Originally posted by darkonebg
@ti6o - Относно книгите - прочел съм над 20 и мога да ти кажа че повече от половината от тях не стават за нищо. Повтарят се едни и същи неща, общи неща, без да се навлезе в спецификата на проблема - повечето от тези книги са направени с цел печалба от продажбата им, и качеството не е на ниво. Самият Склански е казал, че е много по-добре да прочетеш една покер книга 10 пъти, отколкото 10 книги по веднъж всяка.
Статиите от друга страна са много специфични. Разграничени са много добре и всяка една отговаря точно на даден проблем - въпреки че са свързани, те могат да бъдат четени и препрочитани и поотделно при анализа на даден концепт от играта, и са съобразени с нивото на четящия.Относно анализа на ръце - Грешки в играта има. Има и много фрапантни и очевидни за всеки, който е по-навътре в нещата, има и по-тънки и почти незабележими. Затова и като анализатор на ръце бих могъл да кажа, че основната ми работа е да насърчавам активното учене, тоест да помагам на играчите сами да си задават правилните въпроси - тъй като нито въпросите, нито отговорите им са очевидни. Затова и PokerStrategy.com приканва хората да спорят с анализатора/треньора, ако не са съгласни с менението му, като излагат аргументите си. След това той отговаря, като обяснява наново и излага своите собствени аргументи и този процес се повтаря, докато играчите не стигнат ниво, на което са способни да анализират 90% от ситуациите сами.
+1
И аз бях прочел към 10-15 книжки и си мислех, че много знам...едва след като намерих покерстратеджи обаче играта ми се подобри многократно.