Skip to forum
Never Give Up On Yo...

Notifications
Clear all

Never Give Up On Your Dreams

57 Posts
14 Users
143 Reactions
5,416 Views
jaworek1405

nie narzekam, bawię się pokerem, chyba udowodniłem swoim jednym wynikiem, że grać w pokera potrafię. Rozumiem o co w tej grze, czego 80-90% populacji nie rozumie. Doszedłem do takiego momentu w tą grę, że albo zaczynam grać pół profesjonalnie, turnieje live za 1100$ z satelit Power Path albo szukam innej ścieżki w życiu, legalnych pieniędzy. To długa historia, nie rozumiałem najlepszych pokerzystów jak narzekali na polskie prawo. Nie chciałbym w przyszłości opuszczać kraju, tak jak planują niektórzy najlepsi pokerzyści. Mam ważniejsze cele w życiu niż hajs. Jeśli oglądaliście porzegnanie Kuby Błaszczykowskiego to wiecie co dla mnie jest najważniejsze w życiu. Ja już powoli kończę swoją przygodę z pokerem, długa historia, ale wiem, że przychodzą nowi ludzie i Oni potrzebują takich ludzi jak ja i Chester. Nie chcecie wiedzy to nie.

Zacytuję Olorionka z wywiadów " Poker jest łatwy".

Reply
Dyszka90

mało kto 3betuje takie rece na 30-40bb generalnie gracze za malo 3betuja

Reply
jaworek1405

Napisane przez Dyszka90
mało kto 3betuje takie rece

3betują Sam Grafton, Maria Ho i Griffin Benger, to zależy od sytuacji, ja wiem, dlaczego się opłaca 3betować taką rękę pre flop z tych pozycji. Ludzie w ME za 10k$ tak grają czasami. Sam tego nie wymyśliłem.

Reply
Dyszka90

bardziej mi chodziło o to ze masz racje sma bardzo agresywnie grma preflop.

Reply
zajcur

Napisane przez jaworek1405
nie narzekam, bawię się pokerem, chyba udowodniłem swoim jednym wynikiem, że grać w pokera potrafię. Rozumiem o co w tej grze, czego 80-90% populacji nie rozumie. Doszedłem do takiego momentu w tą grę, że albo zaczynam grać pół profesjonalnie, turnieje live za 1100$ z satelit Power Path albo szukam innej ścieżki w życiu, legalnych pieniędzy. To długa historia, nie rozumiałem najlepszych pokerzystów jak narzekali na polskie prawo. Nie chciałbym w przyszłości opuszczać kraju, tak jak planują niektórzy najlepsi pokerzyści. Mam ważniejsze cele w życiu niż hajs. Jeśli oglądaliście porzegnanie Kuby Błaszczykowskiego to wiecie co dla mnie jest najważniejsze w życiu. Ja już powoli kończę swoją przygodę z pokerem, długa historia, ale wiem, że przychodzą nowi ludzie i Oni potrzebują takich ludzi jak ja i Chester. Nie chcecie wiedzy to nie.

Zacytuję Olorionka z wywiadów " Poker jest łatwy" i dodam od siebie, że Sunday Million jest przereklamowany. Słaby poziom.

No wiadomo wiadomo. Ja potrafię grać w tenisa, a 90-95% populacji nie potrafi. Znaczy to tyle co nic. Bawi mnie po prostu to jak wywyższasz się nad graczami micro i piszesz o zaawansowanych konceptach strategii - z zaawansowanymi konceptami strategii to masz tyle wspólnego co ja z wygraniem wielkiego szlema.

Reply
jaworek1405

dam radę ludziom, którzy zaczynają i w przyszłości chcą grać SM a nie macie hajsu na coachingi u Chestera i innych, oglądajcie streamy starsów i słuchajcie uważnie tego co mówią Sam Grafton, Maria Ho, Griffin Benger i jeszcze Nick Walsh. Mają ogromną wiedzę na temat pokera. Ja tylko powtarzam to co usłyszałem na streamach i trochę sam dopracowałem pewne rzeczy.

Reply
jaworek1405

nie wywyższam się, przed nikim. Wszystkich tutaj ludzi zawsze szanowałem. Miałem intencje pomóc początkującym. Każdego można pokonać w sporcie i w pokerze. Jesteście ździwieni, że Polska przegrała z Albanią? Ja na swoim FB napisałem, po meczu z Mołdawią, że ta kadra już nic w tych eliminacjach nie osiągnie itp. 70% Polski oglądało mecz Polska - Albania a ja włączyłem sobie i oglądałem dupeczki w Love Island :D się położyłem w lepszym nastroju spać. Zajcur rozumiem o co Ci chodzi. Siedzę głęboko w tenisie, byłem ostatnio na Idze Świątek w Warszawie. Trenowałem podobny sport do tenisa, badmintona. Byłem w ścisłej kadrze Polski. Szanujmy się nawzajem, ja sportowiec, ty sportowiec. Nigdy nie widziałem, żebyś sam napisał coś na temat pokerowej strategii. Może bym od Ciebie się czegoś nauczył. Napisz na swoim blogu jak się gra w pokera, wielu ludzi na tym skorzysta, ja też może czegoś nowego się nauczę. Czytam czasami różne blogi, ludzie na swoich blogach się dzielą wiedzą.

Reply
DzikiHenry

dam radę ludziom, ...

nie ma jak wujek dobra rada :):f_drink:

Reply
DbiiiS

Nie przejmuj się hejterami. Mi się dobrze czyta, to co piszesz

Reply
jaworek1405

Napisane przez DbiiiS
Nie przejmuj się hejterami. Mi się dobrze czyta, to co piszesz

dzięki, jestem blisko Sunday High Rollera za 1050$, muszę pokonać ostatnie jakieś 15-25 osób w satelitach

Reply
jaworek1405

Satelita za 22$ do BB HR za 530$. Wrzucam na pamiątkę.

Reply
jaworek1405

Niech osoba, która zostawiła mi łapkę w górę pod moim ostatnim postem się ujawni, to na priv dam 2-3 rady jak podnieść poziom swoich umiejętności w pokera za free.

Reply
matirix20

Cześć przeczytałem cały wątek. Tak z ciekawości oprócz wygranej 1900 dol miałeś jakieś większe wygrane?

Reply

Niech osoba, która zostawiła mi łapkę w górę pod moim ostatnim postem się ujawni, to na priv dam 2-3 rady jak podnieść poziom swoich umiejętności w pokera za free.

A okaże się, że ta jedna osoba to był Limitless, który wszedł sobie na chwilę na forum i polubił post. :)

Reply
jaworek1405

Zakończyłem swoją przygodę, w pokera, mniej więcej podczas WCOOPów 2022. Później już prawie w ogóle nie pracowałem nad swoją grą i nie robiłem swojej rutyny pokerowej, grałem z nudów i dla zabawy, nie dla wielkich wygranych.

Moim najważniejszym celem było przejście micro i udowodnienie przede wszystkim sobie, i przy okazji innym ludziom, że gracz micro/low też może wygrywać większe pieniądze w pokera jak będzie ciężko i rzetelnie pracować, i wierzyć w siebie.

Teraz robię nowe rzeczy w życiu i tam zaczynam odnosić sukcesy. Poker był dla mnie przygodą. Ten mój screen z satelity to już jeden z ostatnich moich postów. Nie wykluczam powrotu do pokera za 10-20 lat jak zmieni się może polskie prawo i wtedy pograć o większe wygrane. Przy obecnym polskim prawie nie widzę sensu grania o większe pieniądze.

Reply
jaworek1405

Witajcie przyjaciele.

Z racji tego, że mam teraz trochę więcej wolnego czasu i bardzo się nudzę w tym czasie postanowiłem wrócić do pokera na miesiąc, może 2 miesiące i zobaczyć co z tego wyjdzie.

Będę grywał rekreacyjnie w pokera 1 albo 2 razy w tygodniu, prawdopodobnie będzie to piątek i sobota. Czasami może dorzucę z nudów jakiś dodatkowy dzień.

Obecnie robię kurs komputerowy i podnoszę swoje kwalifikacje zawodowe.

Grywam już rekreacyjnie w pokera od 1-2 tygodni i moje wyniki są bardzo obiecujące. W ciągu 1-2 tygodni odbudowałem swoje pokerowe umiejętności.

Obecnie gram w sitach 18 turbo za 5$ i narazie mi to wystarcza. Grałem kontrolnie 2 satelity za 11$ do big za 109$ i w obu odpadłem jedno miejsce przed ticketami, w tym raz miałem shorta na allinie, moje k9s przegrało z qjo na bublu i niestety, skróciłem się i odpadłem.

Jeden z moich przeciwników z satelity wygrał w tygodniu 2000$ w bigu za 109$, a myślę, że jestem na podobnym poziomie pokerowym co On. Więc widzę sens grania rekreacyjnie w pokera. Myślę, że mogę coś wygrywać w tych bigach za 109$ jak będę w optymalnej formie psycho-mentalnej.

Trzymajcie kciuki. Do zobaczenia przy stolikach w piątki i soboty, pozdrawiam, jaworek1405.

Reply
mampokera

.

Reply