Skip to forum
Notifications
Clear all

Slovenia

338 Posts
80 Users
0 Reactions
120.7 K Views
prisank80

Pofukana slovenska politika. Sami pedri in lopovi, vsi po vrsti pa hinavci.

Če bodo slučajno res blokirali cliente, bomo morali narest eno civilno iniciativo al pa društvo al pa nekaj podobnega in TOŽITI RS zaradi kršenja mednarodnih pogodb in konvencij in ne vem česa vsega pred kakšnim mednarodnim sodiščem. Mislim, da bo pravi organ za pritoževanje, čese bo kaj v tej smeri dogajalo, evropsko sodišče za človekove pravice.

V glavnem, smo v EU, kjer je po defaultu kao prost pretok blaga, storitev, delovne sile in ne vem česa vse, tko da v poker roomih, ki so registrirani v EU, politične pizde ne smejo nič. Poleg tega imamo cel kup podpisanih sporazumov o izogibanju dvojnemu obdavčevanju, tko da sploh ni problema. Davek itak plača igralnica od rakea in feejev, RS naj se pa jebe.

SEZNAM VELJAVNIH MEDNARODNIH POGODB O IZOGIBANJU DVOJNEGA OBDAVČEVANJA:
http://www.durs.gov.si/si/delovna_podrocja/mednarodno_obdavcevanje/konvencije_o_izogibanju_dvojnega_obdavcevanja_dohodka_in_premozenja/seznam_veljavnih_mednarodnih_pogodb_o_izogibanju_dvojnega_obdavcevanja/

Edina stvar, ki jo po mojem mnenju lahko legalno naredijo je ta, da obdavčijo dobitke od pokra, ki trenutno pač niso obdavčeni (eden izmed razlogov, zakaj se sploh še splača živet v najdražji državi na svetu).

Aja, pa kurac mi lahko potegnejo.

Reply

Hello
I am from Vrhnika.
Can i come to your tournament?
lp
Damijan

Reply
wizo656

Je kdo igral na državnem ta vikend? :)

Reply
CoreySteel

Glede na to, da je zadnji post iz leta 2012 in da zadnje čase videvam kar nekaj Slovencev na PokerStrategy, delam en majhen bump :f_biggrin:

Reply
justmrwn

:f_thumbsup::f_thumbsup:

Reply

Tudi pri meni je padla odločitev, da je treba se malo bolj resno vržt v "izobraževanje" in to totalno od začetka. Tako, da sem sedaj tu. Lahko bi malo osvežil to temo, če je res toliko slovencev tu :f_cool:
me pa nekaj zanima, kaj je s tem free moneyem tu? A to je free money like for real al v obliki bonusa? Samo, kaj je potem z bonusom za 1 registracijo na izbrani poker sobi, ki je isti? (50€ v obliki vstopnic, pointov in cca 45€ ki se sproti sproščajao). Ker jaz imam zdej to zadnje a smatra se, kot ta ponudba free moneya od PStrategy? Torej 2 plati iste medalje ALI dve medalji? :f_tongue: ker če imaš free money v kakršni koli obliki lahko igraš, če je to v onliki spročujočega bonusa...pol nimaš za burek, dokler ne naložiš svoj denar... razsvetlite me :f_p:

Reply
CoreySteel

Hej.

Odvisno je od sajta do sajta. Pri vsaki ti pod "details" piše, kako prideš do denarja.
Včasih si dobil direktno $$ na račun, po pravici povedano pa zdaj ne vem več kako je zdaj s tem. Smo nekaj let izven poker booma, tako da verjetno ni več tako enostavno kot je bilo včasih :)

gl

Reply
marcipanito

Pozdrav poker prijateljima Slovencima iz Hrvaške :) Imam par pitanja:
Zanima me kakvo je stanje kod vas nakon što više ne smijete igrati na Starsu?
Jel vam još neka od top 10 stranica zabranila da igrate poker?
Jel se poker dobici oporezuju zasad?
Ima li kakvih naznaka kad bi se mogli vratiti na Stars?
Nažalost, sva politčka i regulatorna sranja koja se događaju kod vas će se sigurno dogodit i kod nas pa treba biti spreman.

Reply
CoreySteel

Živjo.

Nobena druga poker stran se ni umaknila, zaenkrat le PokerStars. Tudi nič ne kaže na to, da bi šel kdo v to smer. Ubistvu je ravno obratno, 888 je naprimer začel ciljati na slovenske igralce s promocijami le za nas.

Ne, poker dobitki (še vedno) niso obdavčeni. Tudi v amadmaju novega zakona ni bilo nič omenjeno, kako je z davki od poker dobitkov. Verjetno bo to rešeno, ko bodo poker strani dobile licenco v Slovenijo. Predvidevam, da prej kot takrat ne bomo izvedeli nič.

PokerStars se bo vrnil, vprašanje je le kdaj. Pol leta, eno leto, 5 let? Kdo bi vedel :f_biggrin: Jaz upam in verjamem, da bodo kmalu nazaj. Naslednje vprašanje pa je, kakšne pogoje bo nudila licenca.

Če te še kaj zanima, pa vprašaj :)

lp

Reply
Tunatic

Zdravo še z moje strani. Corey, ti k si bolj v teh vodah. Tud če PokerStars dobi licenco za Slovenijo, bi to pomenil da še vedno lahko igramo družno s preostalo EU, al nas bodo omejil na svoj software in posledično na igranje z ostalimi Slovenci (tko k trenutno funkcionirajo mnoge države, Italija in Francija npr.). Al je to odvisno od licence? Nekak dvomim da bomo sploh še kadarkoli lahko užival v takih neobdavčenih igrah na Starsih.

Pa še neki. Vsakih par tednov se spravm do Perle al pa Bleda na kkšno live partijo. Žalostno je, da je v Ljubljani že tolk let suša. Ponavad za benz pokurm več kukr potem odnesm domov v zgodnjih urah. :f_biggrin: Sem dobil že neki telefonskih v Perli za razne home gejme, sam nekak ne zaupam takim underground špilom. Sumljiv folk ponavad. Najbrž kej boljšga od tega trenutno ni možno najdt v metropoli?

Reply
marcipanito

Fala na odgovoru.
Drago mi je da stvari nisu tak crne kak se čine. Ja se bavim pokerom već par godina i kak sam iz Zagreba, razmišljao sam da ako se u bilo kojem slučaju poker sajtovi maknu iz Hrvatske, odmah selim u Brežice :f_drink:
I kod nas i kod vas su ti Zakoni o igrama na sreću na snazi, ali zasad je to još potpuno neprovedivo.

Tunatic, stvarno mislim da se "ringfencinga" ne trebate bojati. Znam da su političari glupi, ali da bi odlučili zatvoriti tržište od 2 milijuna ljudi , nekako mi se čini nevjerojatno suicidalno.

I dalje me brine zakaj je Stars to napravio - oni su vjerojatno u kontaktu sa vašim zakonodavcima ili bar prate situaciju i očito ih je nekaj natjeralo na taj potez. Možda znaju nešto kaj mi obični igrači ne znamo.

Reply
marcipanito

Corey, di ti sad gledas cash rezultate?
Pokertableratingsi ne funkcioniraju, a ni pokeredge. Jel to znači da ću morat nabaviti taj Holdem manager :f_ugly: ?

Reply
CoreySteel

Originally posted by Tunatic
Zdravo še z moje strani. Corey, ti k si bolj v teh vodah. Tud če PokerStars dobi licenco za Slovenijo, bi to pomenil da še vedno lahko igramo družno s preostalo EU, al nas bodo omejil na svoj software in posledično na igranje z ostalimi Slovenci (tko k trenutno funkcionirajo mnoge države, Italija in Francija npr.). Al je to odvisno od licence? Nekak dvomim da bomo sploh še kadarkoli lahko užival v takih neobdavčenih igrah na Starsih.

Ja, licenca bo taka, da bomo lahko igrali z vsemi normalno. Tako poceni, kot smo do sedaj, pa sigurno ne bo več :f_p: Samo upamo lahko, da naši ne bodo preveč grabežljivi. Zaupanja pa nimam nobenega :f_tongue:

Originally posted by Tunatic
Pa še neki. Vsakih par tednov se spravm do Perle al pa Bleda na kkšno live partijo. Žalostno je, da je v Ljubljani že tolk let suša. Ponavad za benz pokurm več kukr potem odnesm domov v zgodnjih urah. :f_biggrin: Sem dobil že neki telefonskih v Perli za razne home gejme, sam nekak ne zaupam takim underground špilom. Sumljiv folk ponavad. Najbrž kej boljšga od tega trenutno ni možno najdt v metropoli?

Zato tudi ne špilam tam, ker se enostavno ne splača. Za zabavo ipd je čist kul, če pa hočeš delat kak plus je pa benz večji ko rake :f_biggrin: V LJ je drugače polno underground špilov. Sam jaz nisem tak, da bi se s tem zajebaval :f_tongue:

Originally posted by marcipanito
Fala na odgovoru.
Drago mi je da stvari nisu tak crne kak se čine. Ja se bavim pokerom već par godina i kak sam iz Zagreba, razmišljao sam da ako se u bilo kojem slučaju poker sajtovi maknu iz Hrvatske, odmah selim u Brežice :f_drink:
I kod nas i kod vas su ti Zakoni o igrama na sreću na snazi, ali zasad je to još potpuno neprovedivo.

Ne vem kako hitri ste na Hrvaškem, ampak pri nas je trajalo od leta 2005 do danes, da so prišli do predloga zakona, ki so ga lahko poslali na EU. Tako da mislim, da se še kar nekaj časa nimate za nič bati pri vas.

Originally posted by marcipanito
Corey, di ti sad gledas cash rezultate?
Pokertableratingsi ne funkcioniraju, a ni pokeredge. Jel to znači da ću morat nabaviti taj Holdem manager :f_ugly: ?

Kako hudiča si pa do sedaj funkcioniral brez Holdem Managerja?! :f_biggrin::f_biggrin:

Reply
marcipanito

Fixed limit sam igral bez njega, ali mislim da sad za NL moram nabavit.
Jesi ti još uvijek s Pokerstarsom ili ćete sad raskinuti ugovor? Bilo bi te zanimljivo vidjet na FL cashu na 888 -tamo još ima kakve takve akcije, drugo je koma : (

Reply
CoreySteel

Nisem več s PokerStarsi, dva tedna nazaj mi je potekla pogodba. Ne vem če bom kaj na 888. Malo me skrbijo njihovi fee-ji ob depositu in withdrawu. Brez PokerStarsa žal nimam prihodnosti v Limitu.

Reply