti približno ne poznam je pa tehnična. Ko so blokirali američane so ti lahko obšli blokado in še naprej igrali na starsih. Torej tehnično je izgleda izvedljivo ampak v tistem primeru so odgovorni pri starsih stopili na zavoro zasegli vse račune, ki so jih odkrili pri kršenju "zakona". Zopet ne smemo na slepo vzeti vse "zdravo za gotovo" ker, Slovenija niso Združene države in kakšna bi bila reakcija v teh situaciji je spet vprašanje.

Reply
Share: