Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
130 Posty
36 Użytkownicy
23 Reakcje
8,057 Wyświetlenia
kalinos002

Podsumowanie 1
Od ostatniego postu zagrałem tylko jedną sesję, więc pierwsze tygodniowe podsumowanie będzie podsumowaniem dzisiejszego grania. Dzień na zero, szkoda bo pod koniec sporo deepów, ale jak siadało przez całe turnieje tak pod sam koniec w najważniejszych momentach nic się nie utrzymywało. Ciągle czekam na jakiś konkretny wynik, bo póki co ciągle ciułam te pieniądze.

Sesji w tym tygodniu: 1
Ilość rozegranych turniejów: 41
Zysk/strata: +15zl
Aktualny bankroll: 2015zł
Aktualny próg: 1

MBC Update (podaję w złotówkach, cel 2000 - 20000)
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 41
Typ gier: MTT
Zysk/strata: +15zł
Aktualny bankroll: 2015zł
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Dzisiaj tylko jedno FT, ale przynajmniej 1st.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

W niedzielę zapowiadało się obiecująco, a dzisiaj natomiast na duży minus. Wyszło tak, że niedziela była na zero, a dzisiejszy dzień na duży plus. W sumie nie mam co narzekać :f_thumbsup: Do północy szło jak krew z nosa, jakieś pojedyncze miejsca w kasie, pełno beznadziejnych spotów. Potem jakoś udało się wyciągnąć 3 turki i wejść w nich na FT. Ponad 1050zł na plusie i praktycznie 2 progi z planu do odhaczenia _cool:

Dzisiejsze 3xFT (dwa dni pod rząd udało się wygrać ten sam turniej)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Sekwi
masterone700

Cześć :f_biggrin:
Super blog :f_drink:
Myślę przejściu z Cash na mtt. Czy mógłbyś powiedzieć jak uczyłeś się do osiągnięcia swojego poziomu?
Jakie materiały lub szkolenia? Ja na cash grałem z profitem NL5 FR.Więc umiejętności post flop chyba mam :f_p:
Przyjmij zapro :)

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Aktualnie jestem w Pradze i gram Redbet Live Main Event z ticketa, który wygrałem w losowaniu. Udało się przejść do day 2. Stack początkowy 50k obecny 78.5k. Było kilka fajnych spotów, wszystko postaram się opisać jak wrócę. Póki co na jutro 19.5BB więc double up i walczymy dalej:)

Odpowiedz
Cytat
Jose696969

Powodzenia, daj znać jak poszło :)

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka

Powodzenia oby Ciebie pepiki nie dymały chociaż ;) Nie rozumiem tylko jednego jak czytam czemu bankroll podajesz w złotówkach :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Zaległości, zaległości. Jutro uzupełnię podsumowanie z poprzedniego tygodnia i MBC. Postaram się też napisać kilka zdań o turnieju w Pradze, całej atmosferze itd.
Dzisiaj nadrabiam zaległości z grania i siadam do turniejów:)

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Powodzenia oby Ciebie pepiki nie dymały chociaż ;) Nie rozumiem tylko jednego jak czytam czemu bankroll podajesz w złotówkach :f_confused:

Mam założone, konto w złotówkach, na przewalutowaniu nie tracę, bo zawsze wygraną wymienia mi po kursie z nbp jak porównywałem.

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Podsumowanie 2
W tym tygodniu też nie było czasu na jakąś dłuższą grę 2 sesje i w sumie 65 turków. 1 sesja na duży plus, druga na duży minus. Co do tej drugiej nie mogę się niczym usprawiedliwić, bo grałem po prostu fatalnie, pobiegałem sobie przed samą sesją myśląc, że to mi dobrze zrobi. Problem w tym, że lekko przesadziłem i siedziałem potem przy stołach nie mogąc ogarnąć 8 stołów, gdzie normalnie gram 12. Grałem chyba coś w okolicach C gierki, żadnego FT, może z jedno SFT i dzień na duży minus. O pierwszej sesji tej na duży plus już pisałem, więc nie będę już o niej drugi raz wspominał. Ogólnie wyszło tak, że w pierwszej sesji zarobiłem tyle, że mogłem zrobić wypłatę i odhaczyć 2 progi, a następnego dnia zaliczyłem spory spadek i mimo, że wyszło na plus to muszę teraz odbudowywać rolla.

Sesji w tym tygodniu: 2
Ilość rozegranych turniejów: 65
Zysk/strata w tym tygodniu: +500zł
Zysk/strata od początku podsumowań: +515zł
Aktualny bankroll: 1400zł
Aktualny próg: 3 (+2)

MBC Update (podaję w złotówkach, cel 2000 - 20000)
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 65
Typ gier: MTT
Zysk/strata: -615zł
Aktualny bankroll: 1400zł
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
qhash2

Napisane przez kalinos002

Mam założone, konto w złotówkach, na przewalutowaniu nie tracę, bo zawsze wygraną wymienia mi po kursie z nbp jak porównywałem.

Może sie mylę, ale chyba tracisz podwójnie. Pierwsze przewalutowanie masz w momencie rejestracji do turnieju a drugie w chwili gdy kończysz turniej ITM. Lepiej mieć saldo w walucie, w której rozgrywane są gry na pokerroomie, bo (przy założeniu że nie musisz dokonywać depozytów) przewalutowanie masz tylko przy cashoucie na portfel w PLN.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

@qhash2 Przewalutowanie jest zawsze po tym samym kursie w jedną i drugą, czyli nie traci na tym. Traci dopiero podczas wypłaty. Tak jest chyba na wszystkich roomach właśnie po to aby uniemożliwić graczom grę walutami :tongue:

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Za każdym razem w większym turnieju w najważniejszej fazie w taki sam sposób. I weź tu buduj rolla...

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Guras1

jak tam idzie?

Odpowiedz
Cytat
viceerr

Coś cicho tu od miesiąca??

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Co prawda postanowiłem zawiesić bloga na jakiś czas, bo gierki było ostatnio mniej i na niższych stawkach, ale takim wynikiem wypada się pochwalić. Pierwszy czteromasztowiec do kolekcji :)
Szkoda ostatniej ręki. Akcja: 20BB w stacku, podbijam z SB, gość z BB z 40BB zagrywa all-ina, żeby mnie wyrzucić. Stwierdziłem ze 66 będzie dobre, niestety K5 okazało się lepsze.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Trzy fajne wyniki z dzisiaj, a cały dzień na dużym plusie. Póki co postanowiłem zmienić trochę formułę bloga. Jeżeli będą spore shipy, jakieś wyjazdy na turnieje lub po prostu dorwie mnie wena będę pisał _drink:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Póki co na szybko, bo dosyć późno. Kolejny w lutym, ładny wynik. Na FT wchodziłem z 6tym stackiem, 180k average 230k. Na stoliku kompletna posucha, pierwszą rękę, zagrałem po trzydziestu rozdaniach, gdy skróciłem się do 7BB w grze zostało 8 graczy, a ja z najkrótszym stackiem. Dynamika była taka, że nie mogłem zagrać wcześniej, a gdy tylko dostałem jakąś w miarę grywalną rękę typu KJ, musiałem ją zrzucać, bo wcześniej były już dwa podbicia itd. Dla mnie to był mega specyficzny finał, ale najważniejsze, że zakończony pozytywnie. Grało się tragicznie, żeby dojść do HU brałem udział w 11 rozdaniach (wliczając steale). Jutro odpalam i dokładnie analizuję turka. W HU zaczynaliśmy grę w stosunku 1:1 i tutaj już totalnie inna gra. Sam HU trwał ok. 45min, dokładnie 150rąk. Dużo akcji, fajnych spotów itd. Cieszy, że po tak długiej gierce jeden na jednego, przy równych, głębokich stackach udało się ograć osobę, która gra zdecydowanie wyżej ode mnie i ma dużo lepsze wyniki _cool:

Spoiler

Wynik turnieju.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
garret294

Fajne wyniki gratulacje
Spotykamy sie czasem na ipoker mam troche rak na Cie ;)
Pozdrawiam
Mogę Cie dodać do znajomych z checia bym podpytal o watpliwe spoty itp .??

Odpowiedz
Cytat
kalinos002

Jasne zapraszaj i pisz :f_drink:

Odpowiedz
Cytat