jest to "mocno" sugerowane - dla twojego dobra, można tak powiedzieć
Pierwsze szlify za mną..Mięty nie ma, nie olśniło mnie jeszcze ;), na początek wykres:

A- to ta część że człowiek czuje że jest częścią czegoś wielkiego, że zaraz już za rogiem zacznie kosić kasę.... Słowem pierwsze 5 min nowo przybyłego
B- demony przeszłości wychodzą na wierzch, bo nie ma co ukrywać że dołączyłem do BPC żeby zacząć wygrywać, nie ma się co wstydzić - muszę pokazywać tą częsć mojej gry która nie jest chlubna... W czym rzecz - w sumie odp jest prosta - nie stosuje się do "zaleceń", głowa po 10-20 min zbacza na stare tory i kończy się tak jak widać..., najczęściej pale powtarzalne sytuacje, durne blefy na river... Przecenianie układów itp... generalnie dziecinada.. Ale k..o trudno jest to wykorzenić.
B/C - linia pomiędzy B i C do złota rada wujka Gordona - chu..wo ci idzie to zejdź na NL5 chłopaku... Rada prosta a skuteczna. W BPC jest mnóstwo dobrych chłopaków, patrząc na ich rezultaty można się wj..ć w myślenie "results oriented" i wtedy klops gotowy..
Co jeszcze ? Hmmm no powiem tak - w prostocie tkwi moc można tak powiedzieć - mój największy problem to kręcenie volume + "nie palenie: spotów (wyciąganie profitu przynajmniej na bycie BE). Cholernie trudno zmienić stare nawyki... Czasami mam sesje że miksuje mi się zajebista gra z totalnym fishowatym dnem, świadomie nie idę dalej (mamy takie stopnie do przechodzenia), żeby nie napychać sobie głowy wiedzą kiedy jeszcze poprzednią "nie przesiąkłem"...
Te prawie 13 k rąk - to tylko i wyłacznie próba poukładanai moich wykręconych rangy.... PREFLOP... dużo jeszcze pracy przede mną.
Let the force be with...me this time
Ja mam pytania: gdzie mogę znaleźć więcej info o hajsie, który trzeba im dawać, oprócz tego 500Euro na początek. Jak możesz to uchyl rąbka tajemnicy, bo sam jestem zaciekawiony tym NBC, a poza tym ile wymagają od ciebie czasu na grę i inne rzeczy, które jesteś zobligowany robić?
Pozdro i kokosów życzę
Do kokosów daleko (u mnie jeszcze...) ale dzięki... No kasa oprócz 500 oddajesz im 1/2 wszystkiego co zarobisz, do momentu rozwiązania umowy że się tak wyrażę... Generalnie możesz zacząć aplikować do programu..., w połowie aplikacji jest wszystko dokładnie opisane...
Jeżeli idzie o grę to możesz grać ile chcesz... ale z 1k rąk na tydzień nikt kariery nie zrobi... Poza tym przy takim volume proces nauki wydłuży się w nieskończoność. W mojej grupie jest gość który od początku m-ca zrobił 97k rąk... tylko tyle powiem heheh, więc ja z moimi śmiesznymi 13 k to jeszcze nie ten etap, dodatkowo on kręci już profit na tej ilości, a ja jestem 8718792 szczebelków niżej z zaimplementowaniem tego co nam serwują...
W ogóle mam słabą higienę pracy, bo np nawpier....m się i siadam do sesji - nie mówiąc że oczko leci hehehe - to dramat... To "baj de łej" też muszę zmienić.
Do gry dochodzi teoria, raporty, blogi itp itd... troszkę czasu na to schodzi...
Pozdro
Wiem że dla niektórych to będzie śmieszny wynik, ale zagrałem dziś największą ilość rąk w ciągu dnia....

Mało tego, czuję że przynajmniej z 20 % mógłbym jeszcze dorzucić... Kiedyś niemożliwym wydawało mi się grać 10k rąk na miesiąc, a teraz widzę że przy odrobinie skupienia mogę z 120k / m-c wyciągnąć....
Nie patrzcie na wynik, to niestety tylko jeden dzień (wyjątek na plus hehehe) - jest to NL4. Kiedyś nabijałem się z ludzi grających takie piardy (sam "lubiłem" grać na NL50)..., a teraz jak gość rzeźbie sobie przy dnie hehehe i wpycham do beretu "basic knowledge" ;)..
Let the force be with you taaaadaaaaam
I znów pocisnęliśmy troszku....

Ale jak bym nie liczył.... godzinowo, słabo póki co... łapami troszkę nadrabiam, ale mam w tym m-cu tylko 70,5 godziny przy stolikach i niecałe 25 000 rąk....
Musze podkręcić i to grubo... Pewnikiem czasowo wrócę na ZOOM'a tam z 500 rąk/h można trzasnać albo i lepiej. Do NL25 nie powinno być mega problemu z regami, linie którymi gram są w miarę bezpieczne....
Idę spać
Miałem już nic nie pisać, bo zje...y jestem jak chu....., ale, coś skrobnę.
Po pierwsze walnąłem dziś największą ilość rak jak dotąd... Chyba mi beret od tego odwarstwiło, już mi jakieś światełka migają nawet jak oczy zamykam hehehe.
...6300 rąk, tego jeszcze u mnie nie grali... Mogłem odpuść troszkę wcześniej to miałbym 2 BI do przodu, niestety kilka call'i na river (kur...a skąd mi się to bierze..) zawróciło bieg mej "good run" rzeki ;).
"Bajdełej" - usłyszałem ostatnio zajebistą opinię w temacie co to jest tilt - "tiltu nie ma !!! - po prostu ktoś jest jeszcze za głupi żeby wygrywać i musi zapie...ć więcej" ![]()
Poniżej wykres od początku bytności w BPC, zrobiłem tez update youtube-bloga. Idę spać . PEACE ![]()

Ale ciśnienie mają na to volume. Ciekawe dlaczego? Czy żebyś sobie wklepał schematy i z nimi się ogrywał, a może żeby szybko wyciągnąć wnioski z miarodajnej próbki Twoich statystyk i szybko poprawić leaki?
No wg mnie przede wszystkim trzeba sobie na siłę wj..ć do bani wszystko, żeby się z tego automat zrobił (basic game), dodatkowo co 20k hands jesteś "sprawdzony" czy podążasz za przywódcą stada...
Na szczęście nie we wszystkie dni muszę wkraplać coś do oczu... Dziś od rana miałem festiwal wesołych riverków (tzn nie moich, ale lucky jeban...ch kart dla villaina).
W niespełna 40 min, 335 rąk - walnąłem "stop lose" (30 EUR) więc dziś mam wolne...hehehe (też jakiś sposób na odpoczynek heheheh
) Może to i lepiej bo jakiś rozkojarzony od rana jestem - w jednym z pierwszych rozdań foldnąłem swojego SETa przy dwóch mongołach na stole... Takie dni też sie zdarzają :).
Dziś mało grania za to spadało tak jak trzeba
Miałem pracę (tak szczęściarze żyjacy z poker, mam prace...
) - wróciłem strasznie zorany. Oduczyłem się już dawno wyrabiać volume na siłe -bo to bez sensu - bez skupienia nie ma gry... Niby piard ale czasami zapominam - siadam - i dostaje wpier...l

Z przyziemnych spraw - coś mi myszka bezprzewodowa gubi (tak jakby....) zasięg i wtedy kursor skacze jak poj....y , parę razy nie mogłem trafić w przyciski...
Jak do jutra nie zmieni ona nastawienia do życia - to ląduje na ścianie i do łask wraca kabelkowa ![]()
Czasowo obrabiam też ZOOMA - przydaje się do robienia bazy rąk - w BPC musimy raportować co 10/ 20 k rąk...
Jutro pocisnę troszkę więcej - w końcu niedzielniaki już czekają
Swojego czasu prowadziłem tu innego bloga - postanowiłem go "przeczytać" i wrzucić to moje przemyślenia (blleeeee - nikt nie lubi czytać takich gówien
)...
A więc:
[*] samo założenie bloga było wydarzeniem - myślałem że od tego co najmniej moja męskość wydłuży się o 3bb/100 ![]()
[*] tytuł zacny - "czarna Dupa" czyli sytuacja 90 proc pokerzystów,... już widzą światełko w tunelu, ale jebany pociąg ciągle odjeżdża
[*] od początku widać "parcie" na edukację i "mus" zmian na lepsze ![]()
[*] ...czyli cofnąłem się na stawki NL2, NL5 ("grałem" NL50), bo uważałem że to edukacja - więc tak trzeba
[*] pierwszy duży błąd - czytać, oglądać wszystko - nie da się !!!!, to nie skutkuje !!!!, wręcz cofa ! Nie możesz uczyć się czegoś z rozdziału M, kiedy jeszcze A,B,C,D,E ... przed tobą - to bez sensu, napychasz głowę czymś co używasz bezrozumnie
[*] kolejny defekt - wprowadzenie HUD'a z 331444 statystykami ? po co ? na co ? na NL 2 ? ...teraz wiem ze to totalny bezsens, wystarczy VPIP/PFR/ 3BET i wiesz o swoich przeciwnikach prawie wszystko (powtarzam...na NL2)
[*] co drugi wpis o mindsecie.... itp itd... i co ? i gówno? - dostałem ostatnio odpowiedź na zajawkę około mindsetowo - tiltową ..."tilt nie istnieje !!! - zwyczajnie grasz jeszcze chuj...o" ..:) - proste jak pier...nie ![]()
[*] pojawia sie pomysł żeby ogarnąć sobie trenera...
[*] pojawiają się pierwsze krytyczne komentarze, że muszę ogarnąć BASIC, żeby móc iść dalej... biorę to wszycho za pier...nie i robię swoje
[*] pojawia się pomysł wykupienia serii YOURDOOM'a... lub czegoś od Gordona....
[*] te powyższe "pojawia się...." - to taki głód do usystematyzowania wiedzy, wkurzało mnie skakanie po tematach, chciałem kursu, trenera, lub guida od A do Z !!!!
[*] jednocześnie w związku z mega zjazdem w dół pojawia kontr pomysł, żeby to wszystko jebnąć !:coolface:
[*] no i jest.... biorę trenera, fajnego, łebskiego, z "wyższej półki" jak to mówią .... i co ? $$$ się lały strumieniami ? nie... dlaczego ? bo trener nie zrobi za mnie tego co powinienem zrobić sam - ZAPIERDALAĆ trzeba !!! jak to mówi staropolskie powiedzenie.
W tym miejscu dochodzimy do początku tego bloga, czyli do momentu kiedy stwierdziłem, że każdy pożarny heterosexualny facet, czasami musi zdziczeć i mieć bat nad sobą
Spoiler

I co ? a no nic... na chwilę obecną uważam, że było to jedno z najmądrzejszych posunieć. BPC daje moc, moc prostoty, moc przekazu, wiedza której potrzebujesz jest przygotowana i czeka na ciebie, mało tego o wiele bardziej kumaci przygotowali ścieżką edukacji od A do Z...
Niektórych to wkurza, wkurza Gordon, wiecznie opierdalając wszystkich, ze swoim "Shut the Fuck Up and Listen " ale dla mnie to jest zajebiste, chce się nauczyć wygrywać kasę, nie chce być najlepiej liczącym pokerzystą, z najlepszym mindsetem, z najlepszym przygotowaniem teoretycznym itp itd... podobne pierdoły. Często się słyszy w BPC że fora są pełne docentów debili tłumaczących innym debilom swoje strategie. Brutalne to ale prawdziwe...
Ja zufałem BPC i Gordonowi, zobaczymy jak daleko dolecimy
PEACE
No i widać że wstało ku...a dziś dziecko lewą nóżką... 
Profit z mozołem wyrabiany przez około 18 k rąk idzie się je..ć przez ostatnie dwa dni - na mega spazy z dupy... Nienawidzę tego, dobrze że mam stop lose, wiec wczoraj i dziś troszkę mnie uratował przed spadkiem do samego jeban...o MORDORU :).
Idę mielić video z kursu...
Domyślam się, że nie możesz się dzielić materiałami. Ale czy możesz np. odpowiedzieć na pytanie typu: jak zagrać w danym spocie wg "no bullshit" ? Czy to też złamanie umowy? Nie chciałabym namawiać do złego ale bardzo mnie interesuje takie "skryptowe" podejście do pokera.
Pdf można znaleźć na necie a co do grupy to masz w nazwie bloga - wpisz w google bpc poker i wyskoczy.
@ fruzia ....no niestety nie mogę, są określone linie, których musimy się trzymać.... mogę tylko powiedzieć, że widać jak proste jest to wszystko (basic pokerowy) ale jak jednocześnie dużo zależy od indywidualnego podejścia (jak łatwo można spieprzyć proste zagranie - patrz ja
)
@ alekzg - masz u mnie w stopce (nie wiem dlaczego sygnaturki czasami znikają)
Widzę xeperek, że cie kusi.... dawaj, nie jest tak źle... wystarczy wygrindzić z 2k hands na dzień i można działać