Heyka.
Jestem na forum już w sumie trzeci rok leci
Kiedyś przymierzałem się do bloga ale najpierw problemy z netem później brak kompa odstawiły mnie na jakiś czas od pokerka. Wcześniej grałem NL jednak po powrocie przykładam się do Fixa. Na imię mam Robert i gram na p* a moja przygoda z pokerem zaczęła się jeszcze przed rejestracją na forum. Po trafieniu na pokerstrategy chyba przez jakąś reklamę dostałem kapitał i jak to bywa w większości przypadków oddałem lepszym graczom. :facepalm:Jak jest teraz? W zasadzie to sam nie wiedziałem co z sobą zrobić... Wpłacałem kilka razy minimalne sumki ale i kilka razy wypłacałem więc suma summarum jestem na zero. To co wpłacałem inwestowałem heh jeśli można to tak nazwać w turki z różnym skutkiem lub puszczałem na stolikach. Gdy nadeszły zmiany a grałem najpierw sss i nie można już było wejść na stoliki z 20bb próbowałem mss ale coś nie bardzo się kręciło - Obejrzałem i przeczytałem wszystko co się dało z najniższego statusu i po wyjaśnieniu problemu z strategypoints odzyskałem brąz. Żeby nie było że tylko gram i liczę na fart - regularnie czytam materiały jak i oglądam każdy dostępny filmik i to nie raz a po kilka razy. Staram się być tagiem czy to będzie się udawało - zobaczymy. Dla jasności fajnie jest wyznaczać sobie cele jednak ja tego postaram się nie robić ale jeden jest CORAZ LEPIEJ GRAĆ ! . Chciałbym tego bloga prowadzić głównie do zapisywania spostrzeżeń z gry oraz obserwowania postępów (jakieś chyba będą) Nie jest to usprawiedliwieniem ale br w wysokości 20$ długo pociągnąć się nie da na NL2 chyba że ma się akurat dobry ciąg
Tak więc droga do.... no właśnie jak już pisałem byłem na zero ale ostatnio jakiegoś turka puknąłem i udało się skubnąć 0,50$
Żeby szansy nie zmarnować odpaliłem FL dokładnie 27 stycznia i do dzisiaj hmmm wiele się nie zmieniło jednak łatwo się nie poddam. Wykresy będą myślę że tygodniowe a za jakiś czas miesięczne. Wybieram standardową drogę czyli wędrówkę po limitach a jak będzie zobaczymy....
Blog to fajna sprawa i wiem że najczęściej właśnie na blogu można wyłapać to co w nas złego siedzi ♠_cool:

Na koniec dnia to co u większości z nas powoduje tilt
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$0,5:///////;BB$0,58:05/0/0/1,5/100/-/-/100;UTG$0,91:17/53/0/0,6/44/-/-/0;UTG2$0,58:12/42/8/1,0/50/0/-/50;MP1$3,41:99/56/0/1,0/45/0/-/62;[/tg]
0,02/0,04 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is SB with Q♦, T♦
UTG calls, UTG1 folds, UTG2 calls, MP1 calls, 4 folds, Hero calls, BB checks.
Flop: (5,00 SB) T♣, 9♥, 2♦ (5 players)
Hero bets, BB calls, UTG folds, UTG2 calls, MP1 calls.
Turn: (4,50 BB) J♦ (4 players)
Hero bets, BB calls, UTG2 raises, MP1 folds, Hero calls, BB 3-bets, UTG2 calls, Hero calls.
River: (13,50 BB) 7♦ (3 players)
Hero bets, BB raises, UTG2 folds, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls.
Final Pot: 21,50 BB
Results follow (highlight to see):
Hero shows (Qd Td)
BB shows kolor, as high (Ad 4d)
BB wins with kolor, as high (Ad 4d)
heh
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$1,71:99/12/0/0,3/35/0/-/29;UTG1$0,72:14/71/0/1,3/33/-/-/100;Hero$0,89:///////;CO$0,44:44/86/9/0,5/41/-/-/44;BU$2,61:94/52/16/1,4/34/0/50/56;[/tg]
0,02/0,04 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is MP1 with 5♠, 5♣
UTG1 calls, UTG2 folds, Hero calls, 2 folds, CO calls, BU calls, SB folds, BB checks.
Flop: (5,50 SB) J♠, T♥, 5♦ (5 players)
BB checks, UTG1 checks, Hero bets, CO folds, BU calls, BB calls, UTG1 calls.
Turn: (4,75 BB) Q♦ (4 players)
BB checks, UTG1 bets, Hero calls, BU folds, BB calls.
River: (7,75 BB) J♥ (3 players)
BB checks, UTG1 bets, Hero raises, BB calls, UTG1 3-bets, Hero caps, BB calls, UTG1 calls.
Final Pot: 19,75 BB
Results follow (highlight to see):
UTG1 shows ful, walety na damy (Qh Jc)
Hero shows (5s 5c)
BB shows (Ah Kd)
UTG1 wins with ful, walety na damy (Qh Jc)