Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

...

130 Posty
36 Użytkownicy
23 Reakcje
8,055 Wyświetlenia
kalinos002

PODSUMOWANIE - LUTY

Zbliża się koniec miesiąca, więcej w lutym już pewnie nie będę grał. Krótkie podsumowanie miesiąca. Odkąd udało się zrobić czterocyfrówkę, gra mi się o wiele łatwiej, może to głupie, ale mam wrażenie, że w pewnym stopniu się odblokowałem. Powoli wchodzę na wyższe dla mnie stawki i idealnie się tam czuję. W ciągu ostatnich dwóch, trzech miesięcy diametralnie zmieniłem swoją grę i widzę, że zaczyna ona przynosić efekty. Dużo pracowałem nad analizą turniejów, optymalizacją zagrań, sizingów, 3betów itd. Cieszy to, że widzę efekty swojej pracy. W lutym sporą część wygranej musiałem wypłacić, plan na marzec jest więc prosty buduję rolla i próbuję wchodzić wyżej. Póki co z wyższego wpisowego gram 5+r, więc wychodzi jakieś 15e. Dodatkowo teraz uzupełniłem schedule satkami z tokenami 20e, 30e, 50e. Najbliższy cel w miejsce turniejów z niższym wpisowym, wstawić turnieje 10+r i satelity z tokenami 75e.

Garść statystyk i wykresów z lutego (może nie odzwierciedla w 100% wszystkiego, czegoś nie zliczy, coś pominie itd. ale sama tendencja się zgadza) _cool:_drink:_thumbsup:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Chętnie będę zaglądał bo też lubię MTT :gl:

Odpowiedz
Cytat
bl00dp3t

Również chętnie poczytam. Tak mi się zdaje, że gramy często razem :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Również chętnie poczytam. Tak mi się zdaje, że gramy często razem :f_drink:

Jak czytałem michail to zawsze myślałem, że to jakiś Rusek :D Faktycznie widujemy się na stołach dosyć często _drink:

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Post na szybko, bo zaraz uciekam na pociąg do domu.

Tak jak wspominałem na koniec lutego zrobiłem krótką przerwę od gry, żeby trochę odpocząć od grindu i w marcu zacząć w pełni skoncentrowany. Opłaciło się wziąć sobie wolne _thumbsup:

W tym tygodniu rozpocząłem kolejny miesiąc, grałem 3, lub 4 sesje (nie mogę się doliczyć). Nie spodziewałem się takiego otwarcia, ale narzekać nie bedę, tydzień zamykam z profitem 3,5k PLN _drink: Póki co przerwa, a na stoliki wracam od poniedziałku

Dwa większe wyniki z tego tygodnia

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
carlostack

Możesz mi powiedzieć jaki jest poziom na 5€ rebuy+addon ? Dużo lepsi gracze od stawek 1€ rebuy addon ?

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Jest różnica. Mi generalnie bardziej odpowiada gra na 5+r, z tego względu, że jest mniej graczy, którzy rzucają na prawo i lewo stackiem. 1+r bardziej przypomina freerolle, między 3+r, a 5+r nie zauważam żadnej różnicy. Przy graniu kilku turków 10+r, czułem, że jest więcej graczy ogarniających na rzecz fishy, ale też dramatu nie było, myślę, że i tam się odnajdę. To co warto grać to satelity do turniejów z tokenami 20, 30, 50e, wyższe stawki wpisowego, ale mniejszy field i dosyć sporo słabych graczy, którym się udało trafić tokena. Pewnie łatwiej o lepsze wyniki w 1+r, ale też prościej o tilt jeżeli masz z tym problem. Grając turki 3+r, można już grać zakresami obstawiać na coś przeciwnika, czy trafił, lub czy minął się z flopem, na 1+r często to nie zdaje egzaminu, ktoś wejdzie do rozdania z ręką 58s ze wczesnej pozycji, bo ładnie dla niego taka ręka wygląda, albo 5 graczy, którzy zlimpują twoje podbicie. Oczywiście zdarza się to i na 5+r, ale nie jest nagminne. Jeżeli masz bankroll na turki za 1+r, to warto dodać do sesji chociaż ten jeden turek 3+r, nawet raz na jakiś czas, bo po prostu łatwiej się z niego uczyć i analizować grę.

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Pierwsze chrzciny w roli chrzestnego za mną, a od jutra nowy tydzień i powrót na stoliki:) Cel na ten tydzień to zagrać 3, 4 sesje, tak żeby na koniec miesiąca wyrobić 160-180h gry, dodatkowo powrót do lekkich ćwiczeń, celem zrzucenia kilku kilogramów i lepszego samopoczucia, idealnie by było 6-7, ale realnie patrząc jak zrzucę te 3, 4 to też będzie dobrze. Obecnie mam 81kg przy wzroście 180cm. Łatwy trening w pokoju 5-6 razy w tygodniu po 20-30min: hantle, pompki, plank, drążek itp. Dodatkowo 2-3 razy w tygodniu 1 lub 1,5h na rowerze stacjonarnym, problem w tym, że muszę do niego znaleźć jakiś serial, żeby się nie zanudzić:D Fast foody, już zdążyłem odstawić, czas ograniczyć trochę słodycze i cukier do kawy. Wszystko EV+. Dodatkowo w środę, z Guras1 Droga do kariery - SNG regular => MTT spotykamy się przeanalizować kilka turków. Docelowo najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie 3-5 osobowej grupy do takich analiz, a w przyszłości też do wyjazdów na turnieje. Przede wszystkim analizy chcemy robić spotykając się, więc jeżeli ktoś jest z Trójmiasta, ma jakieś wyniki, ma w swojej rozpisce turki low/medium i chciałby do takiej grupy dołączyć to wysyłajcie zaproszenia i piszcie priv, może taką grupę uda się stworzyć. Główny cel to przede wszystkim rozwój, więc początkowo pewnie jedno spotkanie na tydzień lub dwa tygodnie i wtedy przynajmniej te 4-5h analiz turków razem. Kolejną ciekawą opcją byłoby umawianie się na oglądanie streamów z finałowego dnia ept u jednej osoby, wspólne oglądanie na luzie przy :f_drink: _drink:

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Witam,
postanowiłem wystawić swoją pierwszą ofertę stakingu, jeżeli oddźwięk będzie pozytywny chciałbym ruszyć z grą 5 maja, a skończyć 5 czerwca.

Wykresy:

Ipoker:

888:

Ipoker + 888 - 2016 rok

Jak jest na Ipokerze, każdy widzi i myslę, że tego wykresu nie trzeba omawiać. Co do 888 wykres nie przekonuje, ale próbka jest dosyć mała, większość czasu to testowanie softu, ustalanie odpowiedniego schedule, robienie natatek na graczy zbieranie rąk, poznawanie dynamiki turniejów i specyfiki softu. Wykres równie dobrze mógłby być skierowany w drugą stronę, gdyby małą część z FT udało się domknąć. Cały zjazd traktuję jako inwestycję pod przyszłe wyniki, bo myslę, że ww. rzeczy udało mi się ustalić, przez co dopasowałem pod siebie wszystkie potrzebne rzeczy tj. ułożenie odpowiedniego schedule czy przeniesienie wyglądu softu Ipokera na 888, żeby podświadomie nie zmieniać gry.

Od końcówki 2015 roku gra jest traktowana przeze mnie całkowicie poważnie, skupiam się na analizie nauce, by w niedalekiej przyszłości wejść na wyższe stawki. Staking to dla mnie kolejny etap do realizacji tego celu. Myślę, że dotarłem do takiego poziomu, że mogę zaproponować tutaj swoją ofertę.

Od 2016 roku postanowiłem poświęcić więcej czasu na grę stąd zwiększony volume i przy okazji profit :)

Schedule:

Na 888 bardziej konserwatywny BRM. Na ipokerze sprawdzona rozpiska najlepszych dla mnie turków do grania.
Jest to oczywiście podstawowa rozpiska, która wraz ze zmianą bankrolla ulega zmianie. W niedziele inny rozkład.
Dzień grania zaczynam od 17:30 więc pierwsze turki z late rega, wykorzystuję rebuye i add-ony.
Zastrzegam sobie prawo do wcześniejszego lub późniejszego zaczęcia dnia i dobierania turniejów.

Ilość gier:
Zazwyczaj od 3 do 5 dni w tygodniu, tak żeby wyrobić 160-200h gry miesięcznie.

Oferta:
100% - 2600$, po 1300 na dwa roomy.
Cegły:
100% - 2600$
50% - 1300$
25% - 650$
10% - 260$
5% - 130$
2.5% - 65$

Rezerwacje:
50% - Ja

Prowizje od profitu: