Skip to forum
Notifications
Clear all

Du it!

37 Posts
8 Users
0 Reactions
897 Views
ambitny

:challenge
Przeorać artykuł FLSH, dobić w lutym do 40k łąp na 0.5/1, przeanalizować te 40 k łap z mądrzejszymi kolegami.
Stay tuned.
Wykres w bb z tego roku, pierwsze 30k na .25/50

Stay tuned.

Reply
36 replies
tigerek73

:f_thumbsup:

Reply
ambitny

Podsumowanie pół jeden: dostaje w dupe, gra jest okołooptymalna.
Zbyt często kieruje mną wewnętrzny głos:"On tutaj nie może mieć tego i tego bo to backdor straszny". Otóż nie: on tam może mieć bardzo dużo kart bo ma 50vpip i do rivera nie pasuje. Wprowadzam do gry check for value, zagranie oparte w głownej mierze na readach. Nie vbetuje ip turna z powiedzmy TT na KJ47r jeśli wiem że donk jest betting station(Przeczekany turn to bet z automatu na river z całym zakresem). Check back na turnie nie izoluje mnie na mocniejszy range jego zakresu na który nie mam vbeta na river. Poza tym chroni mnie to przed sytuacją gdzie bije turna a i tak dostaje donka na river i jestem w krzakach. Oczywiście, wszystko w zależności od ridów
Wykres z półjeden od początku roku(mam dałnsłinga _evil:).

Krótkie spostrzeżenie na temat wariancji: chciałbym mieć badbeaty, coolery i cold decki rozlozone w czasie. Bardzo źle na psychikę wpływa fakt kiedy jak sra to sra po 100 bb/dzień a jak nie sra to tydzień. Ogólnie coraz bliżej mi do stanu ducha w którym wynik sesji nie będzie ważny a czas jej trwania uzależniony od poziomu skupienia. Wieczorem wrzucę kilka łapek, mam nadzieje że ciekawych.

Reply
ambitny

Elo baza!
2 dni gry, od kurfy łap, przeorane kilka artów, boomer micro surgery done, logic knot zostały 2 odcinki(nie polecam dla początkujących graczy i ponizej 2/4, mozna się w niezłą kupę postflop wpakować jak się próbuje konceptu call any2 bb).
Wykresik:

Łapki później, póki co grind.
Siema!

Reply
ajej87

Grasz tylko na starsach? Ile masz rąk od początku miesiąca, ile VPP i jaki rake zapłacony?

Reply
ambitny

Yo!
Gram tylko na starsach, póki co zagrałem 19k łap, ptr pokazuje zapłaconego raku 680$ a MGR 715, nie mam pojęcia czym się kierować, Vpp zrobiłem ~5400.
Obiecałem łapy to daje
1.

Poker Stars $0.50/$1.00 Limit Hold'em - 6 players - View hand 1639425
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is BTN with A :heart: 8 :heart:
1 fold, MP calls, 1 fold, Hero raises, SB 3-bets, 1 fold, MP calls, Hero calls

Flop: (10 SB) A :spade: 6 :diamond: 7 :heart: (3 players)
SB bets, MP calls, Hero calls

Turn: (6.5 BB) 2 :club: (3 players)
SB bets, MP calls, Hero calls

River: (9.5 BB) Q :club: (3 players)
SB bets, MP raises, Hero folds, SB calls

Reply
chudyand1

Raise flop

Reply
ambitny

@up
SB to nitowaty baran(nie cbetuje kazdego flopa z asem w 3bet pocie, gra indukcje?), ogólnie plan miałem zagrać wa/wb mp to total donk z zapędami do blefu na river.
W tym rozdaniu chodziło mi o to czy 3betem na river wyrzucimy nita a AJ AQ AK(chyba modze za bardzo, ale to jedno z rozdan które nie daje mi spać)

Reply
chudyand1

Z nitem granie wa/wb to średnio dobry pomysł, dlatego takich kolesi warto obserwować bo z nimi się dość prosto gra. Ja z nim nie grałem, więc załóżmy, że to czyste spekulacje, ale najczęściej w mojej opinii będzie grał zły call na turnie jak koleś będzie grał cbet T na tak suchym stole w 3way. Odnośnie 3bet bluff river to dość ciekawy pomysł, jednak mimo wszystko bez dobrych info o nicie wciąż trochę gumbol. On niemal zawsze ma lepszą łapę, a ty nie wiele repujesz tym 3betem a jeżeli widzi tak jak ty, że Mp to baran to do hero call nie brakuje za dużo.

Reply
ambitny

Dzięki chudy za info, tylko często łapie się na tym że z nitem jak zagram std c/r flop bet turn dostaje raisa i praktycznie zawsze jestem beat, a jak zagram wa/wb nie trace tak duzo przy sd, a praktycznie kolo zawsze będzie grał 3 streety beta KK QQ itp.

Kolejna ciekawa łapka, BU to taki se reg, sb ryba, zagrałem z nimi ładnych kilkaset łap na stoliku, spostrzezenia to takie że bu na moje otwarcia 3betuje miljon a sb to gość który nigdy nie odpuszcza flopa i często pasuje turny. Plan na flopie był taki: BU będzie grał swoją łapę face up, poza tym da mi kredyt na c/r w 3wayu, a na sb gram bet any turn i bricky river. Gość spasował sam.

PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $12.35
MP: $40.78
Hero (CO): $37.17
BTN: $53.31
SB: $6.88
BB: $20.00

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has 9♣ K♠

fold, fold, Hero raises to $1.00, BTN raises to $1.50, SB calls $1.25, fold, Hero calls $0.50

Flop: ($5.00, 3 players) J♦ 6♦ 7♥
SB checks, Hero checks, BTN bets $0.50, SB calls $0.50, Hero raises to $1.00, fold, SB calls $0.50

Turn: ($7.50, 2 players) Q♦
fold

Hero wins $7.16

Druga łąpka vs nit, nie wiem czy nie overplay ale nie ma dużo 5 w jego range, za to jest duzo asów które bije.

PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 5 players

CO: $79.82
BTN: $12.61
SB: $3.50
Hero (BB): $41.19
UTG: $12.53

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has A♥ J♦

fold, fold, BTN raises to $1.00, fold, Hero raises to $1.50, BTN calls $0.50

Flop: ($3.25, 2 players) 5♣ 5♠ A♣
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

Turn: ($4.25, 2 players) J♠
Hero bets $1.00, BTN raises to $2.00, Hero raises to $3.00, BTN raises to $4.00, Hero calls $1.00

River: ($12.25, 2 players) Q♠
Hero bets $1.00, BTN raises to $2.00, Hero calls $1.00

BTN shows 5♥ A♦ (Full House, Fives full of Aces) (Pre 29%, Flop 97%, Turn 93%)
Hero mucks A♥ J♦ (Two Pair, Aces and Jacks) (Pre 71%, Flop 3%, Turn 7%)
BTN wins $15.85

Reply
ambitny

Poranna sesyjka obfita, pograłem trochę z Olszarem, którego pozdrawiam i wklejam obiecaną łapkę

SB: $14.50
Hero (BB): $30.00
UTG: $38.76
MP: $12.57
CO: $24.58
BTN: $12.43

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has 5♥ T♥

UTG raises to $1.00, fold, fold, fold, fold, Hero calls $0.50

Flop: ($2.25, 2 players) 6♥ 5♠ 7♦
Hero checks, UTG bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($3.25, 2 players) 5♦
Hero checks, UTG bets $1.00, Hero raises to $2.00, UTG calls $1.00

River: ($7.25, 2 players) 5♣
Hero bets $1.00, fold

Kto zgadnie co miał hero w tym rozdaniu dostanie talon na balon!
Jeszcze jeden cytat który mi zapadł w pamięć na temat fixa:
"Czy on myśli, że Ty myślisz, że on drugi raz to samo, i że Ty w związku z tym ponownie wybierzesz papier, co spowoduje, że on wybierze nożyce? A może on myśli, że Ty nie sądzisz, że on pomyśli, że Ty ponownie wybierzesz papier, co prowadzi do tego, że powinieneś ponownie wybrać papier?"FL HU

Reply
ajej87

Napisane przez ambitny
Kto zgadnie co miał hero w tym rozdaniu dostanie talon na balon!

5♥ T♥

Zgadłem?

Reply
ambitny

Wyborny handreading:D
Jeszcze jedna łapka z Olszarem, ciekawe co na to powiecie:

BTN: $19.11
Hero (SB): $30.52
BB: $39.46
UTG: $12.50
MP: $26.44
CO: $12.00

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has T♥ A♥

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.00, BB raises to $1.50, Hero calls $0.50

Flop: ($3.00, 2 players) 7♠ 9♣ 6♠
Hero checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($4.00, 2 players) 7♣
Hero checks, BB bets $1.00, Hero calls $1.00

River: ($6.00, 2 players) K♣
Hero checks, BB bets $1.00, Hero calls $1.00
K river strasznie mi zabija equity, ale to bvb i ciężko mi było to zrzucić biorąc pod uwage że gadaliśmy na stoliku i mógł robić jakieś move'y.

Reply
OlszarR

No w tej pierwszej pięknie trafileś :)
Chociaż obrona T5s raczej marginalna mi się widzi vs UTG, chociaż pewnie sam to bronie:)

Co do drugiej to ciekawy jestem co inni powiedzą.

Reply
ajej87

Co to za call na river? Wobec czego tu jesteś z przdu? A8? QJ?

Reply
ambitny

Mój tok myślenia był taki że jeśli ma lepszego asa to nie vbetuje go już na river, jeśli ma sdvalue z pocketów to chyba też nie bo król mocno bije w moją rękę i nic gorszego go nie calluje bo ja wyrzucam Axy na królu i dlatego jego bet wygląda mi na nuts or nothin.
Nie wiem czy to dobre myslenie, do tego ręka nie była grana "w próżni" tylko tam trochę się siłowaliśmy na blindach.
Poza tym jeśli wypada aż tak oczywista karta to on musi uderzać cały swój zakres aby wyrzucić mnie właśnie z Axów i dlatego muszę tam mieć calling range w postaci tych mocniejszych asów i folding range w postaci tych gorszych.

Napisane przez OlszarR
No w tej pierwszej pięknie trafileś :)
Chociaż obrona T5s raczej marginalna mi się widzi vs UTG, chociaż pewnie sam to bronie:)

Co do drugiej to ciekawy jestem co inni powiedzą.

Żarło wszędzie to brałem, poza tym na spoko boardach mogę próbować Cię wyrzucać z Asa, bo mój bb call range mocno uderza w jakieś cyferki na stole.

Reply
ajej87

Napisane przez ambitny
król mocno bije w moją rękę i nic gorszego go nie calluje

AQ, AJ, AT ;) Dlatego mógł betować z pocketami, vb przeciwko wszystkim Ah, które normalnie by zagrały chb.

Reply
ambitny

no właśnie skoro betuje tam pockety to ja ładnie spłacam, chyba zagrałem spazza w tym rozdaniu. Muszę się lepiej przyjrzeć mojej grze w blindwar z At+, czy nie mam jakiegoś automata że jeśli ich nie capuje to gram autosd.

Reply
OlszarR

Na ten calldown u Ciebie myślę że mogła wpłynąć wcześniejsza rozmowa, gdzie pisałem że przyszedłem się lekko "pobawić" na 0.5/1$ ;)
Oczywiście grałem jak należy itd, ale w tym rozdaniu akurat chciałem zobaczyć jak poradzisz sobie vs 3bet od BB + na przyszłość żebyś wiedział żeby zbyt luźno nie kraść :)

Call z AT, hmm... tak jak napisałeś nuts or nothing. Oczywiście dużo więcej normalnie mam tutaj nuts. Tak na prawdę z blefów na tym boardzie to mam tutaj tylko takie rzeczy które się nawet nie mieszczą w mój 3bet range vs SB :P

Większość by to za pewne wyrzuciła, niestety z Tobą się nei udało.

Reply
ambitny

właśnie metagame strasznie wpłynął na tego calla i w sumie już przy callu turna chciałem zobaczyć sd niezależnie od tego co spadnie na river pod to czy grałeś ze mną std czy jednak będziesz modził:D

Napisane przez OlszarR

Większość by to za pewne wyrzuciła, niestety z Tobą się nei udało.

Ja w większości przypadków tam to też wyrzucam:D
Ogólnie zajebista linia z Twojej strony, bo gdyby nie ciekawość wyrzucam tam praktycznie wszystko, ciekawość zwyciężyła.

Reply